РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот

Партията нямало да позволи бивш член на БКП да спечели изборите
Обновена: 15 мар 2011 11:05 | 15 мар 2011 11:00,
96
РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот
Снимка: Булфото

РЗС призова Синята коалиция и НДСВ да дадат ясен политически знак към партията на Яне Яне за президентските избори тази година.

"Ако лидерите на изброените партии не реагират адекватно, за РЗС остава изводът, че те ще играят за вариант, при който ГЕРБ и БСП отиват на балотаж, т.е. предварително са се договорили", заявяват хората на Яне Янев в писмо до медиите.

Политическият съвет на РЗС не възнамерявал да остави българското общество без алтернатива на сегашното статукво и затова апелира своевременно дясноцентристкото пространство да намери формула, която да дава гаранции, че следващият президент няма да бъде бивш член на БКП или ДС, независимо дали ще бъде издигнат от ГЕРБ или от БСП.

Партията на Яне Янев призовава националните ръководства на Синята коалиция и на НДСВ, преди да издигнат кандидатурите си за президент, като спряганите до момента Надежда Нейнски, Меглена Кунева или други, да си припомнят резултатите от частичните кметски избори в Габрово преди по-малко от година, където ГЕРБ с подкрепата на ДПС взе 57%, БСП 16%, а РЗС 10%.

От своя страна „Синята коалиция" получи гласовете на почти 9%, Атака на 3% и НДСВ на почти 3%.

"РЗС остава с впечатление, че сините и жълтите не са си направили съответните изводи от вота в един от големите традиционно десни български градове и това може да ги вкара в поредното тежко политическо заблуждение с непоправими последици", предупреждават от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
7
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
Янке ***, к'во стана с флашките, нема ли повече? Айде вАди ги, че да има какво да четем сутрин у клозето.
46
7
 
9
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ВИЖТЕ САМО С КАКВИ ГЛУПОСТИ НИ ЗАНИМАВАТ:БАРБЕКЮТО НА ДОГАН, ЯНЕ БИЛ ОБРАТЕН И ИМАЛ 3 ШОШИОРА.КОЛКО ШОФИОРА ИМА БОРИСОВ ДЕТО ХОДИ С ЕСКОРТ ВСЕКИ ДЕН?
45
7
 
7
 
! Отговори
шопът преди 13 години
Клоун,***,комунист,тракторист-това са аргументите на герберите.Мургина,апартаментите и далаверите на Цветанов,имотите на Андрей Иванов,купуването на избори в Пловдив ,това са аргументите на Янев.Кое тежи повече.Вие решавате.
44
0
 
4
 
! Отговори
xxx преди 13 години
Незнам Янка какво иска но е много изобретателен уж флашки и какво ли още не. Ако дойде той ще е още по голяма анархия не че сега не е. Просто моето мнение ако някой го интересува е че трябва всичките управляващи и стари и сегашни да са зад решетките и да дойдат на власт хора които се интересуват от страната а не само да гледат техните интереси. Благодаря за вниманието
43
1
 
3
 
! Отговори
за 43 преди 13 години
Че те не познават щото е по-платено............пък и кой му пука за мнението на ''цоциолози'' с голф -игрища?
42
6
 
8
 
! Отговори
0.5% преди 13 години
Барабар Петко с мъжете.......... тоз така се оля с флашки, патрашки че и за президент на Юнак -Тетевен не може се класира..........
41
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот"Яне чака знак от Трактора и от Червените, а не от Сините или от някой друг.
40
4
 
10
 
! Отговори
Монк преди 13 години
Някой да обясни на стъкмистиците, че приетата допустима грешка е 3 % , а не 20 - 25 % !Ако стъкмистиците ще ми правят грешки от порядъка на 20 , 30 или 80 %, то тогава няма нужда от техните манипулиращи ' прогнози ' !Тия червени стъкмистици със зачервени бузи не познават ли Гаусовото разпределение ?Трябва да се приеме закон в НПК, според който стъкмистици , заблуждаващи умишлено аудиторията с цел манипулация в полза на дадена групировка, да си носят наказателна отговорност !Защо един екстрасенс, ако не познае даден земетръс, да се води под наказателна отговорност, а един червен стъкмистик, който досега не е познал нито едни избори, да не носи същата отговорност ? Къде е логиката и нали пред закона всички сме равни ?Нима не е невъзможно някои хора с по - слаба психика , да извършат някакво престъпление, което да е продиктувано от стъкмистическите предвиждания на стъкмистиците с цел манипулация и заблуда на обществото, обслужвайки определени интереси на определени лица и групи с цел финансова изгода ?
39
8
 
6
 
! Отговори
Монк преди 13 години
' Бареков и Кулезич разобличиха жив социолог в студиотоГрешките на социолозите и опитите да манипулират общественото мнение бе темата на разговора в студиото на "Гореща точка" по ТВ 7.Социологическите грешки обаче имат за цел в повечето случаи да манипулират общественото мнение, бе тезата, която се наложи в студиото на "Гореща точка",като в последното проучване на "Медиана", където рейтингът на президента Първанов пада с 3 пункта, а на премиера и вътрешния министър - съответно с 10 и 17%.Водещият Николай Бареков онагледи една от социологическите грешки през 2005 г., когато преди парламентарните избори социологът Кольо Колев бе предрекъл, че БСП ще спечели абсолютно мнозинство.Самият Колев се опита да отрече това и твърдеше, че тогава е прогнозирал точно обратното - че БСП няма да може да управлява сама.Не е възможно да няма социологически грешки, призна обаче другият гостуващ социолог в "Гореща точка" тази сутрин - Цветозар Томов.Той беше категоричен, че в прогнозите и изследванията на социолозите между 75 и 80% са верните неща, а цели 20 на сто са допуснатите грешки. По думите му обаче е много трудно да се докаже къде е сгрешено умишлено и къде - случайно. '
38
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАКВА Меглена Кунева ,ТАЯ Е ЗА ПУБЛИ4НИЯ ДОМ НА МАДРИТКИЯ КРАДЕЦ ТРАВЕСТИТ СИМЕОН ХАСАН
37
3
 
25
 
! Отговори
Трътлив търтей преди 13 години
Яне, Яне. Точно ти беше най-активния радетел за 8%-та праг за коалиции, който беше насочен именно срещу Синята коалиция. Я си се гушкайте с Трактора и Гоце и се занимвайте с нещо, което ви се удава. Флашки, примерно.
36
4
 
18
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
ЯНКЕ ТИ ЛИ СИ ?
35
15
 
5
 
! Отговори
циганин преди 13 години
Че гласувам за греберите, щото плащат гласове.(
34
7
 
15
 
! Отговори
ванко преди 13 години
ЯНКЕ ЗАЩО СА ТИ ТРИМА ШОФЬОРИ??ДА НЕ ПЪТУВАШ ДЕНОНОЩНО??ЯНКЕ НЕНАСИТНА СИ.ШОФЬОРИТЕ БИЛИ НА СМЕНИ,ЧЕ ТОЛКОВА ЛИ ГИ ИЗТОЩАВАШ?? ЯНКЕ СТИГА ЛИ ТИ ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА ЗА ТЕБ ИЗА ЗАПЛАТИ НА ТРИМАТА ШОФЬОРИ ИЛИ ПЛАЩАШ В НАТУРА?
33
10
 
10
 
! Отговори
ДО 29 преди 13 години
ТИ СИ КЛОУН АМА ОТ ЗАСПАЛИТЕ И С НАВЕДЕНИТЕ ГЛАВИ ТЪЖНИТЕ КЛОУНИ.ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС ГЕРБЕРИ ВИЕ СТЕ ЖАЛКИ.
32
4
 
11
 
! Отговори
:-))))))) преди 13 години
qnka kostov i carq?gotov gei klub!!!
31
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако на следващия парламентарен вот РЗС,СДС,ДСБ и НДСВ направят коалиция,то може и да прескочат 4%-тната бариера.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 31...... и ***-гласоподавател !
29
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щое е то - Гербер ?..............некадърен комунст !
28
6
 
19
 
! Отговори
метеоролог преди 13 години
Стопли се и Янето пак го напече слънцето...