Плевнелиев: Дано не искат да съм кандидат-президент!

"Не е имало такъв разговор, надявам се да няма”
Обновена: 10 авг 2011 12:35 | 15 апр 2011 22:17,
65
Плевнелиев: Дано не искат да съм кандидат-президент!
Снимка: Булфото

„По никакъв начин на дневен ред не стои въпроса дали аз ще съм кандидат-президентът на партия ГЕРБ”. Това заяви в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустойстовото Росен Плевнелиев. „Не е имало такъв разговор, надявам се да няма”, каза още министърът.

Така той показа, че не желае да се кандидатира за президент на страната през вота тази есен и разсея коментарите по повод слуховете, че той ще бъде човекът на ГЕРБ за президентския вот. „Аз съм обикновен министър, дано ми дадат шанс да си свърша работата. Не съм политик, аз съм експерт”, допълни Росен Плевнелиев.

Под тепетата той обяви, че се очакват драматични промени и реформи във всички региони на страната. Плевнелиев разкри намеренията на правителството да бъде създадена Национална агенция за развитие, която ще регионализира част от еврофондовете и ще позволи на кметовете сами да определят кои проблеми на населените места да решат с пари от Европа.

Министър обяви, че в България действа раздробена система от много министерства и много оперативни програми без ясни правила. Това пречи на кметовете да правят проекти и да печелят пари за решаването на проблемите по места.

„Ние не искаме кметовете да идват в министерството да търсят връзки и да се борят за всеки лев и да очакват министърът да им се обяснява да дупките на Горнонанагорнище и пътя на Долнонадолнище”, категоричен беше Плевнелиев.

Идеята на правителството е да бъдат създадени междинни звена към регионалните оперативни програмии.
„Държавата ще се стреми да бъде създанена Национална агенция за развитие, която да създаде правила, да контролира изразходването на евросредствата и да децентрализира системата”, заяви още регионалният министър.

По време на изнесено заседание на парламентарната комисия по регионално развитие в Пловдив стана ясно, че се обмисля вариант отделни области на страната да бъдат окрупнени, заради свиването на населението в тях.
„Мислим да привлечем повече инвестиции в изостаналите в икономическо отношение региони”, заяви пред Dnes.bg шефът на комисията Любен Татарски.
Идеята обаче е в начална фаза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: президентПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Плевня, кво си се закахарил, като не искаш да ставаш президент твърдо отказваш на Бочко и тва е.
38
10
 
14
 
! Отговори
999 преди 13 години
Не бой се - такава оперетна личност не може да е президент. Като се свърши властта на ГЕРБ ти ще се върнеш при строителните си далавери. Вече - много по-богат!
37
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето това е човек,който откровено си казва,че НЕ е политик и не иска да е президент...А говедата - бивши *** се напреварват да са на власт и да краднат...без да са въобще и иок политици...
36
6
 
21
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Плевнелиев въпреки правителството работи! Да вземе обаче да се замисли малко повече за северна България, че и той е от тук.
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В нашия блок правихме събрание за избор на домоуправител,накрая избрахме един дето не присъстваше на събранието и сега каквото и да направи,все не е хубаво,един не харесва цвета на боята на стълбището,друг-входната врата,трети че се краде от касата,ами балкански синдром,няма угода
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко или Цецо да се кандидатират, ако са мъже.
33
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този и той Президент иска да става! Сигурен съм, че човека с 27-квадратовата барака те чака с твоята бюлетина:)
32
3
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 13 години
Знам как ще ги "изберем"...със АК 47!!!
31
9
 
15
 
! Отговори
L. преди 13 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ, ГОЛЕМ К*Р *** ГОЛЕМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ!!!НИЕ ВСИТЕ СИ МИСЛИМЕ КАК ЩЕ ТЕ ИЗБЕРЕМЕ!!!
30
14
 
6
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 13 години
ГРОБ,дълбок и мухлясал за ГЕЙБерските ***: "Нагли телефонни измамници звънели на служебните мобилни телефони на вицепремиера Симеон Дянков и на главния секретар на МВР Калин Георгиев и опитали да ги "преметнат" по класическата схема - мнима катастрофа, причинена от роднина."Измамниците боравят с определени телефонни номера. Обаждат се, опипват, за да видят дали ще се закачи поредният", обясни вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от bTV.Телефонът на вицепремиера Симеон Дянков обаче бил вдигнат от негова сътрудничка. Измамникът на линията обяснил, че бащата на финансовия министър е предизвикал катастрофа и трябвало да се плати 4000 лева, за да бъде избегната наказателна отговорност.Според предаването "Код: Криминално" по "Би Ти Ви Екшън" сътрудничка на министър Дянков е повярвала на мошениците и им е дала пари. Тя вдигнала телефона на финансист номер 1, а гласът на линията обяснил, че бащата на шефа й е предизвикал катастрофа и трябвало да се плати, за да избегне виновникът наказателна отговорност.Не е ясно дали финансовият министър е бил уведомен за разговора, но по непотвърдена информация сътрудничката на Симеон Дянков е повярвала и е предала на мним адвокат исканата сума от 4 000 лева. След това обаче при акция на ДАНС мъжът бил задържан, а парите върнати."Обръщам се към съдебната система - нека, когато подобни лица бъдат заловени и бъде документирана престъпната им дейност, да не получават обществено порицание, пробация и условна присъда", апелира министър Цветанов. Той обаче не потвърди, че сътрудничката на Симеон Дянков е повярвала на измамата и е дала парите.В същото време главният секретар на МВР Калин Георгиев си призна, че телефонен измамник му е звънял по време на служебна оперативка в министерството. "Обади ми се едно лице и с познатата схема започна да плаче. Аз не откликнах на неговите вопли. Помолих колегите от "Криминална полиция" да се погрижат за него и предполагам, че много скоро ще се срещнем", каза Георгиев. Все още мъжът, пробвал да излъже главния секретар на МВР, не е заловен.Размер на шрифта: a a a Последни от КриминалноТелефонни измамници звънели на Дянков и Калин ГеоргиевВъоръжен опита да ограби обменно бюро в ТърговищеЗакопчаха полицай, изнудвал криминално проявенЗадържаха словак, обявен за международно издирване ГДБОП пресече наркоканал от ЧехияСподели: По имейл В Ibox.bg Във Facebook В Sv
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си е човека, защо да залага на изгубена кауза?! Кандидатура за 'президент от ГЕРБ' си е живо набутване, кой би желал да стане безлична (а и и неизбираема) пионка..... То едно магаре да сложиш за такава кандидатура, ще е по-добре, и без друго само ще реве на моменти, като другаря Боко.....
28
6
 
7
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
до ДАДа не би да сме комунистическа държава, че алтернативи няма ?Комунистическата партия е крайно време да падне от власт !
27
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма значение кой ще е президент. В тази държава Дянков кара влака.
26
9
 
6
 
! Отговори
избори,избори!!! преди 13 години
подкрепям:за да е пълен резила, нека да е цецо и фидоска,и фидоска, бодната до него кат една майка орлица,да го пази всенародната любов.
25
7
 
14
 
! Отговори
ДА преди 13 години
германския опит е добър и ще е добър президент,само че в държавата качествените хора ги мачкат и все някой ще му спретне нешо-а за останалите не плюйте герб защото друга алтернатива няма -поне се опитват да направят ,трябва да се мисли може би в нова посока както в икономически така и полически аспект-защо са ни толкова много депутати на една малка държава?по качествени и по малки така поне ще се вижда кои какво прави иначе пове4ето само дремят в парламента и вземат парите на народа!!!
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И на този Тиквата ще покаже жълт картон.
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малеее щом този го и страх от евентуална негова кандидатура представям си какво е в партия ГЕРБ. Откажеш ли на Компира... следва наказателна акция срещу теб като в мутренските години.
22
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредният *** гербер с президентска мечта! Че и си вярват, че ще ги изберат!
21
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека да е Цецо,резила да е пълен.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фидосова ще е президент!