Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка

Аню Ангелов: Нито имаме опит, нито възможности за участие
Обновена: 26 мар 2011 11:37 | 26 мар 2011 11:28,
134
Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка
Аню Ангелов. Снимка: Булфото

Български самолети няма да участват във въздушната операция над Либия. Това е специфична операция, в каквато нашите ВВС нямат опит, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по Дарик.

Министърът обясни, че българските самолети са съветско производство, каквито са и тези на Кадафи, и затова може и да бъде свален български самолет погрешка.

„Нашите ВВС нямат опит – нито са участвали в Ирак, нито в Косово. Ние нито имаме възможности и подготвен екипаж, нито имаме опит по затварянето на въздушното пространство на определена държава”, коментира Ангелов.

Фрегата „Дръзки” обаче заминава за Либия, припомни той.

Кога фрегатата ще тръгне на мисия, зависи от военнотехническа експертиза.

„Дали сме фрегатата ни да участва в налагането на оръжейното ембарго на Либия. Общо до 160 души ще бъдат екипаж на фрегатата”, уточни министърът на отбраната.

Той обясни, че е разпоредил да започне подготовката на „Дръзки”, така че да се спести време и да не се чака вземането на политическо решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
45
 
! Отговори
Дръзки преди 13 години
Фрегата Дръзки докато я довлачат шлеповете до бреговете на Либия и войната ще е отдавна свършила. Ало Ангелов да спре да дърдори глупости и да спре да краде. Най-добре да закрият цялото военно министерство след като на практика нямаме армия. Ролята на министерство може да изпълнява и портиера поне ше се спестят стотици милиони.
70
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какъв бойнг? те са пътнически самолети...
69
1
 
34
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
СИСТЕМА СВОЙ -ЧУЖД В БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗПОЛЗВА С ДРУГО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ В КОМПЛЕКТ СЪС СРС ОТ МВР И ДАНС ЗА ТОРМОЗ НА НЕУДОБНИТЕ ОТ НАРОДОИЗБРАНИТЕ.ТОЧНО ТООВА СА НАГЛИТЕ Т 22 ГОДИНИ КОЙТО ДЕЙСТВАТ БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С КОНСТИТУЦИЯТА И СЪС ЗНАНИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВА И ПРЕЗИДЕНТИ.В ЕС НЕ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ СЛЕД КАТО ОСВЕН ДРУГИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ ИМАТ И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ.НИЩО ЛИЧНО НО НЕ Е ПО СЦЕНАРИЙ НА ГЕРБ-БСП-СДС-НДСВ-ДПС НО МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА РЗС.ДО ИЗБОРИТЕ ИМА МНОГО ВРЕМЕ.
68
2
 
35
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
:) понеже може да го отнесем без да разберем даже как :) и някой американски ПРИЯТЕЛСКИ Боинг без да иска нарочно да не ни забележи :) обаче като се замислиш не е смешно , никак даже ...
67
0
 
35
 
! Отговори
кърти преди 13 години
това направо кърти ...===================================Нашите ВВС нямат опит нито са участвали в Ирак, нито в Косово. Ние нито имаме възможности и подготвен екипаж, нито имаме опит по затварянето на въздушното пространство на определена държава===================================
66
0
 
36
 
! Отговори
17.03.2011 преди 13 години
Герберска логика....Като не можем, не можем. Ние това го знаем от 20 години. Седи си на посраното дупе и мълчи........
65
0
 
45
 
! Отговори
пилот преди 13 години
Причината е друга, не че може да ги свалят погрешка, те просто немогат да стигнат до Либия ;)
64
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Prav e chovekat, Balgarskata armia e slaba, i tova se pravi narochno , ta da ne prechi na ARMIATA OT STARITE NOMENCKLATURCHICI , I CHERVENITE MAFIOTI , KOITO SE STRAHUVAT OT EDNA SILNA VLAST, I SILNA BULGARIA..........
63
1
 
59
 
! Отговори
адмирал преди 13 години
Всичко това го говори бивш военен, достигнал до зам.началник на ГЩ на БА, а сега министър на отбраната.За тези думи трябва да отиде на военен съд - нашите летци не били подготвени и готови. Той мисили ли какво говори. Да отвори Закона за отбраната и да прочете за какво отговаря. Преди 10 дни Премиера каза че имаме най-добрите летци, сега имаме най-некадърните...На кого да вярвам?Истината е една, нямаме вече ВВС.За тези думи се иска незабавно оставка за некадърност на военния министър.
62
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За селскостопанската явияция ли става въпрос?
61
1
 
48
 
! Отговори
гитара преди 13 години
до 60.не ни трябва военен,а търговски флот.не ти трябват разходи по селската жандармерия ,а стимулиране на селското стопанско.като се осаферим ,после правим войската -при това задължителна.
60
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега като тръгне дръзки оставаме без флота
59
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Ангелов, да считаме ли че нашите самолети ще свършат точно толкова работа колкото либийските самолети на Кадафи, т.е. за потушаване на вътрешни конфликти. Ако е така защо се трошат толкова много пари за тази ненужна на никого техника, и мисли ли министерството да подмени неефективната и скъпа за поддръжка излишна техника, която я показваме само по парадите на Гергьовден за повдигане на самочуствието.
58
0
 
34
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
a dano gi svalqt ama da ima vatre takiva mo6ennici kato vas 4e da se radva naroda
57
2
 
51
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Генерал. С бяла риза, вратовръзка и черно сако. Генерал
56
0
 
49
 
! Отговори
do 53 преди 13 години
Цитирам коментатор по време на военния парад :"...5 са самолетите ,3 излетяха ,1ният е повреден,за другия няма гориво...''
55
0
 
58
 
! Отговори
Морската ни мощ ! преди 13 години
Аню, мили ми ***, ако фрегата Дръзки я изпратиш, не забравяй да я придружават два влекача!Ако това бойно чудо успее да стигне до Босфора, първия влекач ще я влачи до Дарданелите, а втория нататък до някой гръцки остров.Връщане няма, в Гърция я продаваш за скраб, за да има пари за хрантутниците като тебе.
54
2
 
42
 
! Отговори
ДО АТАКА преди 13 години
*** стига приказва глупости, Турция има 80 милиона население и без армия ще ни смажат, а те реално имат към милион войска и модерно въоръжение.
53
0
 
39
 
! Отговори
Кабули преди 13 години
И за колко наши съветски самолети става въпрос, генерале? Между два и три?
52
1
 
43
 
! Отговори
айде миг-ове преди 13 години
само имената вече са ни хубави.братушките и швабите си правят пас ,а ние се чудим ,на кой *** да лижем и чии интереси защитаваме...мале,защо бе ?твърде толерантен народ сме мамка му-граничещ с безхаберие и всякаква липса на адекватна политика...