М. Димитров: Проваляме се в усвояването на евросредствата

Необходимо е да свием администрацията, смята синият лидер
26 окт 2010 19:36,
54
М. Димитров: Проваляме се в усвояването на евросредствата
Снимка: БГНЕС

Страната ни се проваля в усвояването на парите от Европейския съюз и има опасност да загубим милиони евро заради бюрократични пречки.

Това заяви лидерът на СДС и председател на икономическата комисия в НС Мартин Димитров след среща с председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

В момента реално усвоените пари от ЕС са 6-7%, каза Димитров.

По думите му при усвояването на европейските фондове има „малко свеж полъх“ от работата на министър Томислав Дончев, но това не е достатъчно.

Още по темата

Според синия лидер догодина страната ще има нужда от изцяло нов подход при усвояването на евросредствата. За това обаче са необходими рязко намаляване на бюрокрацията и увеличаване на конкуренцията и контрола.

Мартин Димитров допълни, че в основата на икономическия растеж на България през последните 10 години са чуждите инвестиции, а идеите за национализация убиват интереса към страната ни.
 
Председателят на БТТП Цветан Симеонов заяви, че в момента се пренебрегват някои източници на приходи в бюджета, например от приватизация.

Той цитира данни, според които постъпленията от раздържавяване от началото на годината са едва около 14 милиона лева, което за организацията „означава кръгла нула“.

Загрижени сме за разходите за администрация, които на практика не се намаляват, това е тежко бреме, допълни Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
МАРТИНЕ нищо не пра преди 13 години
Проверявам корупционните сигнали за община СанданскиПолучих много сигнали за корупция в община Сандански. Препратих ги към комисията за борба с корупцията към Народното събрание. Лично ще следя какво е развитието по въпроса.August 11th 2009 Posted to Европейски парламент*ments(649)
48
0
 
0
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Мартине, само със свиване няма да стане! Квалификация се иска, желание за работа се иска, гъвкавост се иска! Или имаш друга рецепта?
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 46 - точно в това е "стафидката",много сте прави...
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много вожд, малко индианец.Съкратете администрацията.Дайте ги под аренда на други по-големи държави.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другото да беше наред, а то...Има ли нещо, в което не се проваляме?
44
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
До 43.Детски площадки са необходими за обикновения гражданин и полезни за политиците - в градски условия децата има къде да играят, а родителите са доволни и гласуват за съответните управници.Земеделие и животновъдство също са полезни за граждание (качествена продукция на достъпни цени), но от друга страна са безполезни за управниците - доволните селяни са ограничен брой и не оказват съществено значение по време на избори. Та защо да се хабят за тях?! Ще правят детски площадки и магистрали....
43
3
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Мартине, Мартине, кога започна да разбираш от всичко бе ? Кога беше във властта, че да знаеш кое как трябва да се направи ? Не е достатъчно да си ученик на Костов, трябва и акъл. На теория нещата винаги са много по-лесни отколкото на практика. Ако някога вземеш някаква власт ще те видим колко си добър, балалайко.
42
0
 
3
 
! Отговори
сова преди 13 години
Опитайте се да правите алтернативен източник на енергия! Не става! Там лапат специални хора!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
най се лансират проектите от незначителен характер -за детските площадки...что ли не кандидатстват същите ГОСПОДА по следните проекти-земеделие, животновъдство, абе толкова "дупки" имаме навсякъде ,които спъват живота на нормалния човек, че свят ти се завива....
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви субсидии за земеделие. Да доказваме на еврокомисарите, че кравите са ни крави :)
39
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
да администрацията яко се брани!Споделям за нас болница с 20легла в действителност сме ,,,само на 500 метра има две други болници от национално значение но т.к сме общинска ръководството се брани да остане на всяка цена! 30 души администрация!3 външни счетоводни фирми1какво пречи да преминем към някоя от големите болници и да се съкрати администрацията! Според националните ни консултанти колкото повече персонал има в едно отделение толкова по добре е класирано независимо от материалната база!
38
2
 
5
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Гарвана грачи грозно зловещо и чака той до масрафа да се докопа.
37
3
 
2
 
! Отговори
мемет преди 13 години
Ами братле,трябвало е да учиш повече навремето!Не им е това целта,бъди сигурен!Има си изисквания и компромис за теб например няма как да направят,че си много работлив и честен!А сега като ти гледам и ника,сега ми става ясно от кои си,писач!Брей,напълнили сте форумите!Особено този.Тука ли са рибките,А???
36
0
 
1
 
! Отговори
K преди 13 години
23 ISKASH DA KAJESH ,CHE TI SI JIVIALPREDI PO-DOBRE.
35
1
 
9
 
! Отговори
европеец преди 13 години
Едва ли целта им е някакъв саботаж. По-скоро мислят първосигнално, че е по-добре да няма работа, отколкото да се налага да работят. Основният проблем е, че това е една бездарна и непотребна пасмина писарушки, откърмени от стогодишната партия-блудница, които не могат да мислят самостоятелно, нямат никаква идея от нови технологии, чужди езици, европейски регулации и каквото и да е смислено нещо. Те виреят само сред папки, печати, радиоточки и врати с мека тапицерия отвън. Решението? ПЕНСИОНИРАНЕ!
34
5
 
9
 
! Отговори
заблуден преди 13 години
вина за правала на правителството имат всички ,които до сега го подкрепяха исега като мишки започнаха да се криятНяма усвояване на фондовеЗАЩО-първо масово съкратиха кадри, които бяха обучени с години да работят с фондови и кой загуби това е -това най-голямото престъпление на Б.Б-ние сме на този хал защото както комунистите 1944г унищожиха интилигенцията и аристокрацията и ни отдалечиха цели 60г от Европа -е кой е ляв ,кой е десен и кой е комунист ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
33
1
 
1
 
! Отговори
Мони преди 13 години
нищо не връщаш - ПРОСТО НЕ ГИ ВЗИМАШ :D
32
1
 
3
 
! Отговори
Мони преди 13 години
мършата(политиците) искат да си наместят техни хора, които в случаят са полицаи завършили Спортната академия (ВИФ) и дължът 4.5 млрд лева на проектанти и строители. Докато не си платят никой няма да им работи.
31
1
 
6
 
! Отговори
студент преди 13 години
миналата година бяха 40% и онези бяха крадци, представям си тези на БОКО хората каква дума трябва да ги опише
30
2
 
9
 
! Отговори
Европеец преди 13 години
Принципа на усвояване на средствата от еврофондовете е следният: първо проекта трябва да се реализира с наши средства и след това ако се одобри ЕС ги възстановява. И понеже цялата политическа *** не може да измисли проекти, така че едновремено да има пари за тях за крадене и да се реализра нещо реално, няма усвояване. Няма как да излезят сметките при отчета на крайният резултат. И понеже няма за крадене - нищо не правят. И отделно че цялата администрация за нищо не става.