"Белене" – най-безотговорното решение

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, категорични са от СДС
Обновена: 21 мар 2011 16:10 | 21 мар 2011 16:09,
256
"Белене" – най-безотговорното решение
Мартин Димитров Снимка: Булфото

Строителството на АЕЦ "Белене" ще бъде най-безотговорното решение в българската история. Това каза лидерът на СДС Мартин Димитров във Велико Търново.

По неговите думи вече има нова коалиция за изграждането на  централата в лицето на президента Георги Първанов, лидера на БСП Сергей Станишев и премиера Бойко Борисов.

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, защото попада в силно земетръсен район, посочи Димитров.

Още по темата

Според ръководството на СДС ако ГЕРБ подпише проекта за централата за 4 години власт, ще загроби българската икономика за следващите 40 години  и ако тогава има оцелели, то те могат да бъдат унищожени от едно силно земетресение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: БеленеМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 13 години
Прочете само как са строили "нашите" кандидат строители от Росатом в Нововороженската АЕЦ 2 през последмите 3-4г -> green.tomsk.ru/node/382 При такова строителство, за да стане неконтролируема авария не е необходимо нито тежко земетресение, нито цунами...
242
0
 
1
 
! Отговори
nimportequi преди 13 години
Защо руснаците искат да ни строят атомна централа толкова настойчиво за какво бързат? Щом толкова ни натискат спешно означава че е изгодно за тях а изгодно ли е за нас? Изгодно им е защото ще могат години да ни продават ядреното си гориво. Защо ние не им построим централа на риснаците и не им вземем парите? Има вероятност до няколко години да навлезе нова технология много по екологично чиста - напишете bloom box в google а тогава ние вече ще сме задлъжнели с години на руснаците!!!
241
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
до 250Козлодуй за тебе е разточителство, така ли?Нямам повече въпроси
240
2
 
2
 
! Отговори
235 преди 13 години
Аз мисля, че трябва да се направи референдум за АЕЦ. АЗ лично не искам още едно разточителство. Кодзлодуй е достатъчен.
239
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аец Белене - грандиозна глупост
238
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние сега с румънците и с турците ли ще се натпреварваме кой повече реактори може да построи? Това да не е някакво състезание? Турците строят понеже им трябва повече ток в източен Анадол, румънците строят понеже французите са бутнали поткуп на когото трябва. А ние защо да строиме? И сега произвеждаме прекалено много ток и го изнасяме на безценица. Ние изнасяме, а руснаците печелят от продажбите на ядрено гориво и от преработката на отпадъците.
237
0
 
0
 
! Отговори
ЗАРГАН преди 13 години
А в момента ,за газ и въглища колко плащаме.?Румънците и турците строят АЕЦ ,но добре че не с български ,защото иначе ще бъдем облъчени от съседски АЕЦ.
236
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези са лудииии! Това ни е решението. Аз да попитам - защо точно по времето на Черния командир се затвориха 1-4 реактори на АЕЦ Козлодуй?! Експертите са я огледали и са казали, че точно тези реактори са перфектни и могат да работят сигурно и безопасно!!! Защо тогава ги затвориха?! Защо секна износа на енергия?! Защо секнаха и парите, идващи в държавата?! Я черньото да си каже, колко пари е прибрал за тая далаверка! ***!
235
3
 
2
 
! Отговори
до 244 преди 13 години
Да бе,веднага ще гласувам за гаргамел и тоя фъфел!:)))))
234
4
 
5
 
! Отговори
CK преди 13 години
Да гласуваме за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ: за да спечели България, а не многоликата комуно-ченгесарска мафия! Европейски мислещите граждани на България искрено желаят успех на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ !
233
0
 
6
 
! Отговори
за 239 преди 13 години
Интересно как всеки непредубеден форумец може да изчисли изгодата от един проект в 3 реда , а нашите политици от 30 години се моткат с Белене.............точно така е -вземете печалбата на козлодуй за база и вийте какво може да се очаква от Белене..............ами набутване............затова няма инвеститори
232
3
 
12
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
АЕЦ - БЕЛЕНЕ,КАКТО И ТОПЛОФИКАЦИЯ,НАПРИМЕР,СА ДВА ОТ ФАКТОРИТЕ,КОИТО ЩЕ ЗАГРОБЯТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА В СЕГАШНИЯ И ВИД!
231
3
 
3
 
! Отговори
Българан преди 13 години
Ми за какво ни е Белене! Румънците скоро ще си построят още една централа на другия бряг на Дунава, турците ще ги последват с 4 ри реактора, от тях ще си купуваме ток и ще си внасяме радиация ако стане нещо без да можем да контролираме безопасността! Да не сме капо де както е казал народа!
230
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който говори за енергийна независимост разсъждава примитивно и заблуждава навалицата. Америка внася 80% от стоките, които потребява отвън. Това прави ли я бедна страна. Не, защото тя изнася достатъчно други стоки, за да компенсира това. Светът е глобален. Тези пари могат да бъдат инвестирани и в централа в Германия или Франция, това няма значение, въпросът е колко е изгодна инвестицията. Където и да е, ставаме не енергийно, но финансово зависими от чужди банки. Парите са си пари. Всичко друго е относително.
229
4
 
12
 
! Отговори
Сион преди 13 години
И за какво ни е Белене - да могат да крадат управляващите..Нито ни е нужна тая мощност , нито е рентабилна.Руснаците ни дават заем с 4.55 годишна лифва..Ами на 6 млрд евро това е 270 млн евро на година само лихви..За сравнение - печалбата на "Козлодуй" за миналата година е под 50 млн евро..Че ние лихвата не можем си платим..Ще я плащат и децата ни тая централа , за да могат някои сега да стант мултимилионери..На Гоце тезите..Ама и БиБи му приглася здраво..Май вярно са се сдушили двете ***.
228
4
 
1
 
! Отговори
VES666 преди 13 години
IA SA SKRII ,DRYGARU DIMITROV ,OTMASHTENIETO NA DRYGARIA IVAN KOSTOV. HAHAHA SMESHNIK
227
0
 
5
 
! Отговори
komento преди 13 години
Италианците в момента нямат реактори но планират 4.
226
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Австрия нямат нито една атомна централа,а какъв им е стандарта?Да не би да са на свещи,и да карат магарешки каручки?
225
13
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Тези които пречат на България да има АЕЦ и енергийна независимост са национални престъпници и предатели и трябва да бъдат съдени с цялата строгост на закона.
224
1
 
8
 
! Отговори
IAEA преди 13 години
Едно въпросче бих искал да задам - а къде ще съхраняваме отработеното гориво през следващите 50-60 години, драги ядрени енергетици?