Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента

Бившият вътрешен министър смята, че агентите са в дъното на СРС гейт
Обновена: 31 яну 2011 14:40 | 31 яну 2011 11:00,
164
Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента
Снимка: Булфото

Има ДС, нищо че е бивша. Тя не се обезсили, защото има силни покровители.

Така бившият министър на вътрешните работи и председател на 38-ото народно събрание Йордан Соколов обясни пред БНТ скандала със СРС-тата.

Според него те не са използвани за разкриване на престъпление, а за създаване на компромати.

„Кога се появиха тези СРС-та в медийното пространство? Когато беше нанесен един много силен, може би бих казал досега най-силният удар срещу тези структури на бившата Държавна сигурност (ДС), за които много хора и досега казват: „Няма вече ДС. Стига с тези и измислици”. Има ДС, нищо че е бивша. И виждаме какви възлови места тя е владяла, обясни Соколов.

По думите му ДС винаги е била проблем, тъй като имала покровители.

„Не се крие вече една партия, каквато е БСП, при гласуването в Народното събрание, че тя защитава всички бивши служители на ДС. Когато тези хора имат подкрепа в лицето на президента, дали тя е толкова безсилна и толкова изчезнала, колкото някои хора искат да я представят? Ами не е така“, категоричен е бившият вътрешен министър.

Още по темата

По думите му не било трудно да се установи откъде е изтекла информацията от СРС-тата. Двама или трима души са имали достъп да ги презапишат.

„Второ, чиновникът, който не е донесъл и изпратил на искащия орган – това е прокурорът, материалите. Оказва се, че прокурорът не ги е получил. Странно ми е поведението и на този прокурор, който в продължение на шест месеца, като е направил искане за подслушване на един висш държавен служител, след това не се е заинтересувал какво е станало“, добави Соколов. 

Според него Синята коалиция е сгрешила, като не е подкрепила вота на доверие към правителството на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: СРС-гейтЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
4
 
! Отговори
Георги Васев преди 13 години
Я сария пендъл от къде допълзя!?мислех,че си прави оргии в Ада!
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАКА Е ПРАВ СИ, ГОЦЕ СЕДЕФЧОВ ИМА МНОГО СИЛНИ ЗАСЛУГИ В ДС. ТОЙ Е ТЕХЕН ВИДЕН КАДЪР И ДЕЕЦ.
157
0
 
3
 
! Отговори
ot UK преди 13 години
Kakvo trqbva6e da napravqt spored teb ? Da zao4nat da gi raztrelvat bez prisyda li ? Samo deto DS dyrji oryjieto i silovite struktori. Tolkova ste glupavi kato pluete po Kostov , 4e nqmam dumi.
156
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тая гнида изпълзя ,марш пак у тъмното
155
3
 
8
 
! Отговори
Ревизор преди 13 години
-Ха,Данчо Соколов излезе пак на сцената и проговори-ами,какво направи бе Данчо,като беше вътрешен министър?-нищо.Ти и твоя съратник-Костов,знаете само да лаете,ама след "дъжд-качулка"..
154
2
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Другарю, Соколов!Ти като председател на Народното събрание и преди това като министър на вътрешните работи в правителството на Филип Димитров, би ли ни осветил по въпроса бил ли си агент на Държавна сигурност или не?А като имаше реалната власт, защо не прие СДС / Съюза на Държавна сигурност / Закон за лустрацията?
153
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може да е какъвто и ще ,но е прав в това което казва.
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този да не говори за СРС гейт, а за ГЕЙ - там е по-навътре в нещата!!!
151
7
 
9
 
! Отговори
бъзо преди 13 години
Кокошката кукурига защото не може да снася. Е това е този обратния.
150
8
 
13
 
! Отговори
ХХL преди 13 години
Тоз адвокатец с объркана сексуалност, също е бивш на ДС, а си позволява да дава вещи мнения. Сигурно случайно взема позиция съпосочна с Трактора?! Не беше ли близък с хората на Чорни?!
149
4
 
17
 
! Отговори
УВОЛНЕТЕ , КАДРИТЕ . преди 13 години
...НА ДС ОТ ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ!!!!ТОВА СА РАФИНИРАНИ САБОТЬОРИ, ИНТРИГАНТИ И СЪЗНАТЕЛНИТЕ УБИЙЦИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕЛЕМИНИРАНИ ОТ ДЪРЖАВНАТА МАШИНА!!!!
148
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изкукуригал ***.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И дойде време разделно...
146
4
 
18
 
! Отговори
ринго преди 13 години
онази баба от вица щеше да каже - педалчо баби кат бяхте на власт що бе баби не разкрихте досиетата да се види кой маскара кой читав ами и вие замитахте.Санким ние не знаем кой къв е в тая държава баби.И за тебе знаем баби че си от Джемини .Ама не от на американчетата космическата работа а от нашта *** баби ...Мазен *** и той напира да се появява на белия свят!
145
9
 
15
 
! Отговори
народен съд преди 13 години
Народен съд за крадците на животи на ДС! Силна България ще има само когато всеки доносник и сътрудник е разследван до дупка за престъпления срещу човечеството, също както нацистите. Никаква милост към крадците на животи и бъдеще! СМЪРТ ЗА ДС!
144
10
 
18
 
! Отговори
Боце преди 13 години
БКП/БСП винаги се е крепяла на потайната и безскрупулна ДС.Прав е Соколов за нейната задкулисна и антидържавна дейност.В едно обаче греши-няма синя коалиция ,а мафиотска структура-клон на БСП начело с най-дълбокозаконспирирания агент-ИКостов
143
2
 
29
 
! Отговори
никола преди 13 години
Винаги БКП са били против отварянето на досиетата на ДС,защото именно ДОНОСНИЦИТЕ създадоха уж демократичното СДС,сега ще ви изброя видни демократи с досиета.Петър Берон,Жельо Желев,Стоян Ганев,Венцислав Димитров/сега е съветник на Гоце/Петко Симеонов,Димитър Луджев,Георги Марков,бившия конституцонен съдия който гласува против закона за отварянето на досиетата,и още пет шест човека които не са между живите и няма да ги напиша.Фалшива държава,фалшиви ценности, и всичко това е заради ДС.СРАМ. СРАМ
142
1
 
20
 
! Отговори
шишо преди 13 години
Политическите офицери от МО и МВР, къде са и какви са сега? Знае ли някой какви длъжности заемат в момента? Колят и бесят, рисуват квадрадчетата в щатовете на службите. Проверете и ще разберете сами.
141
3
 
20
 
! Отговори
тат преди 13 години
Баснята,че имало добри,и лоши ченгета е създадена от ДС!Всички,приети в тази структура,са приемани по един и същи критерии-ВЯРНОСТ КЪМ БКП,И СССР!Други разсъждения,са били забранени за тях,и наказвани със смърт!Затова,във всеки един момент,когато ги призове"Партията",дори,ако в момента са изпълнявали безобидна задача-те са били (и са го правили)готови,да боднат с чадъра,когото им посочат!Да избираме кои са "добри"и кои"лоши"ченгета-това са приказки за наивници,и особено за младите!?
140
6
 
16
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Тоя шушумига Соколов отдавна не беше се показвал. И за хора, които не се интересуват от политика вече стана ясно, че Цветанов и Танов се топят взаимно и изобщо не им е нужна бившата ДС за да го правят. Има и други участници, но хора като Соколов виждат само това, което им изнася.