Цачева: "Белене" ще се строи

Всички параметри по проекта трябва да са ясни
Обновена: 27 ное 2010 14:33 | 27 ное 2010 14:32,
145
Цачева: "Белене" ще се строи
Снимка: БГНЕС

Всички параметри по АЕЦ "Белене" трябва да бъдат ясни, както и правата и задълженията на страните по този значим проект. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева в Плевен.

"Ще бъде продължен договорът - да, но не с клаузи, които до момента съществуват. Тъй като за правителството е изключително важно да има гаранция, че енергията, която тази централа ще произвежда, ще бъде достатъчно конкурентноспособна като цена и пазар, за да бъде реализирана, а така също и редица условия, които са свързани по самото изграждане на централата", коментира тя.

Още по темата

"Това, което е ясно, че тя има определена строително-монтажна стойност и естествено, че колкото и да настоява българското правителство, под тази себестойност на строителните дейности, няма как да се отиде. Но във всички случаи желанието е да бъдат предварително записани в споразумението всякакви допълнителни разходи, които ще бъдат извършени, а не така както станахме свидетели за големи инфраструктурни проекти, които започват на една цена, след което тя многократно става по-висока, визирам "Цанков камък", обясни Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
9
 
! Отговори
Мимз преди 13 години
"Какво се получи ? Реваха срещу *** и тръбопровода - ПОДПИСАХАРеваха срещу *** и Белене- ще се строиВолен рева срещу новините на турски - пак си ги дават"На правото не можеш да му кажеш криво. С тоя коментар закопа всички коментиращи гербери. Евала.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво се получи ? Реваха срещу *** и тръбопровода - ПОДПИСАХАРеваха срещу *** и Белене- ще се строиВолен рева срещу новините на турски - пак си ги даватНАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ХАН АСПАРУХПотърси в ГУГЪЛ
61
2
 
15
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ДРУГАРКАТА ЦАЧЕВА Я СВЪРШИ В НС,ТА СЕГА СЕ ЗАЕМА С ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИ- КА.НЯМА ЩО "ДЯЛАН КАМЪК".НАВСЯКЪДЕ УЙДИСВА. НАЛИ СИ СПОМНЯТЕ КАК СЛЕД ФЛАГРАНТНИЯ ПРОВАЛ НА ЖЕЛЕВА В ЕП ТЯ С КОМУНИСТИЧЕСКА УВЕРЕ- НОСТ ТВЪРДЕШЕ,ЧЕ НАШИЯТ КОПМИСАР ЩЕ СЕ КАЗВА ЖЕЛЕВА.ДАЙ БОЖЕ АЕЦ "БЕЛЕНЕ" ДА СЕ СТРОИ СЪС СЪЩИЯ УСПЕХ. А ЗАЩО САМАТА ДРУГАРКА ДА НЕ СТАНЕ "ЯДРЕН" ЕКСПЕРТ ПОДОБНО НА доган-ВОДОРОДА И ЦЦ ПО СИГУРНО- СТТА.ТА НИЕ ЖИВЕЕМ В СТРАНАТА НА "ЕКСПЕРТИТЕ" И ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ. ВИДНО ОТ ДНЕШНИЯ ХАЛ НА БЪЛГАРИЯ.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти пита ли началника си преди да говориш.
59
0
 
7
 
! Отговори
, преди 13 години
Ако легализират проституцията тая и евро нема да спечели,та сега е момента....
58
1
 
10
 
! Отговори
Ало-Ало преди 13 години
Ккаква е тая, че да казва какво ще се строи и какво не в БГ.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако можеше да се прави ток от глупостите с които ежедневно ни заливат ,щяхме да сме енергийният дракон на света.
56
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
tova na snimkata e selskata kliukarka kaka Mara ot Belmeken,s kolemite cici,dano ne se zadarji dalgo kato politik 4e da se naakva kato drugarkata Dragoi4eva,6te razmiri6e celia parlament
55
3
 
19
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
Тая стругарка и тя какво разбира от атомни централи??????Айде на струга!!!
54
0
 
12
 
! Отговори
още лъжи и измами ли преди 13 години
къде сме ние трудещите се хора и за какви заплати става на въпрос.....или пак някои искат да ограбят,честно и съвестно трудещият Българин
53
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е една почтенна жена, моля без обиди за външния и вид .......но някои от пишещите тук не знаят значението на думата........виж ако беше кuрвата на Галеви, Мая, която с надуване на вувузели стана депутат щяхте да сте в екcтаз, червени чикибойци :)
52
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много симпатична , умна и ерудирана жена !
51
4
 
9
 
! Отговори
za 33 преди 13 години
А на вас прати путин за наказание..........какви ли грехове имате ?
50
6
 
7
 
! Отговори
за ора с дипломи преди 13 години
При тази безработица си заслужава да се строи каквото и да е,но да работят Българи с добро заплащане,а не да ни докарате с каруците,,специалисти,,и да им плащаме трудът,а в ЕС това е най скъпо платената услуга...
49
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко да забрави българин да гласува за него, ако клекне на руснаците за Белене........
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е...как ще се строи? Нали Тиквата каза че било гьол ?!?
47
6
 
14
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Най-шизофреничното в управлеващите е, че по действия приличат почти напълно на червените хмери, а плюят по комунизма????!!!! Болни сте....много болни...
46
5
 
13
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Тъй като тук не мога да пускам линкове, ви поздравявам с едно грузинско хорце, нали сте приближени на С.Д. -сещате се за какво става въпрос! Когато университети като Софийският се надигат на стачка, властта е загубена. Това, което извършвате със СУ "Климент Охридски" е геноцид над интелигенцията, точно като червените хмери сте.
45
7
 
8
 
! Отговори
поклонник тиква преди 13 години
Ивке, деята ти е добра, но не забравяи, 4е Негово Тиквейшество е по-велик и от Мастър Йода, който живя 900 години. така, 4е това, което предлагаш евентуално може да се приложи в края на 22 век.
44
4
 
8
 
! Отговори
za 31 преди 13 години
А хамстера с дипломна -Ролята на шапката в съвременния бой.........добре че има хора , като Дянков