МО за милиони. Пачки за непресъхващи проекти

Аню Ангелов: В министерството най-много се е крало
Обновена: 26 ное 2010 15:02 | 25 ное 2010 13:04,
52
МО за милиони. Пачки за непресъхващи проекти
Снимка: БГНЕС

"В Министерството на отбраната най-много се е крало", обяви военният министър Аню Ангелов, който присъства на среща с бизнеса.

Министърът каза това видимо разгневен от информацията в последните дни, с която се напомни за финансовите траншове, които правителството отпуска на ведомството му.

Последната инжекция е с вчерашна дата, когато правителството отдели 12,2 млн. лева за ремонт на руски кораби от ТЕРЕМ.

Преди това МО получи други две извънредни субсидии – 257 милиона лева за погасяване на стари задължения за военна техника и 10 милиона лева за довършване на ремонтните дейности по Военното НДК.

По време на срещата военният министър осветли още едно задължение на своето министерство, натрупано от началото на тази година – 50 милиона лева.

Парите са по проект от 2006 година за модернизация на зенитноракетни комплекси (ЗРК), монтиране на система "Свой-чужд".

Тези системи са необходими за военните, защото така се разпознават дали са съюзници или врагове.

"Проектът е за стотици милиони", каза Аню Ангелов. Той бил спрян с негова заповед, но въпреки това имало хора в Министерството на отбраната, които са приемали устройства и са подписвали фактури, уточни още министър Ангелов. Така от началото на тази година са натрупани задълженията от 50 милиона лева.

"Аз няма да платя никога, защото това е изнудване", каза Ангелов.

"Поставих този въпрос на вниманието много повече като пример, отколкото като конкретно решение", обясни Аню Ангелов.

Проектът в момента се проверява от прокуратурата. Хората, които са продължили да работят по него, въпреки че е спрян, ще бъдат наказани най-строго, обеща министърът. Той не поиска да каже дали сред тях има и генерали.

В армията има и втори такъв проект, каза военният министър и обясни, че това е проектът за комуникационна система на армията "Странджа 2". И той се проверява от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: МО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
До Гр, Приятели,Де го специализирания съд, де го??? Този съд ще има страшно много работа - например:Сделката за "Кугърите" е най-отвратителното разхищение и кражба на държавни средства, защото имаме напълно изправни вертолети Ми-17, които са с 40% по-добри характеристики и са десет пъти по-евтини. Модернизацията им с помощта на Израел ги правеше едни от най-боеспособните военно-транспортни вертолети в НАТО, при смешно ниската цена на "летателен час", от 1500 долара... и 1 000 (хиляда) пъти по-евтина модернизация, спрямо новите и безполезни Кугъри, при това с участие в модернизацията на Ми-17, на нашите военни заводи... "Летателния час" на Кугър е 15 000 долара и това е безумно скъпо, но ги взехме и то без офсетна прогграма, само защото "телата" им се сглобяват в Турция...!!!Абсолютно същото е и положението с модернизацията на бойните ни вертолети Ми-24...!!! Военният ни контингент зад граница и НАТО като цяло, има ВЪПИЮЩА нужда от тези вертолети..., но те стоят безполезни у нас като паметници на НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО..., а "***" от Военното Министерство на А.Доганов (с премиер - Станишев), с благословията на Младия милиардер, се канеха да ги режат за "скраб" както направи вицето му с ракетите...И това ако не е безумен разход само заради комисионните и Пладнешки грабеж и Национално предателство не знам какво друго включват тези понятия...???
44
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Винаги съм твърдял, че Националния предател си е Национален предател...!!! Старшинката А.Ангелов иска да спре всички сделки за отбрана, за да купува Бракувани американски самолети Ф-16Националния предател не признава понятия като Държавна изгода, защото превъоръжаването на армията, може да прерасне в технологично превъоръжаване на Българската индустрия!!! За какво става дума- При превъоръжаване на коя да е армия, при сделките с оръжия най-важното е "офсета"... Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, чрез военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции...Пример:- Закупуваме от Швеция (страната в Европа с най-висока производителност на труда) универсалните тактически изтребители Грипен, за 1.0 милиард Евро, като при 120% офсет ( какъвто предложиха на Чехия, Полша и Унгария). С техни пари Шведите построяват в България цивилни (или цивилни и военни) заводи и подаряват технологии, за 1.2 милиарда Евро...!!!Честата печалба за България е 200 милиона евро!!!- Системата Грипен, е комплексна система за Въздушен, земен и морски суверенитет. На самолета са интегрирани всички най-нови Американски, Европейски и Израелски ракети, включително противокорабни с обсег до 200км., за земни цели с обсег 80км... - все "Супер технорогични оръжия"... Освен това - Шведите комплектоват самолета с Въздушни командни пунктове (тип АУАКС), земен команден пункт за Въздушно-морски суверенитет, което автоматично превръща армията ни в една от най-модерните натовски армии...!!!Ех-х-х... Де го специализирания съд за корупция и национални предатели... Де го...???
43
0
 
2
 
! Отговори
Командира преди 13 години
Катафалката теглич няма. Всички умираме, нищо не взимаме с нас. Ама ако има горе, тогава да му мислите. СЪСИПАХТЕ НАРОДА. Сега гледах за Лидл- Това е човешка трагедия.
42
0
 
2
 
! Отговори
Пегъзи Мусорски преди 13 години
Бре,всинца сте големи разбирачи ,бре.И от ракети и от военна музика.Малко споко ,бре.А-ааа не мой така .Искате да изкарате бат Ви Аню мой конкурент.Не мой така.Не сте си платили.Имам права в авторско предаване.Гледайте утре вечер -презентацията ми.
41
0
 
7
 
! Отговори
4444 преди 13 години
*** Аню,щеш не щеш ще отделиш средства за системата,, Свой-чужд ,, защото когато те хвърлят в боя първо нашите ще избият.В момента си никой в бойните действия без тази опознавателна система.Ви,че нашите самолети отговарят като руските.Ако не ти е ясно за какво става въпрос питай специалистите.Защото навремето се наслушах на тъпите ви знания и разсъждения.колкото до корупцията в армията-виж на какви цени се купуват компютри........
40
1
 
2
 
! Отговори
куку преди 13 години
румене, почини си малко, аз ще застъпя!
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е, Румене, всички се изтеглят от Афганистан, а ние в момента явно настъпваме там...
38
2
 
8
 
! Отговори
Запасняк преди 13 години
Добавено към коментар на 36.Ама тоя *** Аню до ще кога говори ГЛУПОСТИ . Не се ли съобразява че по времето когато бе на служба с него са служили и други и много добре знаят какви ги е дробил.Това е най-смешния министър на МО.Уважавам Б. Борисов но избора му на такъв "СТРОЕН" министър на това министерство е подигравка.
37
1
 
7
 
! Отговори
Стара гарга преди 13 години
Няма го вече при военните "ротния старшинка". Вече му викат "логистик" и е станал по мазен и с повишени възможности да играе по нервите на офицерите и въобще на всички.
36
2
 
7
 
! Отговори
Да,но преди 13 години
Г-н министре, тези 12 млн, дадени за ремонт на руските кораби, за които бъбрите ей така, да не би да са за покриване на дълга на МО към Русия, който от години се плаща. Случайно г-н министре да кажете истината, а не да лъжете народа, този дълг не е ли от времето, когато вие бяхте Баш Генерал в МО-то? Случайно точно вие по онова соц- време да сте помогнали да го има този дълг да ни кажете г-н министре?Не е ли време г-н министре да спрете да лъжете?
35
6
 
15
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Абе Ангелов, абе Аланкоолу,- Абе глупав ротен старшинка...!- За толкова години не се ли научи, че в Армията и Дължавата, всичко се планира, утвърждава и влиза в Бюджета на Армията и Държавата...- След като нещо не е планирано - то е незаконно... и ти ставаш Престъпник...!!!- Защо не спазваш закона...!!!- Защо не спазваш срока за плащане на обезщетенията... Това те прави престъпник...!!!- Защо "прескочи" парламента и обеща рота спецове за Афганистан...??? Това те прави престъпник...!!!- Обясни - как решението на Парламента, за изпращане на рота в Афганистан, която по щатовете в целия свят е около 120 души, Българския контингент е нараснал на 500 човека... И това е престъпление...!!! А сега искаш да го правиш от 700 душиАньо, отвсякъде си за затвора...!!!
34
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
navsqkade se krade i v momenta se krade,ama se konstatira kato doide sledva6toto pravitelstvo
33
1
 
2
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Васо,Наистина се казвам Румен, но да се чете и човек да си изгради собствени представи за света, които да може що годе смислено да изкаже, се иска воля и упорство, каквито явно ти липсват...Съжалявам, но явно си доста объркано в представите си за света "дете"...
32
1
 
6
 
! Отговори
peopledie преди 13 години
Нямало да плати, щото било изнудване. А като се стигне до съд, ще плати народа, ама и с глобите, а?
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"В Министерството на отбраната най-много се е крало", обяви военният министър Аню АнгеловЧе той наясно ли е как се е крало(и се краде) по другите министерства? :) Аман от самозвани експерти без опит.
30
2
 
2
 
! Отговори
voenen преди 13 години
Baba vika stai 4edo voenen date hani darjavata i az sega 6testana voenen.6ts meri6irvm a darjavata 6teme hrantti.
29
2
 
3
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Този по-долу коментар го написах за разни Анонимници. Руменовци... Май са прави хората дето казват, че някои коментари се плащат. Но са платени в минали години мисля и то здраво плащане, та вече 20г не можем да дръпнем напред. Теглят ни яко.
28
2
 
4
 
! Отговори
гр преди 13 години
и на тебе не ти отива да се правиш на "неутрален специалист" ама това е демокрацията..........:) Ай дращи пак, че ще те оставят на половин надник другарите.
27
0
 
9
 
! Отговори
Стара гарга преди 13 години
Ей, че терминология се използва. "Свой чужд" е жаргон. Иде реч за т.нар. радиолокационен запитвач. Служи за опознаване (не разпознаване) на целите. Може да е в наземни станции (наземен радиолокационен запитвач - НРЗ), може да е бордови в самолети и други. Но ако това са разни "зениткаджийски" подробности, тоне може да се пише, че разпознавали приятели и врагове.Вижте какво приятели при военните има само СЪЮЗНИЦИ и ПРОТИВНИЦИ. Всеки един от тях е такъв в конкретен момент.
26
2
 
7
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Нито силна, нито армия. Малко нещо като пушечно месо додето русия Ванка възседне танка и го хвърлят над "дружеской и братской Бълхарии". И той пушечно месо, ама по жилаво. Та нали тези сега генерали бяха лейтенантите на същата оная армия, която бълнуваш. Ако беха свестни да са взели до сега нещата в свои ръце, както се случва навсякъде по света, и да не сме на тоя хал.