Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!

Съгласи се обаче с руснаците, че с него се преговаря трудно
Обновена: 26 ное 2010 15:02 | 26 ное 2010 13:40,
465
Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да приеме ултиматума на шефа на "Росатом" Сергей Кириенко българското правителство да реши за АЕЦ "Белене" до пролетта на следващата година. В противен случай руснаците заплашват с неустойки от 1 милиард евро.

"Аз колкото повече ми поставят ултиматуми, толкова повече се втвърдявам. Цената я плащат българите във времето", заяви в кулоарите Борисов.

Още по темата
Той отказа да коментира предлаганата от Кириенко фиксирана цена от 6,4 милиарда евро с аргумента, че за това не можело да се говори "в коридорите пред медиите".

Борисов беше категоричен, че очаква оферта с фиксирана цена от "Росатом".

"Искам да знам, когато ме питат депутатите колко струва това съоръжение, за да почне да работи – да мога да им кажа колко струва. Вие виждате, че сега Станишев и Димитров, които са едни спекуланти, в това изказване казват, че тази централа струва 3 милиарда 970 милиона евро. Нали така? Днес обаче се чува 6,4. Ако се сложат заемите, похарчените пари, плюс посредника 500 милиона, плюс заема към Париба 250 милиона евра – тя отива на 8 и половина – 9".

За разлика от Борисов, енергийният министър Трайчо Трайков даде примерната цена на България за АЕЦ "Белене", която обаче била доста под предлаганите 6,4 милиарда евро.

"Ние стъпваме на заложените възможности за инфлационен индекс в неподписания договор, който според предложението, което ние имаме – максималната инфлация, на която сме съгласни, е от милиард над четирите, тоест около 5 милиарда", направи изчисление на крак Трайков.

Премиерът Борисов обаче бе категоричен: "Когато дойде Кириенко, ще седнем и пак ще гледаме сметките".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още по темата: Бойко БорисовБелене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
6
 
7
 
! Отговори
Отпред или отзад? преди 13 години
Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!Отпред или отзад? Или по средата?
401
5
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
за това обслужва *** и... разни турски болшевики.. а за последно айде много моля.. като си комплексиран злобен *** които гледа, към чуждото .. остани си такъв.. ама мнение не ми излагай!ясно?
400
8
 
6
 
! Отговори
za 427 преди 13 години
По добре той, отколкото един ***, един турчин и един крадец an гори.......не мислиш ли ?
399
3
 
7
 
! Отговори
za 435 преди 13 години
А аз лично бих ти го боднал отзад, руско ***.............фу
398
12
 
9
 
! Отговори
симо преди 13 години
Браво Бойко!Възхищавам ти се. Само *** и пълните *** не могат да разберат какво се опитваш да направиш и правиш за държавата.Никой не отчита факта , че ти всъщност си Министър -Председател на една държава- която прилича и е обран бустан.Много нещастници са зомбирани .Пожелавам ти успех и сили да постигнеш това , което искаш.
397
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
втвърдил ти се е мозъко бе Бойко!!!!!
396
5
 
11
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ехх Боко великийй бее :)бащицата той!
395
9
 
11
 
! Отговори
боби преди 13 години
Братушките вместко да се занимават с човекотиквомаймуната, защо не вземат да изпратят една специална групичка от хора......лично бих им построил още един паметник на благодарността.
394
3
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели...Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..."???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...Добре...!!!- Но защо тогава НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупява "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 72 стотинки... и да отказва ток от Козлодуй, сруваща 1.169ст. - Дори цената тока от АЕЦ Белене, да е 3.5 стотинки, което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия....- Приятели, ако бяха вярни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 1.168 , а по 7 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., пазар е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 40%... Което ще направим всякък..., но ако го има Белене, око го няма до 10 години оставаме без ток..., по-точно ще го купуваме по 72 стотинки..., които можем да си го позволим де...Помните ли когато цяла България, както е сега Албания, беше една голяма Дискотека...!!!
393
4
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Винаги съм твърдял, че Националния предател си е Национален предател...!!!- Чуйте го само този "приятел" на България М.Димитров:..." - АЕЦ Белене не е проект за вътрешното потребление на ток. При това положение, за какво се прави той", попита лидерът на СДС..."Представете си сега Меркел да каже...:- Мерцедес, Фолксваген и Опел, да не си разширявят производството, дори да го намалят, защото те и сега изнасят леки коли...Не Мартинчо, ще спрем да купуваме ток по 8.8 стотинки от вашия Спонсор в Марица - изток... - изнасяйте си го за Турция, да видим кой аптал ще ви го купува..., но дори и те поумняха, строят си Руски атомни реактори!Ние, Мартинчо, ще купуваме безбожно евтиния ток, (според икономическия министър) от АЕЦ Козлодуй и Белене..., а ти го купувай за 25 години по 72 стотинки от вятърните мелници!!!
392
3
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Истината, истината и пак иститната Ако искаме просперитет Трябва ни евтина ядрена енергия и то МногоПреди 10 г. цената на Белене беше 4 милиарда евро При инфлация от 5% днес тези пари са 6 милиарда, проблем е само, че Бойко се опитва да я качи с 500 милиона за Рушвета му, пардон, за консултантскиЗа ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България само АЕЦ Белене със себестойност на тока от 3.5 стотинки (която призна дори сребролюбеца Касчиев) не стигаНеобходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с... - "Либерализиран пазар и разделяне чрез ЗЗК, участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия! Това разделение ще застави ЕРП-тата да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.Но1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП да са само Преносители и разпределители, с постоянен контрол на инвестициите и "загубите" им.3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо шестте) социално-икономически Области и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите...5. Зелената енергия не е само свръхскъпата "Възобновяема"..., струваща 72 стотинки, а и всяка друга "Невъглеродна"..., като Ядрената която при това е неприлично евтина себестойността Беленския ток ще е 3.5 ст., на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а кюмурджииския ток е 6-9 ст6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество... и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!
391
0
 
3
 
! Отговори
jjjjjj преди 13 години
КАК ИМ ВИЖДАШ АЙ ПИТО???
390
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
стана ми любопитно кои са тия безрезервните подкрепящи тиквата от тоя форум....започнаха да изскачат интересни неща :)))IP address [?]: 212.122.164.***IP address state: Grad SofiyaIP address city: SofiaIP address latitude: 42.6833IP address longitude: 23.3167ISP of this IP [?]: Bulgarian Government NetworkOrganization: Ministry of Financesндаааа......я да хвана да проверя още някой, бая интересно взе да става :)))
389
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ви ли поласка признанието на Бойко Борисов, аплодирайки Хъшове и обещавайки зад кулисите 10 млн. лв. повече за културата?- Това беше обикновен популистки ход. Какви пари, това са празни думи, хвърлени на вятъра - нито ги отпусна, нито ще ги отпусне. Чудя се не му ли привикна вече народът, не разбра ли, че тук става дума за оперетен артист, който обича да се показва по телевизиите, да говори сърдито, но нищо не върши.
388
5
 
3
 
! Отговори
няма значение преди 13 години
Имаме за премиер истински мъж а не *** като предните ни ....а и много ми е интересно ако някои от всезнаиковците се срешне очи в очи с генерала какво би го обидил.....може би (добър ден г-н премиер)А сигурен съм.Национална черта е да си чешеме езиците докато сме на масата.Колкото и да е жалко е така.Само приказваме,а нищо не вършим.Всеки разбира от всичко но всъшност нищо не знае.Жалко е.По лесно е друг да е виновен за това,че ние не можем.
387
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как така го избрахте тоя банкянски ***, бе? Смотани Гейбери!
386
3
 
12
 
! Отговори
герберунгел преди 13 години
Важно е какво ще платим наистина, останалото е цирк за пред публикатаи най-вече за пред американците. Най-вероятно репликата на Бойко е била:Слушам, другарю Путин. Щес' старая, няма да ви посрамя.Едва ли на Путин му пука от мъжкарските пози на Бойко.
385
0
 
9
 
! Отговори
ПЕТИ преди 13 години
Най-големите престъпници седят в Парламента! Да не са луди да променят правна уредба, която ги устройва, т.е. оневинява. Не знам може да са разгледали и приели закон за поповите прасета, но не и за престъпленията по служба, които са най-актуални през последните 20 години и благодарение на които България бе разграбена и бе превърната... не знам в какво бе превърната, но не ми харесва!
384
2
 
8
 
! Отговори
Хмм да преди 13 години
Смятам, че тази анкета е манипулация,нищо повече.Понеже ние сме сред хората а вие сте много далече от народа и лесно може да повярвате на манипулациите.Бай Тошо също смяташе,че е много обичан.
383
8
 
8
 
! Отговори
еди кой си преди 13 години
най-накрая ще имаме един силен управляващ, който да не скланя глава пред всички и вие пак ще сте недоволни. робииииииии!!! вместо да се гордеете, пак се правите на много умни. нещастници прости!!! само заради ей такива като вас няма да се оправим, който са готови да си смъкнат гащите на първия чужденец.