Българската левица: В БСП са се побъркали

Първанов е заплаха за Столетницата, смята Иван Генов
Обновена: 9 ное 2010 07:57 | 9 ное 2010 07:12,
85
Българската левица: В БСП са се побъркали
Иван Генов. Снимка: ПП Българската левица

В момента БСП са се побъркали. Защото те не знаят какво говорят. А не знаят какво говорят, защото не знаят кои са те днес. До такава степен от ръководството от Позитано 20 подмениха самоличността на партията, подмениха нейната идентичност, че не знаят от каква гледна точка да говорят. Това заяви в интервю за Dnes.bg Иван Генов, съпредседател на партия "Българската левица". 

В събота младата формация проведе първия си редовен конгрес. На форума прозвучаха остри изказвания към БСП и бъдещата гражданска инициатива на президента.

"Българската левица" е олицетворение на социалистическата идея, категоричен е Генов. В миналото той беше депутат и член на БСП.

Първоначално Георги Първанов, а след това и Малкият Първанов – Сергей Станишев, превърнаха БСП в социаллиберална, дясна социалдемократическа партия. Така че с най-добри чувства, който се отнася към БСП, трябва да я възприема като капиталистическа левица и нищо повече, коментира съпредседателят на "Българската левица". 

Позитано 20 умъртви БСП като социалистическа партия и освободи един необятен терен за автентичните леви сили. Теренът е свободен, има поне около 100 партии, граждански сдружения, различни неформални движения, които изповядват лява политика и една от мисиите на "Българската левица" е да ускори обединенията наляво от БСП, заяви пред Dnes.bg Иван Генов.

Съпредседателят на младата партия е силно критичен и към бъдещата гражданска инициатива на Георги Първанов: "Президентският проект няма да играе основна роля в българския политически живот. Първанов не може да роди нищо здраво".

Още по темата

Това е пореден удар на Георги Първанов срещу партията, на която е бил председател. И затова в БСП са в шок - "за" подкрепа или да бъдат опонент на АБВ-то, коментира Генов.

Първанов никога не е бил социалист, включително и тогава, когато е бил председател на тази партия [БСП], заяви Иван Генов.

"Българската левица" счита, че този проект [на Първанов] е опит за запазване на преходния елит, отбелязва Генов и е категоричен в оценката си: "И БСП, и АБВ по безспорен начин са свързани с олигарсите".

АБВ е една голяма заплаха за БСП, защото Първанов иска да паразитира върху спомените от своето председателство, каза още социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: БСПиван генов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато се ядосам на мъжа си го наричам с различни обидни думи,но когато нещо засегне семейния интерес сме здраво един до друг!Ето това са отношенията между Левицата,БСП,ДПС една семейна общност с общи интереси-крадене,изграждане на мутренското движение,което да пълни партийните каси с бандитизъм,рекет,наркотрафик,митнически нарушения,източване на втория по големина след общинския бюджет-болниците,източване на ДДС и като резултат-партийна протекция и съдийска безнаказаност-абе БГ МАФИЯ!
74
10
 
4
 
! Отговори
До Иван Генов преди 13 години
Др. Генов, няма да успееш. Ако не ми вярваш попитай Татяна Дончева.Аз гласувам за БСП. И не само аз.
73
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКИ ВИЕ ОТ БКП(БСП)ДС(КГБ) СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЛУДИ ЧЕРВЕНИ КОЧОВЕ!
72
13
 
3
 
! Отговори
ДПС & ГЕРБ +атак преди 13 години
ДПС & ГЕРБ + атака след тях/последната е като куче мъник в любовния сезон-мераклика ,но не може ,поради нисък ръст/. На всички непредубедени и разсъждаващи хора стана ясно ,че докарването на ГЕРБ на власт е последният генно -инженерен проект на Доган и кукловодите му в политическата мимикрия.Театрално режисираното и отрепетирано, професионалното осветление и озвучаване на моно спектакъла доганов, в ролята на раздавач на порции предизвика справедливия гняв на българите и отлив на гласове от АТАКА, РЗС и БСП към ГЕРБ ,като най-реалистичен вариант за изчистване на дпс-метастазите от организма на изстрадалата България. ДА , АМА НЕ !ВСИЧКО СИ Е ПО СТАРОМУ.ДПС ПРОДЪЛЖАВА ДА СМУЧЕ СИЛИЦИТЕ НИ ПОД ЧАДЪРА И ПОЧТИ ЛЮБОВНИТЕ КОМПЛИМЕНТИ НА БОЙКО КЪМ МЕСТАН/поне да бяха към Ширин/Предизборната анти ДПС реторика и обещания бяха бързо забравени.ДПС иГЕРБ са се оплели навсякъде и във всичко.Повече от половината от парите на българската държава са в трезорите на банката на ДПС, телевизиите и вестниците на същата банка и дебелаците -управители имат ортаци -котараци,земеделието, туризмът,,апартаментите на аванта и т. н.Наивното дупедавството към Турция и /Ер/Доган нямат аналог в българската история-пълен отказ от законни и договорирани български интереси в полза на враждебни на България сили.Който има разум и очи вижда :1.оплетени , като свински черва интереси на партийните функционери-новоизпечени политикани; 2. сиамски близнаци ; 3. двуликият Янус ;Което и да избере- истина е ! ДПС не пропуска да ***.. всеки , който се е поставил в зависимост от нея.Бойко се мисли за хитър , но ще бъде поредната бройка ,употребена и изритана. Коалицията БСП-ДПС бе явна, с очертани ясни и публични договорки между ръководствата и ненавиждана от симпатизантите.Коалицията ГЕРБ-ДПС е плътна симбиоза и колаборация на всякакви интереси между активистите им в страната, и преминаваща от критични към любовни обяснения между върхушките им.Бойко е заблуждаван ,че от ДПС зависи победата на президентските избори.Това бе вярно единствено за Ж. Желев.Стоянов и Първанов бяха избраните от българите.ДПС се присламчваше към победителите, за да си приписва незаменима стратегическа роля.Анализирайте подробно числата, а не високопарните лакърдии за ролята на ДПС.След като алчни и продажни политикани вкараха вълка /дпс/ в кошарата,българският народ ще гласува за този , който ще спаси стадото т. е. нас. Ако не -сами ще сме си виновни за злочестата съдба.БОЙКО , ОПОМНИ СЕ !ИМА ВРЕМЕ ДА ИЗПЪЛНИШ ПРЕДИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ!
71
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да припомня че по времето когато България изнасяше АК-47 за "приятелски режими" в Азия и Африка и получаваше кървави долари нашата страна беше в нечувана международна изолация и чуждите компании се въздържаха от контакти с НРБ. Освен това важно е да се отбележи че Русия съди България за износа на АК-47 тъй като не плаща лицензни права.Така че "голямата делавера" с руските оръжия си чиста загуба и огромни пропуснати ползи за България.
70
7
 
5
 
! Отговори
Spas преди 13 години
До 69Ще посоча само един факт-АК47 !!! От него България спечели десетки милиарди.Тук никога не е имало руска войска! Миг 29 и досега е най маневрения самолет в НАТО. Сега сме част от един изкуствен съюз, единствено защото хората искат да се спасят от дивия капитализъм у нас. По добре да бяхме станали членове на ОНД.
69
2
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Ако може някой тук да ми каже една партия,която не е съставена от бивши членове на БСП или комунисти,както всички се изразяват,браво ще му кажа! Всички са един дол дренки,фъркат от партия в партия,само и само да не изтърват кокала!Днес с едните,утре с другите и така животът им минава на държавната софра!А ние тук се джафкате и обиждаме на комунисти и други! Кои са другите бе?Няма такива-всички са еднакви,с изключение на това,че сега ставаме свидетели,че неграмотни без морал се вихрят във властта
68
10
 
11
 
! Отговори
Бачо преди 13 години
Комунистите винаги са били със сбъркан чип...така че, нищо ново под слънцето.
67
4
 
16
 
! Отговори
know how преди 13 години
В България никога не е имало капитализъм, от 1989 има само олигархизъм
66
11
 
4
 
! Отговори
26 г преди 13 години
Абе, СПАСЕ, не разбра ли ,че от 80-та насам са едни и същи бе! С изключение на Костов и СДС.
65
2
 
11
 
! Отговори
ПРАВ СИ ГЕНОВ.... преди 13 години
ЕТО ,ТУК Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО....."ЗАПАЗВАНЕ ,НА ПРЕХОДНИЯ ЕЛИТ"!!!!!!!!!!!!!!!НАПРАВО ,ПОЗНА.....БЕЗ ВАНГА,ДЖУНА КАШПИРОВСКИ ИЛИ КОЧОВСКА.ХУБАВОТО Е ,ЧЕ ДОРИ ГО ИЗРИЧАШ ,НА ГЛАС!
64
8
 
6
 
! Отговори
26 г преди 13 години
Абе, като гледам гласовете по анкетата "за проекта на Първанов-Гоце-Пернишки" и се плаша! Да си стягам чантичката ...и при някой роднина в чужбина....че ми пусна да ги избирате тея комунисти!!!
63
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Писна ми да се тиражира лъжата че СССР ни доставял "почти без пари" технологии и машини през годините на соц.-а. Бъдете уверени че България е платила твърде висока цена за всяко винтче което сме получили от СССР. Помислете само за това че ние продададохме нашата независимост за съветските танкове и ракети и на практика през периода 1944- 1989 не съществуваше Българска външна политика която да защитава националните интереси.
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да платиш атомен реактор с домати е все едно да си купиш автомобил с тиквени семки.
61
3
 
13
 
! Отговори
Кларита преди 13 години
"Българската левица" счита, че този проект [на Първанов] е опит за запазване на преходния елит, отбелязва Генов и е категоричен в оценката си: "И БСП, и АБВ по безспорен начин са свързани с олигарсите". За какъв елит става дума, моля ви се?! Това са шайка разбойници, *** воняща! Заразиха и съсипаха всичко читаво! -Само погледнете, какви гуши пуснаха! Вижте Премянов! Боже!!! Имам позиви за повръщане, само като си го представя!
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много бяха комунистите, много бяха социалистите. От както дойдоха на власт в БСП младежите, няма такава партия, няма такива членове, няма такива идеи, всичко е пари и борба за власт, борба за кокала и който го захапе, не го пуска до пенсия. Така е и във всичките партии. Много бивши членове просто се оттеглиха от партията защото вярваха в нещо, но то се опорочи и промени и да се говори за партийни идеи е просто лаизъм. Е на когото му се лае да си лае - успех...
59
6
 
8
 
! Отговори
Spas преди 13 години
За имаш възможност да си плащаш реакторите с домати, да получаваш нефт който да препродаваш, да получаваш дървен материал само срещу работна ръка (50%), това ли наричаш загуба???Яж сега турски домати, слагай си гръцка дограма, купувай нефт и газ на международни цени и ме убеждавай, че тогава икономиката ни е била на загуба!!!:)))))))))
58
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП е вече история и колкото да се шуми около нея вече никой не го еня.
57
7
 
11
 
! Отговори
Spas преди 13 години
До 59Само загубата на Руските пазари е равносилна на НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!Това е една от малките " ЗАСЛУГИ" на 20 годишно КАПИТАЛИСТИЧЕСКО развитие.
56
3
 
6
 
! Отговори
до "спеца" преди 13 години
Това от каква позиция го казваш? Защото моята информация е вътрешна и е малко по-различна... Да продаваш кари, електродвигатели и т.н. по целия свят определено не съвпада с визията за промишленост работе ща на загуба.