"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември

Проектът му ще разчита на кметове и... Слави Трифонов
Обновена: 28 окт 2010 08:59 | 28 окт 2010 08:50,
482
"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният политически проект на президента Георги Първанов предстои да бъде анонсиран на 11 ноември, съобщи Mediapool. 

Точно на тази дата преди девет години, неочаквано за всички Първанов поведе на първия тур на президентските избори срещу смятания тогава за фаворит Петър Стоянов, а седмица по-късно спечели победа на балотажа и получи първия си президентски мандат.

Сега, година преди да напусне "Дондуков" 2 след втория си мандат, Първанов смята да направи критична равносметка на настоящото управление и да обяви нуждата от нова политическа алтернатива. Която обаче да не идва от партиите, а от самото гражданско общество.

Гражданският проект ще се превърне в политически по-късно, вероятно още догодина, когато ще атакува със свои кандидати местната и президентската власт, посочва изданието.

Според социалисти, запознати с "кухнята", към момента "плеймейкърът" Първанов не е готов с "голмайсторите" на отбора.

Идеята на Първанов е на преден план да се лансират по-непознати за широката публика лица, които в същото време да са утвърдени в областта, в която работят и да са с авторитет в местата, където живеят.

Кметове с утвърдено влияние и "прилежащи" бизнес структури – като Славчо Атанасов в Пловдив и Костадин Паскалев в Благоевград - ще бъдат основни "темели" на президентския проект, твърдят посветените в него.

Според запознати президентът е предлагал на две от най-изявените жени в политиката да станат лице на новото формирование, но засега и двете се въздържат. Твърди се, че едната е бившият еврокомисар Меглена Кунева, която в момента развива успешна кариера в европейските структури, а другата е Меглена Плугчиева – депутат от БСП и бивш вицепремиер по еврофондовете.

Очаква се Първанов да разчита в новия си проект и на новия лидер на КНСБ Пламен Димитров.

Обмисляло се и начин, по който към новото движение да се привлече и шоуменът Слави Трифонов. Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЛУСТРОСАН *** Е ТОЯ ГОЦЕ НО.....МУ СВЪРШИ ЛУСТРОТО
344
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като дупе и ***
343
1
 
27
 
! Отговори
Рик преди 13 години
Агент Гоце Седефчов от Сирищник не само крепи престъпността. Той крепи една полуфеодална държава, в която шайката му безчинства на гърба на хората. Смрадливият *** е издигнал своя тарикатлък на пиадестал, от който злорадо наблюдява сгърчената снага на своя народ!
342
19
 
1
 
! Отговори
баба Гербера преди 13 години
тоа не става , ама наште още по не стават.Туй дето Костов накара тоз Великов да се маха от РЗС , съвсем оплеска нещата.На пресрочните избори - те вече идат , РЗС ще спечели много повече гласове от предните избори. И заслужено.
341
0
 
28
 
! Отговори
КАМБАНА преди 13 години
КОЕ МУ Е МЛАДЕЖКОТО НА ТОЯ ПЛЕШИВ ПЕНСИОНЕР ТРИФОНОВ САМО НЕ РАЗБРАХ?
340
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отворете vbox или youtube да видите малко повече факти за агент Гоце. Досега не предполагах, че е толкова намесен с мафията но като го видях подреден до Сабри Бей от Руен тотално ми падна в очите. Вече съм 99% сигурен, че наистина Първанов е гръбнака на октопода.
339
3
 
27
 
! Отговори
Ванко 2 преди 13 години
Гоце и Учиндолската кратуна - голямата комбина!
338
1
 
10
 
! Отговори
тото преди 13 години
Деде, да си жив и здрав и да векуваш, ама като гледам къса ти е паметта щом си мислиш, че "първанов и Ко" изобщо искат да оправят държавата... 20 години ни оправяха нас и вас, и така им хареса, че си мислят че и на нас ни е готино. Ако имаха достойнство, поне малко, щяха да се извинят за това, че ни набутаха на дъното на блатото. Искрено се надявам с това си мислене да си останеш в къщи на следващите избори и поне да се замислиш дали искаш и внуците ти да бъдат "оправяни" от "първанов и Ко"
337
16
 
4
 
! Отговори
дядо от село преди 13 години
Ми па по добре Първанов и да събере некви хора около него отколкото тия. Ми вече никой не ги харесва , чак пък такива досега не сме имали във всякакъв аспект, А Костов като им помага сам се закопава, но на него това му е последния парламент, така че ще гледа да устиска мандата - ДА ама НЕ
336
3
 
12
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ДА СЕ ОБАДИ НА ГРУЗИНЦИТЕ ДАГО ПОКРЕПЯТ ЗА ТОВА ЧЕГИ ПРЕЕБА С ОРЪЖИЕТО ОТ ЧЕПИНЦИ.
335
2
 
16
 
! Отговори
Dan преди 13 години
"Обмисляло се и начин, по който към новото движение да се привлече и шоуменът Слави Трифонов. Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията." Аз знам един начин без изобщо да го обмислям и съм сигурен ,че Слави няма да откаже...50 на 50 :):):), а има и втори един куфар с лилаво евро, пак съм сигурен, че няма да откаже!
334
3
 
22
 
! Отговори
Марко Тотев преди 13 години
Долу БКП! Долу БКП! Долу БКП /БСП/!
333
2
 
4
 
! Отговори
Херо преди 13 години
до ПредлагамПодкрепям напълно!Особенно за протеста за съзебната система!
332
3
 
2
 
! Отговори
Карлуковския кмет преди 13 години
Много истерика във форума. Ще помисли човек, че са ви отнели местата в парламентарните комисии. А то елементарно. Никой не ви е поканил досега, никъде. Нямате и дупе да се самоподложите. А злобата ви разяжда. Ко прайм ся? Пишем мръсотии из форумите. Малки българчета сте вие. Гнуснички! Е те, точно затова, че се нароихте толкова много ***, трябва да бъдат съдени "управниците" от последните години, без изключение.
331
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ееее,че ти сега ли разбра кой е тоя пухлю Славчо.Тоя се изтърка толкова вече че никой не го бръсне за нищо.
330
3
 
13
 
! Отговори
teo преди 13 години
ГОЦЕ, ГОЦЕЕЕ, ОБЪРКАЛ СИ ПАК ТРАМВАЯ, "ПИЧ" !!! СМЕШНО Е ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ПРИВЛИЧАНЕТО НА СЛАВИ ТРИФОНОВ Е ПРАВИЛНО!!! СЛАВИ ТЪРСЕШЕ БОЙКО ДА СИ РАЗДЕЛИ ВЛАСТТА, НО ПОПАДНА НА ТЕБ И ТИ ЩЕ ПРИЕМЕШ ДА РАЗДЕЛИШ ВЛАСТТА С ТОЗИ НЕКАДЪРНИК, КОЙТО ОСВЕН ЗА ЧАЛГА КУПОНИ , ЗА ДРЕГО НЕ ГО БИВА!!! НО И ДВАМАТА СЕ ДОПЪЛВАТЕ И ПОЛИТИЧЕСКОТО ШОУ ЩЕ ЗАПОЧНЕ, НО СКОРО ЩЕ СВЪРШИ, КАТО ТРАМВАЯ НА СерГЕЙ-ибрика!!!
329
4
 
16
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
И на Слави му лъсна далаверета, кой го спонсорира и кой го ръководи по кого да плюе. ТОлкоз години спа когато БКП беше на власт, сега Гоце му нареди на къде да плюе и се започна с плювните, продажник нещастен.
328
3
 
16
 
! Отговори
Предлагам преди 13 години
Предлагам червените кукли да оставят правителството да работи! Предлагам Гоце да се оттегли доброволно в родното си село, където да пише мемоари от ловните си излети. Предлагам да спре платената интернет пропаганда от Позитано. Предлагам всенароден протест против корумпираната и неефективна съдебна система! Предлагам избор на нов Главен Прокурор, нов ВСС и законодателна реформа, забраняваща безкрайното протакане на дела!
327
2
 
10
 
! Отговори
уфо преди 13 години
Глупости , тва е кораба майка на комунистите , събират данни колко електорат им е останал и после ще ги пратят до родната си червена планета , за да поръчат нови попълнения в редиците .
326
2
 
14
 
! Отговори
Херо преди 13 години
Поредната интрига на ДС. След РЗС и Яне, Първанов е на ход. Ей 20 г. не можем да се оттървем от червената кал. Животът ни мина бе. Докога ще тровят атмосферата!?От друга страна, да поглегнем и позитивно - дали пък няма това да е краят на БСП. Въобще дано изчезнат всички подобни - ***, социалисти, Гоцета, ДС-та, Янета, Алексейчовци и т.н и т.н