Шефът на социалната комисия: ГЕРБ продава фалшиви надежди

Идеята на кабинета била хората да работят доживот
Обновена: 9 дек 2010 10:38 | 9 дек 2010 10:32,
78
Шефът на социалната комисия: ГЕРБ продава фалшиви надежди
Снимка: БГНЕС

“Всяко предложение на ГЕРБ се променя през два часа, как да мислим за 2030 година”, заяви пред bTV Драгомир Стойнев, председател на комисията по труда и социалната политика към Народното събрание, депутат от БСП.

По думите му чрез гласуването на второ четене на Кодекса за социално осигуряване ще бъде узаконена голяма несправедливост.

“Ще бъде стоварен един голям товар върху българския народ. С вдигането на стажа и възрастта, това, което се предлага в пенсионните промени, хората ще трябва да работят доживот. А онези, които преживеят, ще вземат доста малка пенсия”, уточни той.

Идеята на реформите е стажът за мъжете да се вдига постъпателно, докато стигне 40 години, и 37 години за жените.

Стойнев подчерта, че в цяла Европа също се вдига този стаж, но по думите му това, което прави Европа, ние сме го постигнали.

Мъжете в България се пенсионират средно на 64 години, в Европа 27 на сто се пенсионират на 62 години, отбеляза той.

“Понеже сме свикнали да се кланяме на Европа и да правим каквото правят там, правим една голяма глупост и стоварваме цялата тежест върху хората”, повтори шефът нас социалната комисия.

Още по темата

Той нарече ГЕРБ “продавач на фалшиви надежди” и подчерта, че правителството натоварва едно и също поколение.

Стойнев твърди, че идеята на кабинета е хората да се пенсионират по-трудно и да имат по-малки пенсии.

“Правителството се съсредоточава върху разходната част, а ние предлагаме да се концентрират върху приходите. А приходи няма как да има, като няма активна политика върху заетостта.

Защо не се вдигне максималният осигурителен праг? Дали в момента някой взема 10 000 лева или 2000 лева, той се осигурява все на 2000 лева. Управляващите пазят богатите хора”, категоричен е бившият икономически съветник на Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Кво оправдание, бе, бате? Кви малокалибрени оръжия? Толкова си се бил засилил да си кажеш предоарията, че не си прочел...
73
0
 
5
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Правилната пътечка е тази която ще ви заведе до терминал 1 и 2 !!! Посоката...Европа !!! Всичко друго в тая скапана държава е обречено на гибел. И колкото по рано го направите...толко по добре за вас и децата ви! Не го ли направите ще се тресете от криза поне 30г още...само че много от вас няма вече да ги има!!! Погрижете се поне за бъдещето на децата си. Всичко друго е лъжа и продължителен предсмъртен колапс на цял един народ. Държавата ни е в пълен фалит, страха от АНАРХИЯ ги кара да го крият!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво! Прав си, а в Япония даже го прилагат точно този модел - не ти събират осигуровки, защото не си *** и знаеш как да си харчиш парите :)
71
1
 
8
 
! Отговори
даниела преди 13 години
"Идеята на кабинета била хората да работят доживот"ИДЕЯТА Е БЪЛГАРИТЕ ДА СА РОБИ ДО ЖИВОТ !!!!
70
2
 
5
 
! Отговори
Останаха ли луди преди 13 години
Които да разчитат на най - древния мит, че някой е длъжен да се грижи за тях.Всеки трезво мислещ човек е наясно, че най - правилния път е да се грижи сам за себе си вкл. и за пенсионирането си.
69
0
 
3
 
! Отговори
с. преди 13 години
Може и да си прав за фалита!Обаче лично на мен ми писна сметката да е все на моята гърбина!Затова съвсем отговорно заявявам,че повече няма да платя една стотинка под никаква форма!
68
0
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Според мен-истината е друга.Държавата е на ръба на фалита, да не кажа, че и можа би да е фалирала, и отчаяно търси пари.Но ги търси там, където не трябва-от най-бедните и трудещи се.Изреваха полицайте, разтрепериха се крачолите на управляващите и какво-остават си с ранна пенсия.А сутринта слушахте какви ги върши един в едно петричко село
67
0
 
6
 
! Отговори
с. преди 13 години
Ами в белите държави всеки си има персонална партида и във всеки един момент човек е наясно колко пари е събрал!Ако нещо се случи парите ги получават наследниците му!Е,някаква част се удържа де!Но при всички положения не е като в България!Аз съм на 35 години и като сметна,че и казармата се води трудов стаж имам 17 години вече!Един куп пари съм дал на тая държава!Ако нещо стане с мен жена ми и детето ще получат НИЩО!При това положение трябва да съм луд да плащам!Както вече казах у лево!
66
1
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
прод.на 65.Не пропадат буквално, защото са вече изядени и изпити от други пенсионери, плащано е какво ли не с тях, но е факт, че в моето семейство няма да влезе и стотинка от това, което примерно 40 години внасям.Какъв е смисъла да се внасят вноски, а не да се слагат на срочен влог тогава?Всеки има познат, който е работил или починал след дългогодишна работа в чужбина.Превеждат веднага пенсията му на най-близките роднини, личните му вноски не се губят.А у нас как е?
65
0
 
5
 
! Отговори
с. преди 13 години
Няма да платя една стотинка осигуровки!При тая несправедлива схема няма абсолютно никакъв начин да ме изнудят да плащам!Аре у лево!
64
0
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Аз спадам към така наречените "самоосигуряващи се лица".Тоест-сам си плащам 100% от осигуровката.Редовно, независимо дали ми трябват парите в момента за нещо по-важно.Плащал съм и редовно осигуровките на работещите при мен.Но не за това ми е приказката.Мой приятел изчисли, че ще внесем до пенсия сумата ,равностойна в момента на средно голям апартамент в среден по големина Български град.Ако да речем, месец преди да се пенсионирам ме блъсне кола и ритна камбаната, къде отиват парите?Пропадат....
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оправи си ника - НЕГРАМОТЕН *** БЪЛГАРИН 1
62
0
 
8
 
! Отговори
Сихтир преди 13 години
Е да му се не види, писна ми от такива като теб. Я се свий някъде и престани да се излагаш. НЕ всички сме пенсионери като теб, и искаме да поживееме поне 10 години след пенсия. Така че млъквай.ТОва правителство иска само да му плащат ама без да плаща, е не става така.
61
2
 
10
 
! Отговори
11111 преди 13 години
КОЛКОТО ПО СКОРО СИ ЗАМИНАТ ГЕРБАДЖИИТЕ ТОЛКОВА ПО СКОРО ЩЕ ПОЧНЕ ДЪРЖАВАТА ДА ИЗПЛУВА ОТ БЛАТОТО С ЗЛОБА,НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ. БОЛНИЯ МОЗЪК НА Г-Н БОРИСОВ РАЖДА БЕЗУМИЯ И ВСЕ НЕЩО МУ ПЕРЧИ ВСЕ НЯКОЙ МУ Е ВИНОВЕН ЕТО СЕГА Е НА ВЪРХА НА ДЪРЖАВАТА,НО.......ПАК НЕЩО МУ ПЕРЧИ АМИ ХОДИ СИ В БАНКЯ Г-Н БОРИСОВ ВЕЧЕ С ЦЕВТЕЛИНКА ИМАТЕ СУХА ПАРИ 141МИЛОНА ОТ БАНКАТА ЩО ВИ Е ДА ПРЕЧИТЕ НА ХОРАТА ИЛИ ВИ СЕ КРАДЕ ОЩЕ...
60
8
 
7
 
! Отговори
до приятели преди 13 години
Приятели , когато комунист ви говори нещо с такъв борчески плам , особено това кикиме..огледайте се дали е изгряло слънцето... докога ще дават акъли тези мизерници и ще се тупат в гърдите колко много са направили за народа....
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ние и без това не кОпуИваме, обичайно кУпуваме!Що не го написа " не пазарувайте"? Нещо като съвета - "Пиши го в Сряда!" / вместо въФ Фторник/
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оня чех добре неше изобразил Бг на онова пано. Що всички скачахте тогава?!
57
12
 
2
 
! Отговори
герой на соц. труда преди 13 години
Другарю станойчев,понеже сте председател на комисията по труда и социалната политика в НС виждам една много достойна постъпка за депутат във вашето положение. След като толкова много сте загрижен за БГ народа, подайте оставка от този висок пост който имате. Това ще бъде най жестокия удар върху Бат Бойко Борисов, на който вие стоварихте тези тежки прегрешения. Ние, верните на др. Тодор Живков комунисти, комсомолци, пионери и пенсионери ще ви подкрепим в тази ваша загриженост за простия народ. Дерзайте, др. станойчев
56
3
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 13 години
ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КОПУВАИТЕ !
55
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 13 години
За Бога братя не копуваите !