Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента

Бившият вътрешен министър смята, че агентите са в дъното на СРС гейт
Обновена: 31 яну 2011 14:40 | 31 яну 2011 11:00,
164
Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента
Снимка: Булфото

Има ДС, нищо че е бивша. Тя не се обезсили, защото има силни покровители.

Така бившият министър на вътрешните работи и председател на 38-ото народно събрание Йордан Соколов обясни пред БНТ скандала със СРС-тата.

Според него те не са използвани за разкриване на престъпление, а за създаване на компромати.

„Кога се появиха тези СРС-та в медийното пространство? Когато беше нанесен един много силен, може би бих казал досега най-силният удар срещу тези структури на бившата Държавна сигурност (ДС), за които много хора и досега казват: „Няма вече ДС. Стига с тези и измислици”. Има ДС, нищо че е бивша. И виждаме какви възлови места тя е владяла, обясни Соколов.

По думите му ДС винаги е била проблем, тъй като имала покровители.

„Не се крие вече една партия, каквато е БСП, при гласуването в Народното събрание, че тя защитава всички бивши служители на ДС. Когато тези хора имат подкрепа в лицето на президента, дали тя е толкова безсилна и толкова изчезнала, колкото някои хора искат да я представят? Ами не е така“, категоричен е бившият вътрешен министър.

Още по темата

По думите му не било трудно да се установи откъде е изтекла информацията от СРС-тата. Двама или трима души са имали достъп да ги презапишат.

„Второ, чиновникът, който не е донесъл и изпратил на искащия орган – това е прокурорът, материалите. Оказва се, че прокурорът не ги е получил. Странно ми е поведението и на този прокурор, който в продължение на шест месеца, като е направил искане за подслушване на един висш държавен служител, след това не се е заинтересувал какво е станало“, добави Соколов. 

Според него Синята коалиция е сгрешила, като не е подкрепила вота на доверие към правителството на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: СРС-гейтЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
10
 
! Отговори
Ha-ha преди 13 години
Още един молец изпълзя от нафталина ))))К'ъв му беше прякора на тоя?
98
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се надяваме, че след време Тиквата и Гоце ще ритат заедно топка в двора на затвора!
97
5
 
10
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
О Б Я В АМалко имотен Даскал по физкултура, заделил има-няма 400/500 000 Евро от КОНСУЛТАЦИИ ПО ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО търси да закупи още 6 имота, като 4 трябва пак да са района на загнилото Руско Посолство и с изглед към гадната зелена гора из отзаде. Моля фирмите на Доган Ефенди дето желаят да ми ги продадат на цена 1/2 и то от данъчната им оценка да се обърнат към Пресцентъра на КОМ.ПАРТИЯ Герб.Анонимноста и бъдещите държавни и общински поръчки са им гарантирани!
96
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПЪРВАНОВ Е ЗА ЗАТВОРА ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА
95
4
 
6
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
Тоя пък откъде го изкопаха??Те/СДС /си мислят,че могат да живнат!хахахахаха Че и мозък ръсят!Айде циба!!
94
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да благодарим на Тиквата, че ни избави от бсп-тоооооо :D
93
7
 
6
 
! Отговори
А сега ква стана тя. преди 13 години
Такива са заглавията в западната преса и предимно във френския ежедневник "Монд". Ха честито........Записите на Ваньо Танов и Бойко Борисов за Мишо Бирата са напълно автентични. Експертизата, поръчана от в-к Галерия в независима френска лаборатория, посочва, че не са извършени манипулации.Анализът е цели 15 страници, в които ясно и точно се доказва, че записът не е монтаж, нито е бил обработван допълнително.Френската лаборатория, която анализирала записите, е една от най- добрите в Европа. Работи с френския съд и прокуратура, както и с редица други страни.
92
5
 
9
 
! Отговори
аз преди 13 години
който не е разбрал все още, БСП иска да свали правителството и са готови на всичко само и само да могат да цоцат отново, защото ГЕРБ е опасен противник, реално вършат нещо! А това е заплаха за партията, Станишката заплашва с митинги, искат да се повтори държавния преврат! Защо не за хората няма заплати, защото директорите и собствениците на предприятията са поддръжници на БСП! Всичко е изкуствено създадено, отворете си очите!!!!
91
6
 
14
 
! Отговори
Честито ви преди 13 години
Благодарим ти бойко:Учениците ти благодарят за голямата ваканция!Работещите ти благодарят за пенсионната реформа така те никога няма да станат пенсионери!Пенсионерите ти благодарят за коледните надбавки!Пушачите и шофьорите ти благодарят за новите акцизи на горивата и цигарите!Академиците, докторите, учителите, лекторите, академиците, студентите, музикантите, актьорите, те ти благодарят че закри културата, науката, образованието и изкуствата!Бедните ти благодарят за данък барака.Рибарите ти благодарят че им бутна бараките!Гласоподавателите ти благодарят, че им отне правото да гласуват за районни кметове!Цяла България ти благодари за такса ЕЛЕКТРОМЕР
90
2
 
11
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 13 години
Е точно тоя *** не бива да си отваря устата по какъвто и да е въпрос!!! Освен, разбира се, дали да има или няма гей-парад на пъпа на София. Тоя изклесък, в компанията на Иванчо Костов, Софиянси, Бакърджиев, Надето Курвешляка и прочие *** е...ха мамата на смисъла СДС! Ако някой ги помни- понищо не се различаваха от шведската тройка Сергей-Доган -Дедо и сегашните *** бандити, воглаве с кратуната Борисов!
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДС няма, но нейните чеда като Буда примерно, все още си играят на Политици.
88
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този пък ... къде се вре? Нали беше 4 г министър на вътрешните работи! Къде бля тогава? Сега се сетил.
87
1
 
9
 
! Отговори
ИНФОРМАТИВНО преди 13 години
В КАУФЛАНД ИМА ЗЕХТИН НА 2.99 ,ПРЕДИ МАЛКО ПАЗАРУВАХ ОТ ТАМ
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавна сигурност - няма. Най удобния начин за оправдание на политиците е ДС. Не съм видял акция на Цеко все още срещу ДС.
85
2
 
19
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Соколов, това добре, само имам два невинни въпроса.1) Имахте 4 години на разположение, защо нямаше лустрация?2) Това, че някой си е организирал СРС-тата, променя ли фактът че Борисов е злоупотребил със служебното си положение?
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
CHERVENATA PRADNIA SE SABUDI
83
10
 
14
 
! Отговори
БСП-МАФИЯ преди 13 години
БРАВО НА СОКОЛОВ СЪВЪРШЕННО ПРАВ Е ...
82
2
 
9
 
! Отговори
Паисий преди 13 години
Егати и държавата сме... Президента ни е комунистическо отроче, преди върл противник на ЕС и НАТО, сега пръв европеец... Министър председателя ни извървял тежката кариера от бодигард до генерал в посткомунистическа България... Не са добре нещата, никак...
81
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ни трябва ДС, то ни стига това, че си имаме Тиква-футболистче, постен пицар, физкултурник-***, митничар набиращ егн-та с телефона...
80
10
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 13 години
Браво на Соколов. Да прочете човек едно нормално изказване, извън структурите на Герб! Трябва ЛУСТРАЦИЯ. И само това е начина да се изчисти страната ни от този порок ДС. Страните от бившия Соц.лагер, които приеха този закон, сега са много напред в развитието си. За пример - Полша. Бъркай в раната надълбоко Бойко, хората те разбират. Освен платените ятаци от Позитано, разбира се.