Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента

Бившият вътрешен министър смята, че агентите са в дъното на СРС гейт
Обновена: 31 яну 2011 14:40 | 31 яну 2011 11:00,
164
Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента
Снимка: Булфото

Има ДС, нищо че е бивша. Тя не се обезсили, защото има силни покровители.

Така бившият министър на вътрешните работи и председател на 38-ото народно събрание Йордан Соколов обясни пред БНТ скандала със СРС-тата.

Според него те не са използвани за разкриване на престъпление, а за създаване на компромати.

„Кога се появиха тези СРС-та в медийното пространство? Когато беше нанесен един много силен, може би бих казал досега най-силният удар срещу тези структури на бившата Държавна сигурност (ДС), за които много хора и досега казват: „Няма вече ДС. Стига с тези и измислици”. Има ДС, нищо че е бивша. И виждаме какви възлови места тя е владяла, обясни Соколов.

По думите му ДС винаги е била проблем, тъй като имала покровители.

„Не се крие вече една партия, каквато е БСП, при гласуването в Народното събрание, че тя защитава всички бивши служители на ДС. Когато тези хора имат подкрепа в лицето на президента, дали тя е толкова безсилна и толкова изчезнала, колкото някои хора искат да я представят? Ами не е така“, категоричен е бившият вътрешен министър.

Още по темата

По думите му не било трудно да се установи откъде е изтекла информацията от СРС-тата. Двама или трима души са имали достъп да ги презапишат.

„Второ, чиновникът, който не е донесъл и изпратил на искащия орган – това е прокурорът, материалите. Оказва се, че прокурорът не ги е получил. Странно ми е поведението и на този прокурор, който в продължение на шест месеца, като е направил искане за подслушване на един висш държавен служител, след това не се е заинтересувал какво е станало“, добави Соколов. 

Според него Синята коалиция е сгрешила, като не е подкрепила вота на доверие към правителството на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: СРС-гейтЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
4
 
20
 
! Отговори
KVN преди 13 години
ИМА МНОГО ДОКАЗАТЕЛСТВА,ЧЕ ТОВА,КОЕТО ГОВОРИ сОКОЛОВ,Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!а,ТОВА,ЧИ сОКОЛОВ БИЛ ИЗВАДЕН ОТ НАФТАЛИНА,ВЪОБЩЕ НЕ ДОКАЗВА,ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО!ПРОТАКАНЕТО НА ТОЗИ ВЪПРОС ОТ ПРОКУРАТУРАТА,СЪЩО ГОВОРИ,ЧЕ ДС СИ ДЕЙСТВА,КАТО ПРЕДИ,ЗАЩОТО ИМЕННО В ПРОКУРАТУРАТА Е НАЦВЪКАНО С НЕЙНИ КАДРИ!ВСЕКИ,ОТ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО,ИЛИ ОТ МИНАЛИТЕ,КОЙТО НЕ ПОСТАВЯ ПРЪСТ В РАНАТА,КАТО сОКОЛОВ-Е ОБВЪРЗАН ПО ЕДИН,ИЛИ ДРУГ НАЧИН С ТЕЗИ СТРУКТУРИ,ЗАЩОТО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО,И ТОВА ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ!
138
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква ДС? Няма я от 20 години. Сега мръсната работа се върши от МВР и ДАНС.Що се касае до зависимости то считам, че гейзависимостта е най-силна и поради това и най-вредна!
137
15
 
12
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
До 122добавен от: wiktor Моето момче ти си болен от остра Герболеза. Тя засяга нервине центрове на мозъка и подтиска самостоятелното мислене. Нека те светна нещо, няма начин твоят велик Овчар дето те пасе, да не е бил комунист, иначе не биха го допустнали до охранител на Бай Тошо, просто е, никога нямаше да стане това което е сега ако не беше комунист. а да правиш прилика между чистач на банка и Бойко само показва защо не си банкер.
136
6
 
14
 
! Отговори
от скрина с нафталин преди 13 години
След като този са го извадили от скрина с нафталина, значи скоро ще се състои поредния гей-парад!
135
16
 
16
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
Айдеее още един се изходи по въпроса. Абе Соколов пиленце, защо не повдигна въпроса, не кой го е направил а за какво става дума? Ти да не си от ГЕРБ бе ***. Важното е че премиера е сгафил и то двойно, първо, че е сгафил и второ, че са го хванали. И ти пак ми задаваш въпроса кой е послушвал. Има ли значение?Важно е какво е подслушвано.Това ме нервира в такива провесионалисти като Соколов, от сто кладенеца вода ще извади да отклони вниманието. Айде герболетки пишете минуси за мен те са плюсове.
134
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Й. Соколов, за разлика от Станишев и Доган е признат за много добър професионалист - той се слави като един от най-добрите адвокати в България и работи като такъв от много години. На Стани-шев първата му работа в живота беше премиерския пост, а Доган за 21 години в парламента е ходил 10-15 пъти на работа, но иначе като дипломиран философ получава хонорари от милиони лева за инженерно-строителни експертизи, за които няма ценз и образование. Затова считам, че Соколов е прав, той несъмнено има инфо
133
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-долу се вижда че никой не е против да се отворят всички досиета.Ще проверим пак дали е така.ГЕЗБ и ББ да отворят всички досиета и да не правят грешката на сДС.Който е за -плюс, който е против -минус.
132
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
122 Боко е бил член на БКП от 1982 поне до 1992, когато напуска пожарната,а не БКП.После 9 г. е бандит,след това полицай,който беше постоянно на екран до някой труп на "знакова" жертва,а през 2005 е избран за депутат от НДСВ.Само че стана кмет.Какви 3/4 живот?
131
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно.Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят.ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.:Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра.Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта.Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ
130
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето, познах, че гербавите комсомолци ще скочат да защитават Данчето Соколова. Пък после ще плюят, че Станишката и Янче били с такава и онакава наклонност, и затова не трябвало да им се обръща внимание. Ама им обръщате, нали? Че и покани с определен подтекст сипете към тях! Сега пък се мазните на Данка Соколова. Е, как да не ви казват хората, че сте ***!! :D
129
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе я млъквайте всички с тези СРС-та вече, писна ми, всеки ден СРС-та! Като ви зачаткам всичките дъртофелници, Соколови и т.н........ ваща кожа ***!
128
20
 
16
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Евалата Соколов ! Обясни им на тези Вигениновци за каво става въпрос !Евалата Бойко напред към светлото европейско бъдеще !
127
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
соколов,на женския пазар са пуснали евтина египетска къна.
126
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 111Василев ГЕРБ не гарантират нищо освен,че не гарантират нищо.Не е имало такива управляващи до сега като тези.Как да гарантират нещо,като през час сменят посоката.Единия казва нещо което се отрича от друг или този който го е казал на другия ден го отрича.Такава гаранция - здраве.
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да вървим напред и да останем достойни хора-всички досиета на масата и всеки да отговори на себе си кой от ДС е бил патриот и е работил за Родината и кой е работил за БКП-тоест за себе си.
124
5
 
12
 
! Отговори
Соколов от ДС. преди 13 години
Измамихте народа и обслужихте само Реститутите и БКП /БСП/да до откраднат още неоткраднатото .
123
12
 
26
 
! Отговори
Номер 113 преди 13 години
Кой слага минуси на изказването , че ГОЦЕ е бандит и мазмантия??Не е ли вярно, питам аз? Вие *** ли сте, че още вярвате на този ***?Който е гласувал за ГОЦЕ по избори грях прибира до гроб, че е толкова продажен и ***
122
18
 
29
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Извинявайте обаче някои от вас са пълни ***! Какви са тия глупости, че Борисов бил комунист като 3/4 от живота си е бил полицай/охранител/каратист? Бойко Борисов е политик от има няма 6-7 години. Сега ще кажете, че бил охрана на Живков значи бил комунист. Хаха значи аз като съм чистач в банка да не би да съм банкер?! И спрете да копирате едни и същи текстове по 100 пъти разбрахме, че ГЕРБ ви бръкнаха в .... Крайно време беше простотиите на БКП да спрат. ГЕРБ ПОБЕДА И ВТОРИ МАНДАТ!
121
4
 
11
 
! Отговори
ооо преди 13 години
О, момата, къде се загуби бе?
120
4
 
17
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
соколов, дърта к...во, точно ти ли ще говориш тия неща и ще се правиш на ощипана булка бе!!! А защо не кажеш колко от вас са били в ДС? Дори на последните местни избори имахте кандидат кметове от ДС! То бива бива долни ку..венски номера ама вече 20г. само това правите, *** долни!