Сините поискаха главата на Цветан Цветанов

По-добре е за него и за кабинета, твърдят Костов и Димитров
Обновена: 9 фев 2011 11:49 | 9 фев 2011 11:44,
344
Сините поискаха главата на Цветан Цветанов
Секторът за сигурност се превърнал в сектор на страха. Снимка: БТА

След продължителни критики и увъртане от „Синята коалиция” вече категорично поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Мотивите им са 6.

1. Не обезвреди върховете на мафията и превърна противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Поради некомпетентност и лошо управление губи битката с организираната престъпност. Не противодейства на битовата престъпност и допусна тя да излезе от контрол, особено в малките населени места.

Не обезвреди върховете на мафията, губи битката с организираната престъпност
2. Допусна пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация.

3. Приложи порочните практики и методи на правителствата на Сакскобургготски и Станишев като политически злоупотреби с подслушването на председателя на агенция „Митници”. Злоупотреби с ресурсите на МВР за решаване на лични вражди.

4. Стана единственият министър на вътрешните работи след 1989 г., който допусна системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие. Обвини без доказателства лекари от болницата в Горна Оряховица в умишлено причиняване на смърт.

5. Наруши основни принципи на демокрацията. Създаде практика на намеса на полицията по време на избори като тези в община Разлог.

6. Не реформира МВР. Замени системата за сигурност със система на страха.

Това казват в политическата си декларация депутатите от „Синята коалиция”.

Още по темата

Мартин Димитров допълни, че нито един от членовете на коалицията не е бил на различно мнение за Цветанов. „По-добре е и за него, и за кабинета да подаде оставка”, заяви той.

„Сигурно е, че ако министър-председателят не отговори на това наше искане, ще поеме цялата отговорност за състоянието на сектора за сигурност”, включи се Иван Костов.

„Секторът за сигурност се е превърнал в сектор на страха”, допълни Командира.

Той призна, че в началото е имал не само надежда, но и доверие на Цветан Цветанов.

„То беше заслужено с устрема, куража и самоотвержеността, с която започна тази битка. Впоследствие на преден план излезе лошото управление. Избирателно отношение към целите на противодействието на престъпността и накрая нищо доведено докрай”, допълни тъмносиният лидер.

Капката, която преляла търпението на сините, обаче е действието на Цветанов по случая с лекарите в Горна Оряховица.

„Имаме министър на вътрешните работи, който е подвел парламента и несправедливо е обвинил в убийство български лекари. Във всяка една европейска държава този министър трябва да си отиде”, заяви Димитров.

А Костов допълни, че този случай е типичен пример за използване на СРС-та за решаване на лични вражди.

Командира каза, че не е успял да сподели бъдещите си действия спрямо Цветан Цветанов с премиера Бойко Борисов, защото не успял да се свърже с него по телефона.

В същото време Костов искрено се забавлявал, гледайки интервюто на министър-председателя с професор Юлиан Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
0
 
! Отговори
Earnhardt преди 12 години
I'm impressed! You've managed the almost ipmsosbile.
303
0
 
2
 
! Отговори
Яна преди 13 години
не ми е ясно за каква синя коалиция говорите,че тя умря отдавна. Костов я уби заедно с нашите надежди.Бях по площадите,гласувах за тях,а те *** всичко.който можа избяга.чудя се как успяха да вкарат 14 човека в парламента сигурно си купиха местата.ако има предсрочни избори сигурно и 4-*** няма да имат.Хайде КОСТОВ ДА ИЗЛИЗА В ПЕНСИЯ,ЧЕ МИ УМРЪЗНА ДА ГО ГЛЕДАМ, И НЕ САМО АЗ.
302
1
 
2
 
! Отговори
Mutra преди 13 години
A, NIE ISKAME GLAVATA NA KOSTOV...UBIECA NA NARODA...
301
1
 
2
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Нема страшно,нема да е министър-Президент ше го праат
300
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Странно защо сините сега окончателно поискаха оставка на Цветано - доскоро се колебаеха.Цветанов обяви че започват разследване на всички показни убийства по време на прехода и някои хора се поизплашиха.Нямаше и отговор на въпроса колко хора фалирали банковата система с милиарди загуби за обикновенните хора и печалби за един определен кръг.Дългата ръка на Цветанов приближава Костов и той ревна.Смешника казва че правил реформи и нямал време за борба с престъпността.Продаваше имоти за по 1 долар !!
299
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато властта се е сраснала с мафията, отърване няма. В Италия от край време има убийства и взривявания на съдии, прокурори, та даже и министър-председателят Алдо Моро. И още не са се преборили. Цялата тая южна дъга на Европа като че ли сме лесни за манипулации ръководени от емоциите си.
298
1
 
3
 
! Отговори
До всички демократи преди 13 години
Съдът реши барбекюто на Доган да се премахне Петчленен състав на ВАС е потвърдил заповедта за премахване на незаконен строеж на ул. "Стар Беловодски път" 46 в София.Това съобщиха от ДНСК, цитирани от БТА. Незаконният строеж стана известен като "барбекюто на Доган". Решението на съда е окончателно и по изпълнението на заповедта за премахването на строежа ще бъдат предприети действия, съобразно Административно-процесуалния кодекс.От строителния контрол уточняват, че според процедурата собственикът има срок, в който сам да премахне незаконната постройка. Имотът се води на фирма "Делта Епсилон" АД, а предназначението му е хотел. На практика обаче там от години живее лидерът на ДПС, отбелязва БГНЕС.Още през август 2009 г. ДНСК образува административно производство за премахване на незаконните постройки в рамките на имота. Проверка на строителните инспектори потвърди изводите на администрацията на софийския район "Витоша" от юни 2008 г., че барбекюто с навес в двора и контролно-пропускателният пункт на обекта са изградени без разрешение, а оградата е по-висока от разрешеното.P.S.С тази статия поздравявам най-върлият форумен фен на комунизма - "куку малоуното" :))) Той имаше два редовни въпроса, когато се спореше, че Бойко не изпълнява предизборните си обещания. Те бяха:"Абе, какво става с Мургина?" и "Да бе, видяхме как Бойко бутна на Доган барбекюто". Е, куку, както виждаш Бойко не е Съсел Гейов и си държи на думата, а ти гледай да не зададеш третият си въпрос "Абе, вие да не вземете да изберете БОЙКО И ВТОРИ МАНДАТ" :))))
297
3
 
4
 
! Отговори
симо преди 13 години
Костов ,защо не се запишеш в БСП, така и така си техен човек?
296
2
 
7
 
! Отговори
Петров преди 13 години
Аз съм си костовист, и не го крия. Обаче понеже имам семейство, деца и отговороности към тях, а и не съм пъм първа младост, гледам на нещата по- прагматично / някои казват цинично/. Когато човек е участвал в управлението на държавата през последните 20-25 години първо нека да отговори на въпроса, защо направихте така, че българите са на последно място в Европа по доходи, качество на живот, здравеопазване ...И имате ли морално право да се занимавате с политика, с управление и да дване на съвети.
295
7
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
ВАНЬО,ВАНЬО ДОСЕГА ТИ БЯХ АБСОЛЮТНО ВЕРЕН.НО МАРТИНЧО ЛИ ТЕ ПОДВЕДЕ ДА СЕ ПЛАШИШ ОТ ЦЕЦО КАТО ДРУГИТЕ МАФИОТИ.Имай в предвид че с този си ход срещу ЦЕЦО се *** и се присъедини към грубата мафия, а аз типрощавах като те мислех за умен.Ей, страха какво ли не прави.И ти ли се командваш вече от мафията? Последно чао.За мен си аут.
294
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прави са Разлог,и това трябваше да стигне до ЕС. Бойко взе властта насила,той и затова ще си подаде оставката в най скоро време.Срещу народа не се тръгва
293
3
 
1
 
! Отговори
IZBORI !!!!!! преди 13 години
predi meseci i pove4e predvidih 4e sini i 4erveni ste se syiusat po podobie na saiuzyt na levicata i desnite v czechia kato i dvete partii u4astwuwaha s opredelen broi ministri w upravlenieto pod to4no opredelenii pravila, zadyljenia i iskani rezultati. Togava CZ zalitnaha kym kriza i tozi "syiuz" gi spasi...dnes, towa e redno da stane w BG. Kostow i Co, kakto Pyrvanov & Co da sednat i da razasniat na Borisov & Ku (kumunuztute, be) 4e niam da go davat na prokurora ako sega razturi pravitelstvo
292
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А НА КОСТОВ КОЙ ЩЕ ПОИСКА ГЛАВАТА И КОГА МАЙ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ВЕЧЕ
291
4
 
7
 
! Отговори
гадю преди 13 години
Как му отива да седне между Мазларовата и Станишев!!!
290
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цвети,а тръгни си най-накрая бе!Вкопчил си се за властта като кърлеж.Заедно с тебе и оня шеф от ДОТИ- К.Кост. дето синът му е в ДАНС и изнася информация за всичко което му каже тати.
289
7
 
7
 
! Отговори
100 на 100 преди 13 години
Много долни станаха и тия.
288
14
 
12
 
! Отговори
баба Пена преди 13 години
Никога не сам очаквала че Костов ще падне толкова ниско , на нивото на Яне Янев !!
287
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ози Куку Бамбуко още ли не е отчел че организираната престъпност, неорганизираната престъпност и престъпността заедно организираните българи, неорганизираните и само българите му искат оставката незащото се казва Цветан Цветанов и е изнасял папки за други, не нашите специялни служби, за да си купи ефективно онези 6 апартамента за нулева себестойност, на шеметно низки цени със силно занижени кредитни линии;на тоя Куко Бамбуко му се иска оставка защото е неграмотен, некадърен и най-вече защото него най-силно го тресе Гербалната Мозъчна Недостатъчност.ако този министър си беше изпял в Парламентът разработката на Ваньо Тандеролов тъй както издекламира разработката на лекарите от Г Оряховица, които даже нарече дирекно пред камерите че са убийци, днес никой нямаше да му иска оставката.Да не ми се праи интересен. Погледнете и Голямата Тиква никъде не го взе при пътуванията за мача Барцелона-Р мадрид; Бразилия, Япония, Европа.. Тиквата винаги остваше Пипона да слухти и збира СеРеСета.
286
7
 
14
 
! Отговори
КОСТОВИСТ преди 13 години
Много лековерно Борисов и Цветанов не послушаха сините, още от началото да се освободят от кадрите в МВР и ДАНС, поставени от тройната коалиция, и сега им сърбат попарата. Борисов едва сега се осъзна, за съжаление малко късно.
285
15
 
10
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Аз като ви разправях че след битата карта Яне, на ред идва тежката артилерия на бившата ДС църният *** Иван Костов -гениален манипулатор, никой не ми вярваше!