BG да тича, а не да ходи за европари, зове Данюта Хюбнер

"Вие днес сте много под нивото на производителност в ЕС"
Обновена: 1 апр 2011 15:20 | 1 апр 2011 15:20,
55
BG да тича, а не да ходи за европари, зове Данюта Хюбнер
Хюбнер обяснява на Томислав Дончев къде са заровени европарите. Снимка: БТА

"Не се бавете, вървете бързо, някои от нас могат и да ходят, но вие категорично трябва да тичате с висока скорост".

Това призова представителят на европейския парламент Данута Хюбнер, която участва в кръгла маса в Министерския съвет за опита на Полша и България в усвояването на европейските фондове.

По думите на Хюбнер реалният фокус в България трябва да бъде върху модернизацията на икономиката в много широк смисъл.

"Мисля, че вие днес сте много под нивото на производителност на труда спрямо средното за ЕС и усещането ми е, че няма смисъл да се продължава така", коментира тя.

Хюбнер акцентира, че трябва да се инвестира в стабилна държавна администрация и да се гарантира, че каквото и да се случи в политиката, тази администрация ще продължи да защитава българския интерес и да работи за укрепването на България в ЕС.

"Трябва да има стабилност и да не се случват промени в следващите една или две години", заяви тя.

Евродепутатът препоръча общините и областите да се подготвят с проекти в областта на обработката на отпадъци и други големи инфраструктурни проекти.

"Важно е да има подготвени проекти, защото винаги има риск някои проекти да пропаднат и в някой момент да се стопира финансирането. Ако нямате проекти, готови за реализиране, то тогава има риск да се загубят парите", допълни Хюбнер.

Според евродепутата основните области, в които България има нужда от модернизация, са транспорт, енергийна ефективност и инвестиции в областта на научните изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: ЕСДанута Хюбнер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
цецко преди 13 години
аз не зареждам при мафиота лукоил
51
2
 
1
 
! Отговори
TR TURK преди 13 години
BILGARIYA KIDE NA MAYNATA CHTE TICHA I DA LETI NYAMA FAYDA CHTO NE SI GLEDATE OT VIN NA BILGARIYA V KIDE STE VIE ,VIE STE 0000= 0000 WC. WC . WC. KENEF STE VIE
50
0
 
2
 
! Отговори
Celestian преди 13 години
"predi 2 godini zapochnah proizvodstvo na domati. sled tova iskaha da mi gi izkupuvat na 8ct kilograma. izhvurlih vsichko na bokluka poveche nishto nqma da proizvejdam"А защо не си отвори една сергийка на пазара?Или да се договориш директно с магазин?
49
0
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 13 години
Нещо извън темата - пише се НЕ ЗНАМ, НЕ ЗНАМ, НЕ ЗНАМ...Отделно отрицателната частица от глагола...Не че на някой му пука, но някой начален даскал не си е свършил работата, и не само той, де! А вие искате управляващите да направят нещо за нас...На никой не му брига за народа: няма свобода и права, които са дадени даром. Извоюват се с борба - няма друг начин! Просто няма!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каде е сега брилянтния политик и икономист Ванката-командирски да и се изрепчи на Данюта,че не знае за великите му постижения в иконом. на България през знаменателните 1997-2001години?Че после и дедо Симо и той като я грабна,доразказа и играта на икономиката.Па те у Европата на са и санували за такова кадърно управление и присвоявания.
47
0
 
2
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
obarnete vnimanie 4e spored Hubner osnovnite oblasti, v koito bg ima nuzda za pari sa;transport, energiina efektivnost,nau4ni isledvaniq. mnogo e dale4e ot istinata tazi evrodeputatka. da i napiwem i ispratim ogovor 4e imame nuzda ot rabota, zdrave i medizinsko obsluzvane.
46
0
 
1
 
! Отговори
yazoniks преди 13 години
edna chast 99 % hahahah
45
1
 
8
 
! Отговори
Raytchev преди 13 години
Тоя "тарикат"Дончев как се посмихва мазно и какво ли си вика: тя нека си ги дрънка ,аз и моите авери па че си краднеме как си искаме и от Европа и от народните пари...
44
2
 
18
 
! Отговори
до26 преди 13 години
Те изобщо нямат интерес да им изнасяме земеделска продукция,защитават техните производители,а наштите ги мачкат както си искат.Докато,,хранехме руснаците и за нас имаше достъпни и качествени храни,горива платове и обувки,евтино парно изобщо добър стандарт на живот''.откакто взеха да ни помагат Европейци ,американци и не знам още какви нямаме пари за хляб.
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко е гола вода!:) Само една част от българите още не са го разбрали!
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А вие, г-жо Хюбнер, боса по пясъка тичали ли сте?
41
1
 
3
 
! Отговори
do30 преди 13 години
И Б.Борисов щеше да го прави за две години когато беше кмет.
40
0
 
19
 
! Отговори
Х преди 13 години
Първо, г-жо Хюбнер, ние непрекъснато тичаме. Дори сме изплезили езици вече. Второ, не е толкова важна скоростта на движение, а посоката на движение. Трето, ясно стана вече, че ние от години се движим като във виц на Шкумбата, т.е. винаги в обратна на правилната посока!
39
0
 
17
 
! Отговори
dp преди 13 години
Висшият приоритет на всяка администрация последните 20 години - и сегашната - ебил да *не* пуснат европари в БГ за да не подаде някой не от тяхната мафия даподаде глава от блатото и да бъде изпуснат от контрол.Саботажът на икономиката до мизерията, в която живеят огромната част отхората е съвсем съзнателна и упорито преследвана политика на мафията-държава.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иво, не помниш.Заводът за отпадъци ти го обеща Софиянски.
37
2
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Ако имате време, вижте началото на *Шоуто на Слави* от сряда - много е важно
36
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 13 години
Хайде сега всички разбиращи ПОДЧЕРТАВАМ от икономика и организация, не финанси или сродни дисциплини към библиотеката или се разровете в нета да откриете как се изчислява производителност на труда и от какво зависи, и после може отново да плюете. човешкият компонент не е най-важния за подсказка. Има едни други неща, които зависят от работодателите, когато ги направят като на Запад, тогава може да сразвняваме.
35
2
 
20
 
! Отговори
Възмутен 3 преди 13 години
И последно: тая песен с ниската производителност на труда в България я слушаме отдавна, още Станишев я пееше, че и Царят преди него. ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!! Който ви говори за ниска производителност на труда, при минимална работна заплата от 120 евро НА МЕСЕЦ! и при 10 % корпоративен данък у нас, или е невежа, или е изключително нагъл, или иска просто народът да му робува! Всеки сам си избира кого да слуша и защо.
34
3
 
14
 
! Отговори
Възмутен 2 преди 13 години
Да добавя за разбирачите, които ми слагат минуси: Има още един изключително важен компонент на т.нар. "производителност на труда" - СЕБЕЙСТОЙНОСТТА! В нея се начислява цената на този труд, т.е. заплатата, цената на суровините, както и производствени разходи като например цената на тока! Кое от изброените е по-високо у нас, отколкото в Западна Европа ???? Съответно най-висока производителност на труда ще има в робовладелския строй, ако си бяха изобретили тогава електричеството.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При 50% сива икономика и да литнем, все тая , няма как, да се изчисли БВП.