Алексей: Цветанов иска да ме отстрани

Бойко много загуби от ареста ми, каза бившата барета
Обновена: 22 окт 2010 11:10 | 22 окт 2010 09:54,
121
Алексей: Цветанов иска да ме отстрани
Снимка: БГНЕС

"Не може през 2006-2007 година да сме били партньори с Цветан Цветанов, включително и финансиране на ГЕРБ, а сега в 2010 година аз да съм "Октопод" на прехода”. Това каза пред Kанал 3 Алексей Петров – Трактора.

Бившият съветник на ДАНС даде първото си интервю, след като бе пуснат под домашен арест.

Алексей Петров заяви, че е имало сериозен сигнал за неговото унищожаване, за което от затвора са предупредили прокуратурата.

"Тъй като знам силата на информацията, няма да си позволя като министър Цветанов да сляза на едно махленско ниво или да си позволя ескалиране на напрежение", бе категоричен той.

"Надявам се министър Цветанов да прекрати саморазправата с мен. Като министър той си позволи да слезе на едно частно ниво и в крайна сметка да се опита да ме отстрани. Казвам го в най-общ смисъл. Имаше неща, които ми се случваха, може да не са били част от някаква тактика, но бяха факт. Например много неща, които бяха свързани с действията на разследващите органи по разпит на свидетели, натиск на различни граждани. Срещал съм арестанти в ареста, които са били уговаряни да свидетелстват срещу мен и много неща, свързани с предоставянето ми на лечение", коментира още бившата барета.

По думите му делото срещу него е безпрецедентно.

"Аз съм го квалифицирал лично като политическа поръчка и продължавам да твърдя, че е такова", бе категоричен той.

Попитан какъв е интересът на Цветанов от една лична война, Петров отговори, че не знае, а само може да предполага.

"Аз лично смятам, че проблемът е по-стратегически като сгрешен модел в самото управление – PR, което МВР е позиционирано в управлението повече, отколкото му се полага. В този смисъл министър Цветанов отне повече от енергията на управлението. В един момент той реши, че ще поведе битка с престъпността. Смея да се съмнявам, че под маската на битка с престъпността се поставят цели като елиминиране на опоненти, бизнес конкуренти, дори лична саморазправа", заяви Алексей Петров.

"Едва ли за някого е тайна, че аз не съм в ареста заради моята виновност, но ще спра дотук, за да не навлизам в хода на делото", отбеляза той.

Според него банковото лоби е една от причините за ареста му.

Още по темата

Пуснатият под домашен арест Алексей Петров отново свърза операция "Октопод" с призивите си през 2009 г. да бъдат свалени лихвите на банките, както и парите на големите държавни предприятия да се преместят в банката за развитие, за да могат с тях да се отпускат заеми за средните и малките фирми.

Така той засегнал интересите най-вече на банките, в които са разпределени парите на най-големите държавни предприятия.

Според Алексей Петров от ареста му са загубили много хора, включително и Бойко Борисов.

"Аз бях един от малкото, да не кажа най-сериозният опонент (като под опонент може да се разбира и приятел, а не враг), и в този смисъл смятам, че той загуби. Имали сме свободни разговори на различни теми, в това число и за прословутите лихви. Водили сме както лични, така и разговори, свързани с малкия и средния бизнес", разказа бившата барета.

На едно от заседанията на съда Петров коментира, че премиерът Бойко Борисов е бил подведен. Бившият агент на ДАНС обясни какво е имал предвид:

"Имах предвид различни политици или по-скоро политиците, които подкрепят управлението, които, от една страна, демонстрират подкрепа... Мисля, че тя по особен начин беше свързана и с елементи на подкопаване, за да може да се доближим до властта. Смятам, че точно тези политици го подведоха".

Относно апартаментите на вътрешния министър Цветан Цветанов, Алексей Петров каза, че той е придобил двата апартамента в "Изток" в периода, когато е бил на обществени места на работа, което някак си е съмнително за човек, който не получава доходи.

Той обяви, че е подкрепял идеите на ГЕРБ при създаването на партията, както и това, че арестуваният в операцията "Наглите" Антон Петров – Хамстера, също ги е подкрепял и одобрявал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя нищо не може да каже срещу бойко ,това е истината ,ако имаше заплаха з а живота му както той казва и е имал суигурен компромат досега да беше г о изполлзвал ,просто е лъжец от класа и около него гравитират такива като диков ,дачков ,патрашкова ,янев ,той ги захранва ,иначе заради некадърността си щяха д а бъдат едни нулички
34
2
 
5
 
! Отговори
PPP преди 13 години
"Това каза в пред Kанал 3 Алексей Петров Трактора." Не може да е хем В и хем ПРЕД... Нещо като "в на предвид..." Пише се само "предвид"
33
7
 
27
 
! Отговори
*** преди 13 години
Според мен, той е единствения който частната си телевизийка, не се ръководи от рейтинги и подмазване. Аз му симпатизирам, омръзна ми да гледам захаросани репортажи с изказвания "АЗ ви строя магистрали, детски градини и спортни площадки"
32
8
 
31
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Алексей: Цветанов иска да ме отстрани"Тракторе, не се притеснявай! Продължи да държиш вратата на библиотеката с компромати отворена, та да ни информираш за далаверите на Цецко и ментора му - БИВШИЯТ ТИ ОРТАК... а на следващите избори НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ЩЕ ОТСТРАНИМ КОРУМПИРАНИТЕ ЧЕРВЕНИ МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ВСЯКЪДЕ - както направихме с учителя им - МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ!!!
31
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не харесвам подмолноста на сащо диков и не го гледам ,това е медуза ,*** на алексей
30
11
 
16
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Стига вече сте ни навирали в очите тези БЕЗДЕЛНИЦИ И МУТРИ!През живота си, са обучавани как само от ЛОШОТО за другите да трупата активи!Той бил ...КОНСУЛТАНТ???Един *** полицай от Стрелча, /училището/, учили го да бъде терорист, да черни и манипулира, защото ако се не лъжа и до сега това се изучава в Полицейската академия, защо не се направи едно ПРОСТИЧКО НЕЩО, бил "офицер" под прикритие - добре,- КЪДЕ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДЕЙНОСТА МУ?Това ли е, да бъдеш Партньор с политици???***!
29
9
 
9
 
! Отговори
Mengelev преди 13 години
и тоя е турчин! Асан Ибримов Омеров....кво говорим
28
19
 
12
 
! Отговори
Владимир Пампоров преди 13 години
Интересно е желанието на Сашо Диков да напада Цветан Цветанов и да дава трибуна на Алексей.Ще кажете че е демокрация,но бг медии са 90% зависими според изследване на европейски източници.Иначе се прави на отворен пред Бойко.Стига сме се занимавали с тоалетна политика,тя не решава проблемите нито на пенсионерите,нито на социалните слабите,нито в здравеопазването и науката.
27
3
 
15
 
! Отговори
нло преди 13 години
ТРАКТОРА Е ПРАВ В ЕДНО 20 ГОДИНИ ОКТОПОД А СЕГА ГО ОСТАВЯТ НА ПРОЙЗВОЛА .ЗНАЕ МНОГО ЗА СРС НА МВР НО ДАЛИ Е ЗАПОЗНАТ СЪС ИСТЕМАТА СВОЙ-ЧУЖД РУСКА ПО НАТОВСКИ СТАНДАРТ НА МНО ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА В МИРНО ВРЕМЕ.ИЛИ СИ С ТЯХ ИЛИ ТИ СЕ РАЗГОНВА ФАМИЛИЯТА.СПОКОЙНО Г-Н ПЕТРОВ В ЕВРОПА СА ЗАПОЗНАТИ КАК ДЕЙСТВА-УБО- ДС-ДАНС-НСО-НСС-ГДБОП-ДОТИ-ВКР И КОЙ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С РЕШЕТКА -ЕКРАН 130-10-1.А ПЕТРОВ СЕ ОПЛАКВА ЧЕ ГО СЛЕДИЛИ ПО КЛЕТКА-РЕЛЕЙКА И ПОДСЛУШВАЛИ ДЖИ-ЕС-ЕМ.АКО КАЖЕ ИСТИНАТА НАРОДА Е С НЕГО.
26
24
 
11
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Това не е полицейска а тоталитарна държава. И никой няма да влезе у вас да ти хвърли 100 кила бой. Освен ако не се занимаваш с нещо незаконно. Точно в момента цялата мафия се е скътала и претръпнала. Щото това правителсво не ги пази както предишните. Да и в него сигурно има недробожелателни елементи но са в пъти по малко. И досега винаги са били отстранявани веднага. Това в момента си е чиста политическа нападка към Цветан Цветанов с цел неговото отстраняване понеже е неудобен на БГ мафията.
25
5
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 13 години
Жалко,че не мога да ти натисна повече от 1 плюс .....
24
1
 
16
 
! Отговори
Христо преди 13 години
В казармата прочетох едно стихотворение, краят на което беше:А стане ли му скучно на човек, той разсъждаваи се съмнява и протестира.Та да бъде мирен днешният ни век,човек трябва да се ангажира.Често си го спомням защото именно това е - ангажират вниманието ни с глупости и скандали, за да не разсъждаваме и - недай боже протестираме.
23
18
 
11
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Напротив може. Може Алексей Петров да е финансирал партия ГЕРБ. И може да е искал точно с това да е искал да прикрие собствените си бъкии. Както ги е прикривал с предишните правителства. Но това се опитва да бъде различно. И може да не са му дали. За мен това правителство макар и не особено компетентно в много области и крачка напред. Крачка по правият път. Трябва да се отстрани срастването на такива елементи като Алексей Петров с власта.
22
6
 
26
 
! Отговори
? преди 13 години
Няма проблем, ще го самоубият. Те знаят как.
21
5
 
22
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 13 години
Скоро очаквам Аликсей да се самоубие, и всичко ще се покрие!!!
20
6
 
13
 
! Отговори
Христо преди 13 години
Нали целта е именно тази, хората да не виждат некадърноста им и да се замажат очте на народа с клюки интриги и доноси. Важно е да се поддържа чалга нивото, че ако хората започнат да мислят, ще се ужасят от некадърноста и полицейщината.
19
5
 
24
 
! Отговори
Ли преди 13 години
Утре като влязат у вас без прокуророско нареждане .. хвърлят ти 100 кила бой .. и после ти се извинят .. Кажи пак ,че искаш полицейска държава .. Като те осъдят за коментар , виц или изказване против властта - пак и се радвай на полицейската държава .. Всичко трябва да има граници ..
18
1
 
7
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ПО МИ Е ИНТЕРЕСТНО....КОЛКО СА КИТАЙЦИТЕ.....
17
14
 
19
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Аз мога да ти кажа кой е. *** мутра която му се пече яйце на *** и понеже в България власта е в ръцете на посредствени драскачи и палячовци като Яне Янев, се възползва от това да отстрани най големият си враг. Повтарям го това вече в 20-ти пост сигурно. В България всеки човек е корумпиран до някаква степен. Всеки прави услуги ако може. И вие да се качите на власт и ви ще правите. Щото така сме свикнали. Важното е да се върши работа. За да може малко по малко тази практика да се отстрани.
16
3
 
11
 
! Отговори
НСБОП преди 13 години
Алексей Петров - единственото в света ченге-милионер!