РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот

Партията нямало да позволи бивш член на БКП да спечели изборите
Обновена: 15 мар 2011 11:05 | 15 мар 2011 11:00,
96
РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот
Снимка: Булфото

РЗС призова Синята коалиция и НДСВ да дадат ясен политически знак към партията на Яне Яне за президентските избори тази година.

"Ако лидерите на изброените партии не реагират адекватно, за РЗС остава изводът, че те ще играят за вариант, при който ГЕРБ и БСП отиват на балотаж, т.е. предварително са се договорили", заявяват хората на Яне Янев в писмо до медиите.

Политическият съвет на РЗС не възнамерявал да остави българското общество без алтернатива на сегашното статукво и затова апелира своевременно дясноцентристкото пространство да намери формула, която да дава гаранции, че следващият президент няма да бъде бивш член на БКП или ДС, независимо дали ще бъде издигнат от ГЕРБ или от БСП.

Партията на Яне Янев призовава националните ръководства на Синята коалиция и на НДСВ, преди да издигнат кандидатурите си за президент, като спряганите до момента Надежда Нейнски, Меглена Кунева или други, да си припомнят резултатите от частичните кметски избори в Габрово преди по-малко от година, където ГЕРБ с подкрепата на ДПС взе 57%, БСП 16%, а РЗС 10%.

От своя страна „Синята коалиция" получи гласовете на почти 9%, Атака на 3% и НДСВ на почти 3%.

"РЗС остава с впечатление, че сините и жълтите не са си направили съответните изводи от вота в един от големите традиционно десни български градове и това може да ги вкара в поредното тежко политическо заблуждение с непоправими последици", предупреждават от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
14
 
! Отговори
българин преди 13 години
Няма по-гнусна и вредна твар от червеното, независимо дали турчин, българин, ***, евреин, арменец, грък, каракачанин и пр.
66
11
 
13
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Герб разделиха хората и върнаха конфронтацията в политическия живот. Всичко това се отразява и в икономически план. Трябва да се измисли формула - Герб и Атака никога повече да не припарват до властта !
65
7
 
7
 
! Отговори
българин преди 13 години
До Анонимен *** 67:Нито СДС са турци, нито ГЕРБ са ***. ГЕРБ са червени *** като тебе, същите като БСП, ДПС, Атака и пр. Доскоро и в СДС имаше доста червени, сега - не знам.Но, по-добре ***, даже и турчин, отколкото червен. Няма по-гнусна и вредна твар от червеното, независимо дали турчин, българин, ***, евреин, арменец, грък, каракачанин и пр.
64
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
ПЪРВО СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕШ /67/ !!!ИНАК ПО МАЛКО ГАДАЙ ,ПОВЕЧЕ МИСЛИ !!!
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 65Какъв българин си ти бе, ако гербаджия цначи си *** ! Или си турчин от СДС и ДПС
62
4
 
2
 
! Отговори
za 61 преди 13 години
по ми мязаш да си на позитано , не в Швеция........с тез оферти дето подмяташ
61
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А КОЙ СИ ТИ БРЕ ЯНЕ ,ДА КАЗВАШ КОЙ ДА КАРА ВЛАКА ? АМА ИМАШ ЛИ УСЕТ ЧЕ СИ НЯКОЯ КУКЛА НА КОНЦИ ?АМАН ОТ АЛТЕРНАТИВИ !!!НЕКА БЪДЕМ МАЛКО ПО СЕРИОЗНИ И ПО РАЗУМНИ !!!
60
3
 
6
 
! Отговори
Sven преди 13 години
Гледа в своята паничка, защото така е културно. Повечето българи сте толкова завистливи, че чак се самозабравяте. Вие гледате повече в чуждата паничка, отколкото в своята. Всъщност няма значение дали имате нещо в своята, важното е кво има в чуждата, нали ?? Може на мен да не ми е добре, ама на Вуте трябва да му е по-зле.... това е логиката на едни толкова нисши от духовна гледна точка създания. Сега пак се краде, но чалгата ви оглупява и не мислите трезво ...
59
3
 
6
 
! Отговори
прасчо до Sven преди 13 години
Мерси боку,шведски интелектуалецо имам си достатъчно пари,а и да нямам едва пище копая басейн на питекантропус като теб,още по-малко в тундрата където като пикаеш навън ти замръзва чурката...Поради каква причина ти е нужен басейн там Свенсонов,да не къпеш бели мечки срещу хонорар>?
58
2
 
9
 
! Отговори
до свен преди 13 години
кривоустова която ни пробутваш е снаха на най-големите комунисти крадци от преди прехода и след него.не я щем.достатъчно и е че си взе над 500 хил.евро обещетение че я махнаха от евро-комисар.не става г-жата гледа само в своята паничка
57
7
 
5
 
! Отговори
Sven до прасчо преди 13 години
А теб да те взема да ми изкопаеш басейна в двора? Сега ти давам 15 евро надник, след година-две като умирате от глад в БГ, заради "компетентната" политика на милиционерите, ще искаш да дойдеш и за 5 евро. Всички сте такива ..
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЯНКА ЧАКА ЗНАКА НА ЛЮБОНТА
55
4
 
7
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Шута на БКП започва и той с предизборното плюене.
54
1
 
8
 
! Отговори
za 50 преди 13 години
***, единият е министър -председател, другия депутат................Не бягай от въпроса. А той е - откъде честната Янка има пари за 3 шофьора ?За лъскав офис, за лъскави коли, за именийце за милиони............... той даже и субсидия за депутатите си не получава понеже няма група.........
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яне какъв знак чакаш та РЗС БСП ДПС ДСБ СДС НДСВ са от едно копило помиари БКП
52
1
 
7
 
! Отговори
прасчо до Sven преди 13 години
Вземи си интелигентната Кунева в Швеция,даже може и Симеончо барабар с нея да си вземеш да ви оправят тундрата....А не се пише волканизатор,а вулканизатор...шведски интелектуалецо
51
11
 
3
 
! Отговори
Sven преди 13 години
Българите ставате все по-прости и неграмотни. Имате идеален кандидат-президент в лицето на Меглена Кунева, но вие ще изберете също толко простия като вас охранител, шофьор, нереализиран полицай ..... кондуктор, волканизатор, бакшиш, общ работник, пазач, пастир или работник в пътното. Такава олигофренска държава, интелигентен президент не заслужава. Хак да ви е !
50
0
 
6
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ С 52МАЙ ОТКАКТО ГРЪМНА БОМБАТА ПРЕД ГАЛЕРИЯ ГИ ХВАНА ШУБЕТО.
49
4
 
10
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
От Яне по *** политик нема и от Яне по гей е само Женя Минчев фон Бул.......
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде се покриха маи им платиха да си мълчат вече ням флашки няма компромати.Братски се прегърнаха и на нас ни го ругнаха мазните депутати.