Командира не хареса Румен. Следва вътрешен вот

Сините спориха за общия си кандидат за президент
Обновена: 27 апр 2011 15:51 | 27 апр 2011 13:13,
168
Командира не хареса Румен. Следва вътрешен вот
Снимка: Булфото

ДСБ не одобри избора на СДС Румен Христов да бъде кандидатът на сините за президент.

Затова Синята коалиция ще излъчи претендентите си за президентските избори и кмет на София чрез отворени вътрешни избори.

Това стана ясно след работна среща на ръководствата на двете партии, които не се разбраха за обща номинация за двата поста.

Лидерът на ДСБ Иван Костов не пожела да коментира номинацията на Румен Христов за държавен глава от страна на СДС. Но добави, че тъмносините имат свои кандидати и за "Дондуков" 2, и за кмет на София, но преди те да бъдат обявени, трябвало да приключат всички процедури.

На въпрос дали той самият би участвал в президентската надпревара, Иван Костов отговори, че никога сам не се кандидатира, но запази мълчание как би постъпил, ако бъде номиниран от партията.

„Нямам его, което да е по-голямо от мен самия“, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Командира не опроверга информациите, че е възможно Светослав Малинов да е претендентът на ДСБ.

„На мен това ми харесва", каза само Костов, като уточни, че в партията все още текат процедури за номинации.

„Няма да има апаратни игри, надяваме се да мотивираме избирателите сами да припознаят и профила на кандидата, и субектите, които ще ги представляват“, добави лидерът на ДСБ.

"Целта максимум на СДС за президентските избори е десният кандидат да отиде на балотаж", коментира от своя страна Мартин Димитров.

Той изрази съжаление от реакцията на бившия външен министър Надежда Нейнски, която след номинацията на Христов излезе с остра позиция срещу неговия избор, като видя „уговорен мач“.

Още по темата

"Съжалявам, че Надя реагира по този начин. Както нямаше уговорен мач при определянето на водача за евролистата, и тук няма такова нещо", категоричен е Мартин Димитров.

Лидерът на СДС припомни, че лично той е застанал зад нея, когато са редени листите за евродепутати на Синята коалиция, на която Нейнски беше водач.

Костов и Мартин Димитров изразиха намерението си твърдо да запазят Синята коалиция.

„Когото и да бяхме излъчили, ДСБ нямаше да ни подкрепят, защото те имат своите номинации, подчерта лидерът на СДС и добави, че вариантът на тъмносините е едната партия да подкрепи кандидата за президент на другата и съответно другата да върне жеста и да застане зад номинацията на партньора си за кмет на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
7
 
! Отговори
До 157 162 163 преди 13 години
162 и 163 да си купят дипломи за основно образование - изпитите са непосилниза техните възможности - ако тъпият Български народ изчезва то е точно заради хора като тях - гледат но не виждат - чуват но не разбират - мразят *** и гласуват за *** чрез сектата им ДСБ - ще се озсъзнаете ама късно Леко пояснение- няма дясно няма ляво и никога в БГ не е имало- има бедни и богати има интереси - ферщейн *** ?
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
157 номер да се върне в лудницата, срок един ден.
158
4
 
4
 
! Отговори
Боже, прибери си го преди 13 години
Заради коментари като на 157, не ми е жал , че тъпия български народ ИЗЧЕЗВА!
157
2
 
7
 
! Отговори
Бивш ваш привърженик преди 13 години
*** - окончателно се самоубивате!!!
156
3
 
2
 
! Отговори
$ преди 13 години
Тези повече ми омръзнаха и от сватбата на WC!
155
2
 
10
 
! Отговори
super преди 13 години
Ръководството на ДСБ номинира днес за кандидат-президент Светослав Малинов
154
6
 
4
 
! Отговори
Българан преди 13 години
Бой през пръстите! А, а.. немой така да излъчвате кандидат без да питате Командиро!
153
10
 
15
 
! Отговори
виденов преди 13 години
След турското робство, Костов е най-голямото нещастие за България. Именно Костов започна да прилага за първи път ликвидиращия план Ран-Ът. Пак Костов унищожи индустрията и фин.система.Господарите на Костов от САЩ докараха хиперинфлацията през 1997г. На Костов фирмите изнесоха зърното и по точно го скриха за да уморат народа и да обвинят затова Виденов. Костов е най-голямото проклятие за България. Хора да се вдигнем и да потърсим сметка на всички крадливи хора от СДС и ДСБ. Заради тях сега в Бъл
152
1
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
Ако при изборите за общ президентски кандидат на десните,спечели Румен Христов,тъй като е най опитния в апаратните игри-тогава споразумението между СДС и ДСБ ,всеки от тях да подкрепи избрания кандидат на другия,ще опорочи избора,защото дори и Иван Костов не може да накара своите привърженици да гласуват за Румен Христов!?Как тогава същия ще бъде наречен общ кандидат?И какво ще стане с обещанията на ДСБ,че няма да участва в апаратни игри,за да бъде честен към привържениците си?А отговорите?Кога?
151
5
 
13
 
! Отговори
alieno преди 13 години
Румен Христов не ставал.Ами то е повече от ясно, че като бръкнеш в синия цирк, най-много маймун ще намериш!А тук някой плачеза Костов-той щял да ни оправи.Ами ако все още не се чувства оправен-да отива на бик...
150
6
 
11
 
! Отговори
Елена, но не Костова преди 13 години
Подкрепям решението на ДСБ за издигане на самостоятелни кандидатури - и за президент, и за кмет на София. Със сигурност това е партията, която може да излъчи най-качествените кандидати - добри експерти, почтени, принципни и с ясни идеи за развитие. Не без значение е, че имат силата да осъществяват намеренията си, опирайки се на предварително добре обмислена програма. Аз и моето семейство ще ги подкрепим на изборите.
149
8
 
8
 
! Отговори
До 150 преди 13 години
Слънчице,ГЕРБ се пише не ГРОБ не се опитвай да остроумничиш.Гласувай си там за БСП или Костов - все тая и не се оплаквай,че България е най бедната в EU а цените най високиС какво ГЕРБ е полезен,не мисля да ти обяснявам - няма да разберешно ще ти кажа една поговорка - а ти мисли върху нея"НАСТОЯЩЕТО Е РЕЗУЛТАТ ОТ МИНАЛОТО -БЪДЕЩЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ НАСТОЯЩЕТО"
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей ШАРАНИ,РАДВАМ СЕ ЧЕ СЕ ВСЛУШВАТЕ В МОИТЕ МЪДРИ СЛОВА! Ето, строя магистрали,спортни зали,детски градинки и ги откривам - режа лентата и толко. С'а к'ат са гракнали гоцевите комунисти с/у мен - искат да ме свалат...Обаче аз съм пич и нема да им се дам к'вото и да напраат...Консултирах се с "котараците",златевия ,цветето и други другари и те са на мойто мнение...Оставката ми е в левия джоб,но нема да я вада на пук на гоце и червената му свита...а партийната ми книжка е в левия джоб!ТОЛКО!
147
3
 
8
 
! Отговори
silance преди 13 години
149,а с какво се оказа полезен ГРОБ,все пак?
146
6
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 13 години
Целия този театър съм го гледал - и малко дете ще ти каже че с 2% и Господ не може да помогне - знае го и Костов - играта тук е друга - фатката е да се издърпат десни гласове - така че ГЕРБ да има по малко - тоест шанса на БСП да се увеличиСлед загубата Командира ще оповести - гласувайте на 2 рият Вот по съвест -но не и за кандидата от ГЕРБ - той е вреден за БГ( Разбирай - подкрепете БСП )
145
2
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Мисля,че от ДСБ са прави да не подкрепят кандидатурата на Р.Христов, защото той не е подходящият кандидат. В СК има хора като В.Кисьов, Малинов, Москов, които биха били подкрепени от доста хора - членове на СДС-ДСБ и симпатизанти на десните сили. Костов също е неудачна кандидатура, както и билото преди 20 години Хубаво Наде и натягащият се отново за власт Софиянски. За тях би било полезно да не изпитат поредното разочарование,защото доста си изцапаха ръцете и то не веднаж и два пъти по време на пребиваването им във властта и като опозиция. А дясната идея не бива да умира, само че не с тези ръководства, които смятат,че десните сили и Дясната коалиция ?! се въртят около тях.
144
0
 
8
 
! Отговори
Кутловец преди 13 години
Другарю Костов не се косете, той няма да стигне до белотажа. Играе за масовост и да се препере някой лев.За по точно питайте Искра Фидосова за паричките от ТИТАН.
143
3
 
9
 
! Отговори
До 139 преди 13 години
Радвам се че има останали интелигентни хоракато Васпомнещи, мислещи, неподаващи се на провокации и промиване на мозъциЗа съжаление единици - медиите си свършиха работата деградацията на населението е в пълен ходзаблудата и лъжата тържествуват
142
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
след очевидният провал на герб и кошмара на тройната коалиция сините имат големи шансове за успех на тези избори ....дано не ги пропилеят ?
141
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато Костов не дойде на власт държавата няма да се оправи. Разберете го това хора , вразумете се ако искате нашите деца да живеят в Родината си . Да гласуваме за синята коалиция другите ги видяхме ,че са по -зле и нищо добро не ни чака от тях. Костов да е жив и здрав .Той е най-добрия икономист и политик на нашето време.