Гяуров: Съдът тълкува закона буквално за хонорара на Доган

Депутатът иска спешни промени в нормативната уредба
Обновена: 15 фев 2011 10:08 | 15 фев 2011 09:58,
48
Гяуров: Съдът тълкува закона буквално за хонорара на Доган
Според Гяуров съдът неправилно тълкувал закона. Снимка: Булфото

"Съдът е подходил доста буквалистично и е тълкувал закона много формално", заяви Димо Гяуров, депутат и член на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика по повод решението на Върховния административен съд, че няма конфликт на интереси по казуса с консултантските хонорари на Доган.

На въпрос дали това се дължи на обстоятелството, че когато е получен хонорарът, Законът за конфликт на интереси все още не е влязъл в сила, Гяуров поясни, че подобно тълкуване не е правилно.

"Сумите от хонорарите са получени много след влизането на закона в сила. Освен това нормалното тълкуване изисква да се подходи към разбирането, че конфликтът на интереси не е нещо моментно, а е процес, нещо, което търпи развитие", каза още депутатът от Синята коалиция пред bTV.

Още по темата

Според Гяуров по-важното е, че Ахмед Доган няма друго качество, освен на народен представител. По думите му съдът оправдава Доган, тъй като той като депутат не е гласувал в полза на конкретната фирма, следователно няма конфликт на интереси.

Председателят на етичната комисия поясни, че е предложил промени в закона, тъй като в момента излиза, че този, който не подаде декларация за доходите си, подлежи на санкция, а този, който подаде фалшива декларация, не подлежи на никаква санкция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
8
 
! Отговори
сиси преди 13 години
Абе хора... всеки краде като е на власт ... и в европа се краде... и вие да сте и вие ще гледате да уредите себе си и семейството си, ако сте на власт. Тва е неизбежно ... ама като се краде поне да се прави и нещо за народа...Ако си вършеха работата и народът беше добре на никой нямаше да му пука че си заграбил 1-2 апартамента .....
6
1
 
5
 
! Отговори
Dan преди 13 години
А стига бе, ние обикновенните хора пишещи от време на време по форумите от колко години виждаме нужда от промени в нормативната уредба, а на пича сега му просветна- евала!Ама нищо де по-добре късно отколкото никога! Сега като е казал "А" трябва да каже и "Б" нека да внесе нужните промени и да видиме като гласуват депутатите кой иска истината и справедливостта да са гарантирани и кой - не!
5
5
 
22
 
! Отговори
K.U.R.state преди 13 години
Българският съд - най продажния и сервилен съд в света !!!Този съд и всичките му служители трябва да ги телепорират в някоя черна дупка в галактиката !!!Да си внесем съдии от ЕС , САЩ или Африка ...............
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не разбрахте ли, че Доган управлява държавата и разпределя порциите? Колко пъти да ви го каже човека докато схванете?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аааахааа, един от най-добрите демократи в България!Михнева в "Неудобните" много добре показа колко добре е да си "демократ" в Българя.Апартамент от 450кв.м.+гараж, води се на името на баща му. Взет за жълти стотинки!Също толкова големи апартаменти в тази кооперация имат брата на Петър Стоянов и един крадец от Софийска община.
2
0
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
NO NIE IMAME LI TAKAVA INSTITYCIA KATO SAD,VSICHKI ZNAEM CHE KOITO IMA PARI SAD NE GO LOVI,SRAM ME E OT TAZI PRODAJNA INTELEKTYALNA PASMINA
1
0
 
29
 
! Отговори
soweto преди 13 години
Решението на ВАС аз го определям като:1) Прибързано и нескопосано обвинение.2) Добър адвокат на защитата3) Манипулирани съдии жонглиращи с правови термини и понятия.Така че братя българи не се сърдете и ядосвайте, това е само частица от цялата истина която правоимащите незнам как решиха да оповестят.Но ако Доган му е останало поне някакво чувство за чест и достойнство нека сам реши какво да направи с тия пари, НО НИЕ ИЗВИНЕНИЕ НЕ МУ ДЪЛЖИМ.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ТАКЪВ КОНСУЛТАНТНЯМА ТАКАВА ФИРМА "МИНСТРОИ"ВСИЧКО Е ИЛЮЗИЯ