Душат по сигнал за картел при горивата

Зачестили са оплакванията при транспортния министър
Обновена: 8 мар 2011 16:31 | 8 мар 2011 16:31,
67
Душат по сигнал за картел при горивата
Снимка: Булфото

Транспортният министър Александър Цветков поиска Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) да проверят сигнал за наличието на картелно споразумение при определяне цените на горивата.

Сигналът е постъпил от браншови организации в автомобилния транспорт. Зачестили са оплакванията от техни членове, които изказвали съмнение за формирането на крайните цени на горивата за потребителите.  

Преди дни министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков коментира, че едва ли може да има непозволени споразумения, защото пазарът на горива е много конкурентен и би могло лесно да се направи внос и от чужбина.

Превозвачите вече скочиха срещу високите цени на горивата.

В понеделник Българският съюз на товарните превозвачи (БСТП) в Русе обяви, че започват ефективни протести срещу поскъпването. От съюза изтъкнаха, че дизеловото гориво е по-евтино в съседни държави. У нас литър дизелово гориво струва над 2,50 лв. 

През 2009 г. КЗК излезе със становище, че няма достатъчно доказателства за наличие на картелно споразумение на пазара на горива на дребно в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: КАРТЕЛгорива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Хахахаа голям смях "лесно може да се внесе от чужбина". Кое лесно се внасяло от чужбина ами хайде внесете си "лесно" вие защото големите акули те надушват още щом си пуснеш акредитива за сделката. Няма картелно споразумение да, но това е защото никой не се споразумява, а просто на дребните играчи, които обслужват преди всичко разни общ. поръчки(със забавени плащания) направо им се казва какво, как и по колко да продават. Горивата са голяма мафия - винаги е било така.
53
1
 
1
 
! Отговори
sliven преди 13 години
ot mesec i polovina ne sum zarejdal za6toto sum student i ve4e nemoga da si pozvolq da si karam kolata skoro i ot cigarite 6te ni otkajat s tez ceni nakraq ako slojat i danak seks prosto nz kvo 6e stava...ina4e podkrepqm inciativatava za nezarejdane ot lukoil vinagi sum si nalival ot benzina na rompetrol i mislq 4e gorivoto im e xubavo :)
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МНОГО Е ПРОСТО-НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ОТ ЛУКОЙЛ,КАКВИТО И ОТСТЪПКИ ДА ВИ ПРЕДЛАГАТ,ДАЖЕ И В ЛИТРИТЕ ЛЪЖАТ.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз от утре спирам да зареждам от лукойл
50
1
 
8
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Нека никой не зарежда от лукойл в продължение на един месец да видим дали цените няма да тръгнат на доло.Това според мен ще бъде ефективен протест, а не масовото зареждане за 50 ст.
49
1
 
9
 
! Отговори
бенз преди 13 години
Най-големият картел е между правителството и Лукойл.Всички знаем за близките отношения между Бойко Борисов и Валентин Златев.Точно това е и основната причина всички бензиностанции да се вържат към НАП,не че им дреме за данъците,а за да не могат да купуват от друго място гориво,а да бъдат притиснати да купуват от Лукойл.
48
3
 
0
 
! Отговори
ккк преди 13 години
Да ама 2008-*** долара беше 1,22 а сега е 1,40. Не че се радвам за цените, но истината боли .
47
1
 
10
 
! Отговори
iliqpi7 преди 13 години
към всички.А ЗАЩО НЕ ГРАБНЕМ НЕЩО СЕРИОЗНО В РЪЦЕТЕ СИ И ГИ ИЗМЕТЕМ ТИЯ *** .
46
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
nikoi ne nie vinoven 4e nefto xima e napraven da raboti samo s ruski petrol
45
1
 
8
 
! Отговори
марти преди 13 години
Така и така са взели да душат,ами поне да си извадят носовете от на Златев дирника,че да не вземат да се задушат преди да надушат нещо!!!*** с *** такива,то и слепите виждат,че има картел,след като почти няма разлика в цената на горивата при различните търговци,а ако има тя е абсолютно нищожна!!!
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма нищо за чудене: 1. Много висок акциз (осигурен със любезното съдействие на Бойко Борисов Управляващия)2. Некадърна външна политика, неспособна да осигури добри цени на горива3. Висока крайна заводска цена..друго ако се сетите пишете
43
2
 
11
 
! Отговори
kkkk преди 13 години
Много бъркате нещата, не е толкова че бензина е скъпа, ние сме бедни .... че е скъп скъп е ... ама нашата държава е фалирала. ББ = България - Банкрут. Съгласен съм цената да е колкото в Франция, ама и заплатата да ми е като тяхната !!!
42
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 13 години
Душат, да, душат по форумите да помиришат настроенията на хората, после разлайват кучетата с громки акцийки и названийца и накрая имитират дейност, с резултат- все по- зле става.
41
1
 
6
 
! Отговори
ЛСД преди 13 години
От ЕС има директива и план за достигане на определени нива на акциза на горивата.Процентното ниво на акциза в България в момента е това което трябва да достигнем до 2013г.Пита се в загадката защо трябваше да се увеличава преждевременно и кой печели от това.Може би милите управляващи от тово и предното правителство са имали добри намерения и са искали да се почувстваме по европейци.
40
1
 
5
 
! Отговори
Бат Бойко преди 13 години
Гарантирано от ГЕРБ!
39
2
 
21
 
! Отговори
тъп преди 13 години
А така цената на бензина е вече 2.50, а нафтата е 2.60 да ни е честито новото увеличение.Когато петрола беше 150$ барел бензина беше 2.45.Това си е мародерство от страна на Златев и с подкрепа на Боко.
38
1
 
12
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Пичове,ясно е че нищо не стряска говорилнята ГЕРБ.Ще го докарат до разграбване на магазините от ***.Както разграбиха завода в Казанлък.
37
1
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Душат?!?!?При тая миризма и нос да нямаш ще припаднеш от смрад!
36
1
 
6
 
! Отговори
e преди 13 години
Да бе- душат; ще душат, защото се разчу за протеста- картелно споразумение- а, добро утро, как е при вас, на Марс?!
35
3
 
5
 
! Отговори
баа Пена преди 13 години
Акцизите са процент и това устройва айдутите от Герб,дето се правят на божи-кравички!Все пак някой трябва да плати масрафите им!От где са им парите за хам-хум?От членски внос?Ха-ха-ха!