Дебати с елементи на родна простащина

Великов няма да съди Емил Василев заради плиснатата вода
Обновена: 13 авг 2011 07:38 | 20 яну 2011 17:55, Екип на Dnes.bg
318

Кадри: TV+

 

Независимият депутат Тодор Великов не възнамерява да търси отговорност от колегата си Емил Василев, който го заля с вода в пленарна зала. 

Потърпевшият в това време четеше писмо до Яне Янев, в което се споменава за заем от 100 000 лв. за предизборна кампания.

В отговор председателят на парламента Цецка Цачева отстрани Емил Василев за три пленарни заседания и даде пет минути почивка.

Позиция


Изпрати E-mail


Независимият депутат Емил Василев (РЗС) за пореден път намери начин да влезе в полезрението на медиите. Но не с някоя законодателна инициатива или с ораторски умения. Направи го с постъпка, характерна по-скоро за БГ парламентаризма от началото на 90-те – като лисна чаша вода в лицето на колегата си Великов.
Това не е първата изцепка на народния избраник, който обяви гладна стачка заради търговия с гласове за вота.
Преди месец, в опит да защити сексуалността на лидера си Яне Янев, той изпрати писмо до медиите, в което се оплака, че бил "брутално изнасилен от Искра Фидосова"... Сценката се разразила не къде да е, а в тоалетната на НС, а доказателствата били... пукната плочка и клатещ се умивалник.
Ден по-късно Емил Василев заяви, че не е насилван, а писмото му "трябва да се възприема с чувство за хумор".
А ние се чудим как трябва да приемаме поредния му гаф. Дали да го подминем с чувство за хумор, или да го запомним съвсем сериозно? Поне докато застанем в тъмната стаичка на следващите избори.

Великов няма намерение нито да съди „нападателя“, нито да сезира комисията, която се занимава с парламентарната етика. 

„Либерален човек съм, бил съм директор на социален дом за лица с умствена изостаналост и имам търпимост към такова отношение към мен, отдавам го на лабилност на нервната система заради глада“, коментира Великов. 

В сряда Василев обяви гладна стачка като протест срещу търговията с гласове на депутати в подкрепа вота на доверие към правителството.

Той имал информация, че от ГЕРБ предлагали между 150 и 200 хил. лева на депутати, за да подкрепят правителството днес при гласуването на вота на доверие.  

„Никой не ми е предлагал, нито аз съм търсил пари, това твърдение ме обижда, тъй като се споменаха и независимите депутати, а аз съм такъв“, заяви Великов и посочи, че заради това е прочел писмото от парламентарната трибуна.

Писмото, което прочете Великов, било написано от Емил Василев през юни 2009 г. и в него Василев иска оставката на Яне Янев.

Причината е, че Янев му е казал, че може да му предостави 100 000 лева, от които 50 000 Василев да върне като личен заем, обясни Великов. Според него Василев отговорил, че няма толкова пари, затова се оттегля от кампанията и иска оставката на Янев. 

Тодор Великов е готов да се яви на детектор на лъжата, за да покаже, че не е вземал пари от ГЕРБ за гласуването си. 

Лидерът на РЗС Яне Янев пък определи като скалъпен компромат писмото, което  Великов прочете от трибуната. „Тодор Великов – вечният предател, който беше изгонен и изключен и от СДС, и от ДСБ, и от РЗС“, коментира Янев.

„Няма пресконференция на РЗС, в която да не сме предоставяли сериозна фактология, която да не е била предхождана от компромати на ГЕРБ”, допълни той.

Великов твърди, че ДПС е подало на Янев флашката, която уличава областното ръководство на ГЕРБ в Пловдив в нарушения на изборното законодателство по време на местните избори и предизборната кампания през септември 2009 г.

Още по темата

Потърсен за коментар, заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов каза пред журналисти, че не знае някой от ДПС да е раздавал такива флашки.

Ако ДПС има какво да каже и смята, че обществото трябва да научи нещо, има достатъчно самочувствие, за да действа директно, а не през подставени лица – ДПС няма нужда от маши, категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво! Страхотно щоу!Заслужихте си парите. Тъкмо си мислех че няма да измислите нищо интересно но това наистина ме развесели. Признавам че не трябваше да се съмнявам във вас, професионалисти сте все пак - клоуни професионалисти!!!
206
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това ми било народно събрание и депутати уж интелигентни хора а кво . ? заливат се с вода иии викат уууу като някой селяни ... това не е на къра ама ... явно за тях е !
205
10
 
14
 
! Отговори
Аноним преди 13 години
Бойко Тиквата ще ни клати още 2г.и6м. за да си напълни яко кошарата с мангизи .Незнам.......,но не е на добре чака ни голям глад мили съотечественици.
204
7
 
16
 
! Отговори
кондев преди 13 години
В тая държава наистина ли има 7500000 човека ползвани като опитни морски свинчета? Наистина ли вярвате че тези записи са манипулирани? Просто ви е бедна фантазията колко сте лъгани преди и това за жалост продължава и сега.
203
3
 
6
 
! Отговори
Рот фронт преди 13 години
Защо няма нищо за Драгалвския ***? Напоследък беше много ативен.
202
2
 
8
 
! Отговори
TEodor преди 13 години
AXHXAHXAHXAH Ei tva e bace Da vi ebem maikata nekadarna sakata! Trea da gi izrineme tiq ot parlamenta i tva e kude e novata darjava!!!!!
201
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички в тоя парламент са скапани Турци!
200
4
 
27
 
! Отговори
Язе преди 13 години
240 кратуни не могат да се преброят по една или друга причина, а трее цела държава да управляват... Как че стане тая работа ми не е ясно.
199
4
 
11
 
! Отговори
-- преди 13 години
Как правителството да се бори с корупцията като управлява чрез нея?!
198
1
 
19
 
! Отговори
СхакЕ преди 13 години
абе дайте да намалим броя на тия депутати бе...2 часа немогат да се преброят :)
197
3
 
15
 
! Отговори
Ди велт преди 13 години
"Ди Велт": Борисов управлява с машинации, сравними с методите на мафията 20 Януари 2011 Европа, взряна да спасява еврото, изпуска от погледа си другите опасности, които ерозират демокрацията в Източна Европа, пише германският всекидневник "Ди Велт" в свой коментар, цитиран в четвъртък от в. "Сега.Авторът Стефани Болцен посочва, че сега Европа се занимава с Виктор Орбан и неговите закони, защото страната председателства идните 6 месеца съюза, но след като изтече ротационното председателство медийните пазванти на Орбан ще продължат да си правят каквото искат, а Европа отдавна ще е забравила горещите битки от зимата.Болцен обвинява Европа в повърхностно отношение към източната й част и в игнориране на случващото се там. И припомня как наблюдателите са предупреждавали отдавна към какво се стреми правителството на Виктор Орбан, но това е останало без съответната реакция на Брюксел и Страсбург."Драматичното е, че това се случва и в други части на Източна Европа. В България припознатият като прочистващ реформатор Бойко Борисов упражнява властта си с машинации, които трябва да бъдат сравнени с методите на мафията. Но Европа не реагира", се посочва в коментара на "Ди Велт".Отбелязва се още, че в Украйна се възстановяват авторитарните структури от съветските времена и се припомня, колко мощна е изглеждала оранжевата революция преди 5 години.
196
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
HAAHA I JURNALISTITE SA NAI GOLEMITE ***....OSOBENNO TEZI OT DNES.BG I AKO TOVA E JURNALISTIKA AZ SAM TRAMVAI.....ZA TEB E SKAPI MI MALOUMEN MODERATORE
195
3
 
7
 
! Отговори
Stany преди 13 години
Който е гласувал за РЗС, то да ги мисли тия ***. Те освен с простотията си и тъпите изказвания на онзи *** Янев с нищо друго няма да останат в историята.
194
5
 
22
 
! Отговори
илиян преди 13 години
ГЕРБ ДЬЛЖИ ОБЯСНЕНИЕ ПРЕД НАРОДА А НЕ ДА ИСКА ДОВЕРИЕ ОТ СВОИТЕ ДЕПУТАТИ НЕКА ПОИСКАТ ВОТ НА ДОВЕРИЕ ОТ НАРОДА
193
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
селяндурска история. пак като не го наплюва...и този е влезнал с листа на РЕД законност и справедилост. това е реда на селската кръчма. спообоните хора се борят с безработицата,този,дето са го възпитавали по селските поляни яде бял хляб в парламента и си рита другарчетата по кокалчетата.
192
2
 
39
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Такъв е материала бе хора.Половината от депутатите ни са завършени ***.
191
16
 
11
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
Всички мразещи ГЕРБ - да мълчат.
190
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** некадарни.Хората пари за хляб нямат те с вода си играят вместо да направят нещо...
189
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е последния ми пост и последно влизане в този сайт завинаги!!!!С нищо не съм нарушила правилата на сайта ,но сума ти постове от последните 30 минути са изтрити! Или модараторите са супер некадърници или сайта е в ЗАЩИТА на ГЕРБ и не е независима медия!!! Постовете на троловете защитаващи правителството ,НЕ се трият! Това не е журналистика!!!
188
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ Е ВАЖНО КОГА ГО Е СМЕТНАЛА - ВАЖЕН Е РЕЗУЛТАТА - ДВЕ КЪМ ЕДНО