РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот

Партията нямало да позволи бивш член на БКП да спечели изборите
Обновена: 15 мар 2011 11:05 | 15 мар 2011 11:00,
96
РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот
Снимка: Булфото

РЗС призова Синята коалиция и НДСВ да дадат ясен политически знак към партията на Яне Яне за президентските избори тази година.

"Ако лидерите на изброените партии не реагират адекватно, за РЗС остава изводът, че те ще играят за вариант, при който ГЕРБ и БСП отиват на балотаж, т.е. предварително са се договорили", заявяват хората на Яне Янев в писмо до медиите.

Политическият съвет на РЗС не възнамерявал да остави българското общество без алтернатива на сегашното статукво и затова апелира своевременно дясноцентристкото пространство да намери формула, която да дава гаранции, че следващият президент няма да бъде бивш член на БКП или ДС, независимо дали ще бъде издигнат от ГЕРБ или от БСП.

Партията на Яне Янев призовава националните ръководства на Синята коалиция и на НДСВ, преди да издигнат кандидатурите си за президент, като спряганите до момента Надежда Нейнски, Меглена Кунева или други, да си припомнят резултатите от частичните кметски избори в Габрово преди по-малко от година, където ГЕРБ с подкрепата на ДПС взе 57%, БСП 16%, а РЗС 10%.

От своя страна „Синята коалиция" получи гласовете на почти 9%, Атака на 3% и НДСВ на почти 3%.

"РЗС остава с впечатление, че сините и жълтите не са си направили съответните изводи от вота в един от големите традиционно десни български градове и това може да ги вкара в поредното тежко политическо заблуждение с непоправими последици", предупреждават от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
IANEEE I TEBE DA IZBEREM NALI CIAL SVIAT STE NI SE SMEE VIZ SE I SI SMENI SOFIORA
6
5
 
13
 
! Отговори
ИВАН преди 13 години
Може би това ще е лекарството, България да се отърве от предишни комунисти и сега управляващи, неуспяли преди това поради некадърност комунисти !
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единственият за когото ще бъда на следващите избори ! Факт е че всички оправляващи / и предишни / се страхуват от ПЕТЪК - 13.00 Ч.
4
5
 
15
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
През 1988 и 1989 г. г-н Костов все още упорито драпа да стане партиен член на БКП. В края на 1989 г. и началото на 1990 г., когато вече е създаден СДС, той публикува две статии в ,,Работническо дело", в които съветва БКП как да елиминира опозицията. На Кръглата маса като експерт иска да седне от страната на БКП.
3
10
 
13
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП: 27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия. БОЙКО Е РОДЕН СЕЛЯНИН. СЕЛО БАНКЯ ДО 1969Г КОГАТО Е ОБЯВЕНО ЗА ГРАД.САМО ЧОВЕК КОЙТО НЕ ВЯРВА А ОТ ТАМ НЕ СЕ И СТРАХУВА ОТ БОГ МОЖЕ ДА СТОРИ ТОВА КОЕТО БОРИСОВ НАПРАВИ НА НАРОДА.ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ бивш член на БКПЦЕЦКА ЦАЧЕВА бивш член на БКПКристалина Георгиева бивш член на БКП КРЪСТЕНА НА СТАЛИН: КРИ СТАЛИН АНикой не попита Фандъкова дали е била член на БКП преди промените. Кой можеше да стане директор на училище тогава?ГЛАСУВАШ УЖ ЗА БИВШИ *** НО ЕДИН ЧОВЕК ТУК КАЗА, ЧЕ БИВШИ НЯМАЛО.
2
25
 
13
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
Яне Янев: В моя род до девето коляно няма нито един член на БКП.ЕДИНСТВЕН ЯНЕ ОТ ДЕСНИТЕ НЕ СЕ ПРОДАДЕ И ГЛАСУВА ПРОТИВ НА ВОТА.ЕДИНСТВЕН ЯНЕ ИМАШЕ СМЕЛОСТ ДА ИЗВАДИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА БОРИСОВ.
1
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ще е най-разумният ход ! Аз съм ЗА !