БСП може и с Кунева, но на втори тур

Трябва ни кандидатура, която да спечели, отбеляза Пирински
Обновена: 26 апр 2011 14:36 | 26 апр 2011 14:35,
62
БСП може и с Кунева, но на втори тур
Снимка: Булфото

БСП трябва да издигне своя кандидатура за президентските избори, която да има всички шансове да спечели, обяви депутатът от Коалиция за България Георги Пирински при своето посещение в Пловдив.

По думите му новият държавен глава трябва да обедини всички българи и да бъде гарант за националната сигурност.

На първи тур задължително червените трябва да излъчат силен човек, категоричен бе бившият председател на парламента. Той не изключи вероятността БСП да подкрепи Меглена Кунева, но ако това изобщо стане, ще се случи на втория тур.

"Управляващите от ГЕРБ не се справят добре. Те нямат комуникация и дискусия с обществото, нямат добра социална политика, слаба е икономиката. Ето защо БСП е за промяна“, подчерта Пирински.

По думите му в политиката на сегашното правителство има абсолютизиране на приватизацията, „която в повечето случаи се оказва разрушителна“.

Според Пирински случващото се в момента в България показва, че страната не е нито демократична, нито правова.

Червеният депутат подчерта опасенията на съпартийците си, че след приватизацията на най-голямата на Балканите оръжейница – ВМЗ Сопот, хиляди хора ще останат без работа, а производството ще бъде свито.

"Държавата бяга от отговорност. Не може по време на обсъждане в парламента по въпроса за ВМСЗ отделни народни представители да казват, че докато заводът е държавен, ще е губещ, а когато мине в частни ръце, той ще стане печеливш. Държавата абдикира от задълженията и отговорностите си“, завърши Пирински. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: БСПгеорги пирински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,чуйте поредната глупост на мадам Йес...:..." - Тя изрази увереност, че има решителност да се извършат реформите у нас така както трябва.- Закри Козлодуй защото - ТАКА ТРЯБВА...!!!- Колко му е да закрие и България - ЗАЩОТО ТАКА ТРЯБВА...!!!Държава ли..., народ ли... Ще ни затрие без следа ... ЩОМ ТАКА ТРЯБВА...!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
ксд преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Тя може и с Кунева,може и с Йотова,може и с......... Абе, вие *** ли сте?
58
1
 
8
 
! Отговори
Зак преди 13 години
...когато точно през четирите години на твоето управление не се случиха никакви положителни за страната неща. Влизането в ЕС не се брои, защото беше естественият път на страната и не зависеше толкова много от управляващите. Вместо това ще ви запомним като едно затворено правителство, в което никой не знаеше какво се случва и как се вземат решения. Ще ви запомним с безпрецедентната учителска стачка и "седянката". С имотите на царя, заменките, убийствата и отвличанията под път и над път.
57
1
 
8
 
! Отговори
Зак преди 13 години
...за по-бедното му детство. Трето - кое й е по-слабо на икономиката като бяхме една от последните страни, в които дойде кризата и, която въпреки това излиза успоредно с останалите от нея. Четвърто - кое й е разрушителното на приватизацията. Ми нека оставим Кремиковци за след 5-600 да го изровят съвременниците и да го направят туристически обект? Или да оставим летището в София да си стои в сегашното меко казано нещастно положение? Пето - как можеш да кажеш, че държавата бяга от отговорност...
56
0
 
8
 
! Отговори
Зак преди 13 години
Еййййй писна ми от голи приказки вече. Първо - как да нямат дискусия с обществото като преди всяко политическо решение се правят широки обществени обсъждания (за образованието, за здравеопазването, за БАН). Това, че много хора не ходят там не значи, че няма обсъждане. Второ - кое й е слабо на социалната политика. Това, че парите дадени за увеличение на заплати и пенсии от преди 3 години сега ги плащаме с това замразяване ли. Или той Бойко нарочно иска да държи хората без доходи от комплекс за...
55
5
 
2
 
! Отговори
Тя е ясна .. преди 13 години
И тея се предадоха . След като сините развяха бял байряк днес с Румен Христов и бсп си признаха, че няма да стигнат до втори тур - щом ще подкрепят Кунева на балотаж ?! Ами то не остана голям избор - Кунева или Тиквата . Дай да избираме Кунева още на първи тур и това е . Поне няма да берем срам из Шенген.
54
1
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
osate edna nekadarnica koiato imat jelanie da probytat.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тя не е КУНЕВА,а е ДРУГАРКАТА ПРЪМОВА!ПРЪМОВ - ЦК НА БКП!Живяла ОХОЛНО и ползвала всички комунистически ПРИВИЛЕГИИ!БРАВО ЗНАЧИ!ЧЕРВЕНИ ***!
52
13
 
7
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Стефан Данаилов - президент!
51
11
 
12
 
! Отговори
123 преди 13 години
Дръгливи ***!! Никакво достойнство!!
50
1
 
9
 
! Отговори
до 42 преди 13 години
Да ,ама първо да се ...омъжи, окончателно !Как пък в политиката и парламента да няма една жена с .......МОРАЛ ?Само далавери и пари ....!
49
2
 
12
 
! Отговори
da be преди 13 години
Батето има един лаф ....."Куци коне "!
48
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да дишам комунисти и царисти, но подкрепям Кунева за президент. Наблюдавах я докато беше еврокомисар и мисля че е професионалист, работохолик, който живее само за работата си. А и мисля че жената президент има предимство при преговори като по-компромисна и дипломатична фигура. Крайно време е да покажем че българите не сме тесногръди и можем да изберем жена да ни управлява. Още съжалявам че Ренета Инджова не стана премиер за цял мандат преди години.
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кунева да гласува за БСП. Мислете, братя! Имаме качествени хора, нека да ги види народът. Стига с тези менте политици - СКГ, ББ, ЦЦ etc.!
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как бе, Станишев се кълне че БСП ще спечели безапелационно още на първи тур!От Галъп го увериха че в момента БСП има около 98% подкрепа а към момента на изборите подкрепата ще е към сто и двайсе процента. . . . Плюс минус около 80-90% което е в рамките на статистическата грешка характерна за социолозите от Галъп.
45
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БИВШ КОМУНИСТ - НАСТОЯЩ "СОЦИАЛИСТ"...Н И К О Г А!НИКОГА ПОВЕЧЕ ДС=КГБ! Н И К О Г А!
44
18
 
22
 
! Отговори
Алина преди 13 години
Г-н Пирински, не си губете времето да мислите кой ще подкрепите на втори тур, защото такъв няма да има.ГЕРБ ще спечели още на първи тур.
43
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещастните БСП, те предварително си знаят че ще загубят първи тур :))))))
42
5
 
11
 
! Отговори
След 20 години... преди 13 години
" Според Пирински случващото се в момента в България показва, че страната не е нито демократична, нито правова. " Тая *** на Луканов е прав . А и президент му трябва , ден година храни ....., може и повече.
41
7
 
14
 
! Отговори
MERKATOR преди 13 години
БСП да не мислят , че сме забравили какви ги надробиха. Скоро управляващи няма да станат , готови са с дявола да се съюзят , но да са на власт. Е, стига толкоз! Вземете си го и Първанов - "най-успешния" /ловец на трофеи/.М. Кунева е интелигентна жена, но с провалите си като преговарящ шансовете и не са много големи, иначе по партийна линия те там са едно - царисти,комунисти и турци.Затова, ако искат победа десните /ЕНП/ да издигнат общ кандидат, а не тесногръдо да се надпреварват със себе си