Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка

Аню Ангелов: Нито имаме опит, нито възможности за участие
Обновена: 26 мар 2011 11:37 | 26 мар 2011 11:28,
134
Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка
Аню Ангелов. Снимка: Булфото

Български самолети няма да участват във въздушната операция над Либия. Това е специфична операция, в каквато нашите ВВС нямат опит, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по Дарик.

Министърът обясни, че българските самолети са съветско производство, каквито са и тези на Кадафи, и затова може и да бъде свален български самолет погрешка.

„Нашите ВВС нямат опит – нито са участвали в Ирак, нито в Косово. Ние нито имаме възможности и подготвен екипаж, нито имаме опит по затварянето на въздушното пространство на определена държава”, коментира Ангелов.

Фрегата „Дръзки” обаче заминава за Либия, припомни той.

Кога фрегатата ще тръгне на мисия, зависи от военнотехническа експертиза.

„Дали сме фрегатата ни да участва в налагането на оръжейното ембарго на Либия. Общо до 160 души ще бъдат екипаж на фрегатата”, уточни министърът на отбраната.

Той обясни, че е разпоредил да започне подготовката на „Дръзки”, така че да се спести време и да не се чака вземането на политическо решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
37
 
! Отговори
слав преди 13 години
То пък щото и фрегата е читава , че и личния състав не умее да ползва оръжията , дано не се налага .май само се разхождат и трупат командировки
110
1
 
38
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
Като не можем военни, да изпратим граждански самолети или парапланеристи
109
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
109-ти 100% си турчин. Прозираш :)
108
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mig 29 nay dolni boklutsi samoleti
107
4
 
41
 
! Отговори
nz преди 13 години
съгласен съм с долния коментар .МИГ 29 са едни от най добрите самолети в света.Лошото е ч нашите нямат IFF
106
5
 
44
 
! Отговори
koko преди 13 години
Някой от вас да се качвал на МИГ 29, та правите такива коментари?Това са едни от най- добрите самолети в света наред с Мираж и американските Ф-ове.Хайде не хвърляйте посни коментари само и само да напишете нещо.Първо се ограмотете и четете с разбиране.Не са проблема самолетите ни или нашите пилоти, а това, че нямат боен опит необходим за такава операция.
105
1
 
32
 
! Отговори
нз преди 13 години
корпуса е добре и кораба е минал през доста бури.Справка ->*
104
4
 
41
 
! Отговори
фрезата преди 13 години
Какви самолети ? На нашите допотопни хвърчила,самолети ли им казваме ?
103
0
 
40
 
! Отговори
Бивш моряк преди 13 години
А корпуса. Защото аз съм бил зимата на кораб, на който част от корпуса на Бака ( отпред) е била само ... 3 мм. Това установиха дефектоскопите. Добре че крихме от бурята, защото щеше да е страшно. Ако това корито няма сменени обшивки на корпуса, на 40 да е, жална му майка.
102
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си признае кой сложи Жабока Кермит на снимката!
101
2
 
35
 
! Отговори
nz преди 13 години
Абе тука всякви разбирачи говорят аман от такива дето много знаят.Единственота старо нещо на тоя кораб е коритото и двигателите са нови и турбината е нова и е модернизиран 2004 г.Напълно съвместим е с корабите на НАТО и има системата IFF т.е. идентификация свой чужд.За 4 дена е там и ще си изпълни мисията .Аре бегайте да пишете някъде където сте компетентни.
100
2
 
45
 
! Отговори
Деб. преди 13 години
"Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка"Hие като цяло сме погрешка
99
2
 
42
 
! Отговори
Кало преди 13 години
Освобождаването на докторите от рекетьора Кадафи струваше над 60 млн. долара на бюджета.България трябва да направи опит да си върне парите.И това няма как да стане, когато държавата стои с ръце в джобовете.Не помагат и болшевишките изказвания на Гоце и Педерунгела.Никой в НАТО не се осланя сериозно на България, но поне символичното присъствие на фрегатата не ни прави съвсем жалки.
98
3
 
37
 
! Отговори
100 преди 13 години
Г-н Ангелов ти ли ще платиш? Чик го правиш като министър на отбраната като твоите подчинени не са подготвени за война.
97
5
 
38
 
! Отговори
стг преди 13 години
според мен министъра говори , колкото да не мълчи, системата свой чужд е едно а модела на самолета съвсем друго, ама гербаджийска работа, и не е вярно че чак па толкова нямаме самолети,нито миг 29 са чак толкова скапани
96
5
 
39
 
! Отговори
sas преди 13 години
Чий ще го търси нашата фрегата в Либия? Да си налягат парцалите, а не да са на всяка манджа мерудия.
95
3
 
44
 
! Отговори
Сандвич преди 13 години
Преди месец от Япония премиерът Бойко Борисов обяви доктрината Дюнер за борба с тероризма, като каза, че арабският свят прави бизнес в България, на всеки ъгъл има дюнер и това ще ни предпази от терористични атентати=Аню доразви доктрината на Бойко и стигаме до извода най-голямата сила в борбата срещу либия е България.Пази се Кадафи - операция "Дюнер" е в ход.
94
6
 
33
 
! Отговори
ali преди 13 години
добавен от: АТАКАХаресвам вицовете ти. Мерси много голям смях пада. Ако искаш гледай в гоогле войниците ни. Може да търсиш така "türk silahlı kuvvetleri". До тук беше за него. След това ако нямате самолети да не са виновни Турците. Нали сте в ЕС, нали плащате данъци за какво плащате. Кажете ББ. да ви купува.
93
1
 
35
 
! Отговори
az преди 13 години
4e nie samoleti imameli???
92
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам генералите дето по цял ден си чешат дебелите ***, заедно с джуджето Хаяско да се наядат едно хубаво с боб и шкембе чорба, и да отлитат към Кадафито.Горивото ще им стигне без проблем до там, пък над пустинята каквото стане. Ако ги свалят поне няма да цапат нашата земя тези продажници, разпродадоха и пръснаха де що има поделение, бездарна продажна шайка, тъй не се оядоха. Ко ще прави сега Аню с реформата, парите май ще идат за нафта на "Дръзки", язък за хубавото име на туй корабче.