Цачева не ще президентски референдум за "Белене"

Допитване можело да има само по компетенциите на НС
Обновена: 11 апр 2011 12:25 | 11 апр 2011 11:38,
57
Цачева не ще президентски референдум за "Белене"
Цачева не одобрява идеята на Първанов за "Белене". Снимка: Булфото

Парламентарната шефка Цецка Цачева заяви в Сливен, че не одобрява идеята на президента Георги Първанов за провеждането през есента, заедно с изборите, на референдум за АЕЦ „Белене“.

Още по темата

Тя обясни, че референдуми може да има само по компетенциите на НС, като в случая на ратификацията на международни договори, когато са ангажирани държавни средства.

Цачева за пореден път припомни, че премиерът Бойко Борисов неколкократно е подчертал, че в АЕЦ „Белене“ няма да се влагат средства от държавния бюджет, и така този договор не е от компетенциите на НС.

Тя коментира и идеята на РЗС депутатите да излязат в отпуск до изборите.

„Мисля, че в качеството ми на народен представител не мога да коментирам идея, с която се е събудил един от останалите 239 народни представители”, заяви Цачева.

Тя изрази увереност, че датата за предстоящите избори ще бъде 23 октомври, но уточни, че за президент датата ще бъде определена от НС, а местните се насрочват с указ на държавния глава.

Цачева определи изказването на американския посланик у нас Джейм Уорлик, който обяви, че в България има две съдебни системи – за богати и за бедни, като непремерено. Тя беше категорична, че няма две правораздавателни системи.

 „Много сме напреднали, много е направено по отношение на глава Правосъдие. Разбира се, има още какво да се желае.

Има мониторингов доклад, който очакваме през юни от Европейския съюз. Все още има какво да се желае по отношение бързината на процеса, ефективността”, коментира още Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Ceca pliue po Уорлик преди 13 години
Ot izkazvaneto na Ceca, se vijda 4e kakto Ceco taka i negovia ottdelionen sa nizvergnati ot GERB. Eto 4etete:Непремерено е изказването на посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик, че в България има две съдебни системи - една за богати и влиятелни хора и друга за обикновени. Като български държавник и политик, намирам за не твърде премерено такова изказване. Най-вероятно то е под натиска на някаква вътрешна емоция", заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Според нея в България няма
56
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Защо не си направим един референдум сами като всяка вечер от 21:00-21:15 до 01.06.2011г. гасим лампите в домовете си?
55
0
 
0
 
! Отговори
бостаня преди 13 години
Па я знам Онуфруй-софийска, щото има място заради непостроения завод за ***.
54
0
 
2
 
! Отговори
Онуфруй преди 13 години
Искаме и референдум, коя община ще приеме ядреното сметище.
53
1
 
0
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
48,49 дайте точни и ясни планове за ЕЕ.Като физически лица и като юридически.То ЕЕ не е само изолация и дограма плюс празни приказки.Това значи инвестиции за нови машини и оборудване от всякакъв вид.Обучение на кадри за работа с нови технологии.Това не се случва масово от много години.А принудата за ЕЕ е само една-СКЪПИ енергоносители.И накрая-не сте разбрали, аз не съм "за" безусловно.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смятам, че извън парламента има много повече специалисти с професионално мнение по отношение на Беляне, отколкото *** кратуни в НС.
51
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 13 години
tazi shto ne si podade ostavkta ???? dokato ne smenim konstituciyata takiva shte se mislyat za umni i ot drugo testo ne ot NARODA! koi te izbira be Cecke?
50
0
 
5
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
ОБЕЩАНИЕНие, фирмите износителки на ток , от Позитано и герб, под мъдрото ръководство на Р.Овч. и другаря златев ,ОБЕЩАВАМЕ,Вие , българските граждани ИЗОБЩО да НЕ разбете, КОЛКО струва АЕЦ-а, на какви цени изнасяме, КОЛКО поколения българи ще го СТРОИТЕ и плащате ,има ли опастност и радиация , на загуба за България ли ще изнасяме, КОЛКО златни рубли сме "усвоили" , колко е нашето лапане и колко за съветските другари .......затова гласувайте за НАС -бсп или герб - няма значение и ..рупайте марули и пресен чесън, както и по времето на 'строежа" на ..комунизЪма ...Традиции трябва да има и НИЕ ще ги спазим ...)))))
49
1
 
5
 
! Отговори
до дзвер преди 13 години
-Какво стана с газта миналата зима, когато врътнаха кранчето при скандала с Украйна - студувахме!?-Какво станава сега с горивата, по-некачествени и супер скъпи, с печалба за Златев и ЛукОйл-Сега и Белене, какво ще стане, не е трудно да се сети човек, нова скъпа монополна зависимостАйде няма нужда точно този проект да се реализира, ходи си у лево
48
0
 
5
 
! Отговори
до 47 преди 13 години
Дзвер, защо заплашваш хората, че без Белене няма слънце!!!Старите червени трикове не минават!В момента в България енергийната ефективност е доста зле и вместо да намалим загубите ще строим мега скъпо с надута от комисионни и лихви - АЕЦ!Искаш от нас да инвестираме в супер скъпа мощност, която ще я плащаме с години, за да направи твоите червени бащици по-богати, а ни да пляскаме с ръчици, че сме енергиен гигант!!!
47
4
 
0
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
Много "блонди" пишещи!!!
46
1
 
2
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ.... преди 13 години
....ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!!!*** В "СТОЛИПИНОВО" И "ФАКУЛТЕТО".....СА ВСЕ "ЕКСПЕРТИ" ПО ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА!
45
1
 
3
 
! Отговори
ЗА ДЗВЕР преди 13 години
....СМЯТАМЕ С ЛЕКОТА!ТИ , НЕ МОЖЕШ ЛИ?!!!!
44
1
 
1
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
43 как сметна, че в Козлодуй строеж на реактор ще е три пъти по-евтино?
43
0
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
-Ако Белене се построи АЕЦ Козлудуй спира!!!-Може да се инвестира в допълнителни мощности в Козлодуй и ще излезе 3 пъти по евтино!!!-С 1/3 от парите за този проект може да се инвестира в енергийна ефективност, която ще оптимизира потреблението, но в това няма комисионни и далавера- Ядрените отпадъци си остават за нас- Централа в земетръсен район- Лихви по заема , който ни дават за строежа- при положение, че имаме 20г осигурени мощности, ние ще си ги спрем, за да посторим мега скъпа Белене
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Винаги ще сме зависими. ;) Докато имаме нужда от ток - така ще е! Ако ще и 20 атомни да имаме...Но нали държавата е богата? Ще строим!
41
4
 
1
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
до 35 и другите.След 10, а още повече след 20 години, Козлодуй ще бъде затворен, пръстта в Марица - изток ще свърши, въглищата и газът ще са на много по-високи цени. Тогава в Турция, Румъния и може би дори в Гърция ще има ядрени електроцентрали. България ще трябва да си купува тока. Само, че няма да има какво да продаде. Остатъците от индустрията ще работят когато духа вятър и при ясно слънчево време, а също, когато ромите, основното население на територията, не са откраднали жиците. Последните потомци на някогашните българи, които не са забравили родния си език, ще пишат по форумите от странство.Премиерът Асен Асенов, произхождащ от известен кардарашки род от град Левски, ще бъде принуден да се обърне към Брюксел за хуманитарна помощ.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ок, тогава руснаците да си плащат централата и да си я строят някъде другаде. Тогава наистина няма да има нужда тълпата да гласува по експертни въпроси.
39
2
 
3
 
! Отговори
Ала бала преди 13 години
Съобщиха за земетресение в Япония.Ами Фидоската тази сутрин пръдна/изказването й,че няма скандал за АЕЦ Белене/,след това,че ще има цунами,следстви от изказването на Цуцито,за референдума.Ей тези японци ще ни намразят,с това че им предизвикваме природни бедствия!
38
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
Доброто червено ченге и лошото червено ченге!!!Лошото е иска да мине през червеният парламент, доброто Гоце, ще мобилизира всички *** на референдум в полза на мафиотския АЕЦ!Къде е алтернативата, червени ***?Айде майкопродавци, натискайте сега пръста на долу, за да ви преброим колко сте под тази статия!!!