Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент!

От 1300 км магистрали досега са построени 430 км
Обновена: 10 мар 2011 10:20 | 10 мар 2011 10:20,
102
Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент!
Плевнелиев ще строи магистрали и ще бута незаконни обекти. Снимка: Булфото

Министърът с най-висок рейтинг от кабинета "Борисов" – Росен Плевнелиев, заяви, че няма да приема оферти по повод предстоящите президентски избори.

"Аз съм човек, който разбира от строителство. Свикнал съм, като хвана нещо, да го правя. Не може един министър да прескача от пост на пост. Не искам да ставам президент, нито кмет" отсече той пред bTV.

Плевнелиев е съсредоточен в работата си по строежа на магистралите. По думите му, за да станат и седемте до 2020 година, е необходимо последователно действие на много министри и на много правителства.

"Магистралите общо ще са 1300 км, от тях са построени 430 км, остават ни 900 км, което е едно изключително усилие. За 46 години са строени по 11 км на година, сега ние трябва да строим шест пъти повече. И това трябва да се утрои още веднъж", смята министърът.

Той обясни, че цените на магистралите варират според трудността на изпълнението им.

"Магистрала "Люлин" е скъпа, защото има много мостове и тунели. Цената й е около 9 милиона евро на линеен километър. "Марица" и "Тракия" не са сложни, затова те се движат около 2-3 милиона на линеен километър. Що се отнася до магистрала "Струма", там теренът е сложен.

В Германия една магистрала е много по-скъпа – една магистрала като "Струма" е около 30 милиона евро на линеен километър, в Чехия – около 27 милиона евро", обясни още министър Плевнелиев.

Относно събарянето на незаконните обекти той съобщи, че над 120 такива вече са съборени, а в момента се планират акции по събаряне в различни части в страната – Благоевград, Сандански, Добрич, Шумен, по морето.

"До април ще бъдат премахнати още поне 30-40 незаконни обекта от местността Ченгенез кале, заяви още Росен Плевнелиев.

Още по темата

По думите му всичките къщи във "Веселото село" са запечатани.

"За нас не е важно кой какъв е, интересува ни дали обектът е законен", заяви още Плевнелиев, коментирайки и събарянето на прословутото барбекю на Ахмед Доган.

Във "Веселото село" имало над 150 заповеди за събаряне, които в момента се обжалвали.

След като мине процедурата в съда, собствениците ще трябва да си ги премахнат доброволно, ако не, ще има принудително премахване, стана ясно още от думите на министъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
2
 
! Отговори
пирон преди 13 години
Плевнелиев не можеш едни прости остъклени балкони да решиш как да са законни, а си тръгнал магистралите да ни строиш! Айде вече е време да се прибираш у дома стига си ни пълнил ушите с хиляди приказки.Второ самият ти не си спазваш обещанието за решение на проблемът с остъклените балкони за какво да говорим,че ще направиш нещо като хората ! Бегай при жена си тя поне забива всички пирони у вас и се занимава със всички ремонти!
95
1
 
6
 
! Отговори
Колю Фичето преди 13 години
първо да се научи тая мажоретка как се държи кирка и тогава да се прави на разбирач
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще бъде запомнен... за месец след като стане пак никой!
93
8
 
2
 
! Отговори
Кало преди 13 години
Голям вой от червените помиярчета! :)))Колкото и да го замервате със собствените си *** той определено ще бъде запомнен с добро: построени магистрали и разтурени бесепарски далавери!Благодарение на ГЕРБ парите от ЕС за Люлин не бяха загубени, а за цената... питайте Гагаузов, Съсела и Доган, другари!
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама ти да не се заблуждаваш, че аз пък те искам?!
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ние не искаме да си президент!
90
2
 
8
 
! Отговори
БАЧКАЙТЕ РОБИ преди 13 години
Да се направи закон против РОБСКИЯТ ТРУД нали сме европейци, а не *** да бачкат за без пари и Плевналиев да се прави на най могъщия супер разбирач
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз също се занимавам със строителство и много добре знам, че за такъв бизнес от голям мащаб трябва доста голям капитал. Или разковничето е в "Комсомолските кооперации" ? Все пак е бил комсомолски секретар в ВМЕИ "Ленин".
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоз инженер по изчислителна техника от ВМЕИ откъде разбира от строителство ?!Нали не си мисли,че сме толкова *** да му повярваме, че един 25 годишен младеж, току-що завършил изчислителна техника, има толкова успешна кариера със собствена фирма Фирмата работи на повече от 80 строителни обекта в Германия, както и някои знакови проекти в България: реконструкция на хотел Шератон в София, изграждане на централен офис на БНП Париба в София, център на Даймлер-Крайслер в София, Бизнес парк София и др.
87
1
 
4
 
! Отговори
консултант преди 13 години
Аз пък не разбирам нищо от строежи, не искам да съм президент, а само КОНСУЛТАНТ, може и за 1 000 000 лв., не искам чак пък 2 млн. Нали може така, съдът доказа, че е законно.
86
2
 
10
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Г-н Плевнелиев стига като жабче си вдигахте крачетата да ви подковават. Как смеете изобщо да давате за пример цени в Германия и Чехия. Ами да ви (нарочно е с малка буква) кажа, тук един служител получава 500 лв. бруто, като за същата позиция в Германия той ще получава близо 3000 евро, нямам нищо против да съм служител в Германия и да плащам данъци за тяхната магистрала, която освен всичко е 100 пъти по-качествена, по-широка и по-удобна от нашите, а да не говорим за патрулите и камерите по нея.
85
1
 
6
 
! Отговори
до 88 преди 13 години
Не аз правя тенденциозни изказвания преди избори. Защо не каза това нещо преди. Имаше гогодина и 9 месеца да се изкаже. И все още не си отговорил на нито един мой въпрос а подчертаваш думи в текста. Или ми дай инфо или не ме занимавай. За разлика от теб имам прества от инженерна дейност в това число и строителство. Докато ти ми политиканстваш, без да кажеш нищо конкретно. Казах ДАТИ, ЦЕНИ, ДАННИ ЗА ТЕРЕН, СРАВНЕНИЕ С ДРУГИ ПОДОБНИ ПРОЕКТИ ТУК ИЛИ В ЧУЖБИНА. Ако не можеш не ме занимавай повече.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
П.П: Че е завишена цената на Люлин е завишен ноне с толкова колкото казва. Но нали идат избори.-Това не е ли манипулация от твоя страна.Факт наскоро представителя на ЕС каза ,че не вярвал че тази магистрала ще бъде построена.Надявам се си гледал репортажа по телевизията.Това също се разминава с това което казваш че виждаш ли всичко било готово.
83
8
 
1
 
! Отговори
До 80 преди 13 години
Да не би случайно да си някой уволнен за некадърност от Плевнелиев служител та такава злоба.
82
2
 
9
 
! Отговори
ИзУмен преди 13 години
Каква реалност бе момче проекта си беше почти готов както пристигнаха ГЕРБ сега са само довършителни работи. И защо се хвашташ за една дума, искам да опонираш на целия ми коментар. Така "малко" се опитваш да манипулираш нещата. И като си толко отворен колко анекса подписаха първите и с колко се е забавил проекта? Дай инфо за първоначалния срок и крайна дата.
81
2
 
1
 
! Отговори
До 79 преди 13 години
Много си заблуден.
80
3
 
15
 
! Отговори
80 преди 13 години
Договорът е подписван от Станишев, а последния анекс с който магистралата се оскъпява с 30% е подписан от Тиквата. Отгоре на всичко са спестени и два тунела за сметка на екологията! Тиквата е престъпник, а тоя му е съучастник. А като някой успее да изкара двата доклада от Мин. на транспорта за строителството гербавото пак ще вземе да реве къв компромат са, ама лошото е, че са истина и золумите с тия виртулани магистрали са колосални
79
6
 
2
 
! Отговори
До ИзУмен преди 13 години
Значи един подписва 2 анекса и е по черен от дявола а друг подписва договор разрешаващ това и 15 анекса.Един забатачва строежа и е на път да изгуби парите от ЕС за него.Друг го направи реалност.Кой е по-виновен според теб ?
78
2
 
10
 
! Отговори
79 преди 13 години
Никой не заслужава министър като Плевнелиев и премиер като Тиквата. Тия крадът и с *** си. От две години слушам само басни, парите изчезват, а резултат никакъв. Следователно се краде като за световно! И само лъжи! Кви 30 млн. е км. магистрала в Германия? Друг път. Колкото и горивата растяли в цял свят :))) Справка ян.-февруари - САЩ 0,82 ян. 0,82 ф., Италия - 1,46 е ян. 1,47 фев., Финл. 1,51 ян, 1,50 фев., Естония 1,21 ян., 1,21 фев., а БГ - 2,30 ян., 2,38 фев. Е това са гербавите лъжци
77
1
 
7
 
! Отговори
ИзУмен преди 13 години
До 80А аз съм изУмен че не си прочел какво съм написал. Различен терен, мостове окрепване, тунели, дренажи, не може да сравняваш стройтелство на равнинен терен стози в планински и/или полупланински условия. Затова съм дал и сръвнението с алейката. А и последните два анекса ги подписа Герб моляте и ние следим новините.