"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември

Проектът му ще разчита на кметове и... Слави Трифонов
Обновена: 28 окт 2010 08:59 | 28 окт 2010 08:50,
482
"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният политически проект на президента Георги Първанов предстои да бъде анонсиран на 11 ноември, съобщи Mediapool. 

Точно на тази дата преди девет години, неочаквано за всички Първанов поведе на първия тур на президентските избори срещу смятания тогава за фаворит Петър Стоянов, а седмица по-късно спечели победа на балотажа и получи първия си президентски мандат.

Сега, година преди да напусне "Дондуков" 2 след втория си мандат, Първанов смята да направи критична равносметка на настоящото управление и да обяви нуждата от нова политическа алтернатива. Която обаче да не идва от партиите, а от самото гражданско общество.

Гражданският проект ще се превърне в политически по-късно, вероятно още догодина, когато ще атакува със свои кандидати местната и президентската власт, посочва изданието.

Според социалисти, запознати с "кухнята", към момента "плеймейкърът" Първанов не е готов с "голмайсторите" на отбора.

Идеята на Първанов е на преден план да се лансират по-непознати за широката публика лица, които в същото време да са утвърдени в областта, в която работят и да са с авторитет в местата, където живеят.

Кметове с утвърдено влияние и "прилежащи" бизнес структури – като Славчо Атанасов в Пловдив и Костадин Паскалев в Благоевград - ще бъдат основни "темели" на президентския проект, твърдят посветените в него.

Според запознати президентът е предлагал на две от най-изявените жени в политиката да станат лице на новото формирование, но засега и двете се въздържат. Твърди се, че едната е бившият еврокомисар Меглена Кунева, която в момента развива успешна кариера в европейските структури, а другата е Меглена Плугчиева – депутат от БСП и бивш вицепремиер по еврофондовете.

Очаква се Първанов да разчита в новия си проект и на новия лидер на КНСБ Пламен Димитров.

Обмисляло се и начин, по който към новото движение да се привлече и шоуменът Слави Трифонов. Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az vqrvam na Goce
364
4
 
19
 
! Отговори
Гунчо преди 13 години
Вместо да се готви за затвора, той бълнува за партия. Гладна кокошка просо сънува
363
2
 
14
 
! Отговори
65 г. ком.соцДСмафия преди 13 години
ДОКОГА?
362
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снимката е впечатляваща картина, особено в заден план. Добър фотограф.
361
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде, почна се рекламната кампания.
360
20
 
4
 
! Отговори
Pernik преди 13 години
Давай Гоше!Перник е с теб - а това значи - бой по тиквите на всички, който не са с теб
359
2
 
22
 
! Отговори
junky преди 13 години
Вродената ми любов към абсурда и гротеската почти побират идеята за съществуването на хора като Първанов и Слави, но да управляват държавата ни, мен, моите деца, моите родители, живота на приятелите ми... това вече е безумие. Как го допускате бе, хора? Толкова ли нямате грам логическо мислене, видиотени чалгаджии и сеирджии такива, дето пак ще гласувате ЗА това да се гаврят с вас още 4 години? Айде тоя път поне се вземете в ръце.
358
8
 
5
 
! Отговори
Атент преди 13 години
ГОЦЕ в атака!
357
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Търпение. Нищо не е вечно, никой не е незаменим.
356
4
 
15
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Това е по-страшно от всичко...
355
5
 
18
 
! Отговори
стг преди 13 години
за огромно съжаление имайки предвид електората в България смятам че проекта на тоя плазмодий ще има успех
354
3
 
10
 
! Отговори
тото преди 13 години
Опаааа... тука единия кьорфишек гръмнааааа... Чакаме следващите. Първанов, само славчо ще остане с тебе, щото още си бленува за оная градинка на пъпа на София, и за ония 50% при реденето на правителството.
353
2
 
5
 
! Отговори
nue преди 13 години
трябва да запишат някой нов хит! *от популизъм ушите ни болят*
352
3
 
26
 
! Отговори
ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ преди 13 години
Уважаеми колеги, В публикация на Таня Петкова в Мediapool.bg, информираща за бъдещата президентска партия, е посочено и моето име като участник във въпросния политически проект. Искам най-категорично да обявя, че написаното изобщо не отговаря на истината. Точно обратното в последните 20 години съм сред най-острите и последователни критици на вътрешната и външната политика на Георги Първанов, особено на неговото обвързване със Слободан Милошевич по време на кървавия разпад на Югославия. Автор съм на поне стотина телевизонни кореспонденции и коментари от Югославия, в периода 1990-1996 г., в които соча БСП и Георги Първанов като съпричастни на агресивната политика на сръбските социалисти, довела до гражданската война в страната. Като посланик в Хърватия (1997-2002) имах сериозни различия за балканските приоритети на външната ни политика с току-що избрания за президент Георги Първанов, което изнесох в издадена през 2009 г. книга за работата ми на Балканите. Длъжен съм да припомня, че винаги съм коментирал критично ролята на Първанов при съставянето на тройното правителство, близостта му с престъпни олигархически фигури и отговорността му за изпращането на военен контингент в Ирак и разполагането на американски бази на българска територия. Свързването на името ми с този политик е обида за моя личен и политически мироглед. Затова моля да публикувате опровержението ми на въпросната публикация. С уважение Велизар Енчев коментатор на ТВ СКАТ28 октомври 2010 г.
351
2
 
21
 
! Отговори
николов-стойков преди 13 години
Гоце СЕДЕФЧОВ пак ли искате да лъжете и крадете???o и другарката кунева-ПРЪМОВА дето сестра й и окраде БНТ и сега искат пари от наще данъци ...ГОЦЕ с тия спонсори и тия трипери си за КИТАЙ да видиш как съдят там
350
5
 
16
 
! Отговори
Йода преди 13 години
Г-н Първанов като историк би трябвало да знае, че в живота нищо не се повтаря!И да си избере друга дата.....седми ноември примерно! :)
349
1
 
20
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Народа не е негов - комуниста е безродник по дефиницията на комунист - такава им е ппартийната същност - партията е над всичко ето за да не съм голосолвен...Г. Данаилов: Ама вие сте родом от Загоричане (с. Загоричане е едно от най-борческите български села в Костурско, Южна Македония).Д. Благоев: Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! Та неможе да се очкава от един комунист да мисли за някой народ освен за партийните грабежи.
348
0
 
14
 
! Отговори
тото преди 13 години
Благородна идея, ама да си видял тумор да си тръгне доброволно от болния?
347
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СБОГОМ ГОЦЕЕ
346
1
 
10
 
! Отговори
робин худ преди 13 години
Представяте ли си да дойде денят когато всички ,,лапундери,,ще се изметат на някоя друга планета и там да няма нито един роб за експлоатация.Направо ще измрат от глад.Е,ати живота след това!