Докладът за злоупотреби в "Белене" е даден на ДАНС и ВКП

Министерският съвет с отговор на призива на Мартин Димитров
Обновена: 3 май 2011 19:25 | 3 май 2011 19:25,
22
Докладът за злоупотреби в "Белене" е даден на ДАНС и ВКП
Строежът на АЕЦ "Белене". Снимка: Булфото

Информацията за злоупотреби, свързани с проекта „АЕЦ „Белене”, е своевременно предадена на ДАНС и ВКП.

Това съобщи правителствената информационна служба във връзка с днешните изявления на лидера на СДС за липса на действия, след като премиерът Бойко Борисов е получил доклада от Тенчо Попов.

Информацията, получена от премиера Борисов, е своевременно предадена на компетентната ДАНС и от там – изпратена на Върховната касационна прокуратура.

Още по темата

По случая са образувани досъдебни производства и се извършват процесуално-следствени действия, се посочва в съобщението.

По-рано днес лидерът на СДС Мартин Димитров поиска министър-председателят да предостави на депутатите доклада, който му е предаден през 2009 г. от тогавашния зам.-председател на Българския енергиен холдинг Тенчо Попов.

Според Попов в документа са описани злоупотреби за стотици милиони левове при строителството на АЕЦ „Белене“.

Думите на Тенчо Попов бяха чути и в съдебна зала – информацията „изскочи“ от СРС-тата, които съдът гледа по делото за подкуп срещу него, бившия военен министър Николай Цонев и Петър Сантиров.

Видеозапис от среща, на която според прокуратурата е уговаряно даването на подкуп, е „увековечил“ изказването на Тенчо Попов: „Ако знаеш какво става в „Белене“. Бедна ти е фантазията. Ама стотици милиони са откраднати“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според Попов в документа са описани злоупотреби за стотици милиони левове при строителството на АЕЦ Белене....Значи са краднали поне един милиард - то по-евтино ще е въобще не строим този ядрен самовар.
18
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
dans i tam sa edni myhlyvci korympirani ,,,,
17
0
 
2
 
! Отговори
,,,, преди 13 години
ТЕЯ са същите кото онезй .............КРАДЦИ И НИЩО ДРУГО Две години абсолютно нищо не правят все някой им виновен .Идва време парите за пенсий да свършат и тогава народният бунт ще помете всичко .КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА ЗА22 г
16
0
 
8
 
! Отговори
.. преди 13 години
М. Димитров е прав. Доклада на Попов трябва да се направи публично достояние. Защо се крие от обществото? Защо да не знаем истината? Защо искат на тъмно да похарчат милиарди в най-големия проект от 20 години?Хайде, Борисов, къде е прозрачността? Нищо няма да загуби ГЕРБ от тази публичност, така и така тройната коалиция ги подписа договорите. Ако тази истина излезе наяве, мисля че много хора ще са настроени срещу АЕЦ Белене.А че наказани чиновници няма да има всички знаем - никога не е имало.
15
1
 
5
 
! Отговори
Къде са преди 13 години
путевци да ни обяснят, че партията им е права даже когато краде......не че друго е правила де
14
1
 
15
 
! Отговори
очаквано преди 13 години
Потомственият червен аристократ Борис Велчев умело замита следите на партийните си другари чрез протакане на производства и други процесуални способи за забатачване на едно дело.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червената пасмина да се навре в хамстеровата дупка и да си трае,защото става дума за грабеж по тяхно време.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малиии *** и 5 % няма да вземат ...и от тука са откраднали 500 милиона....няма шарани да им вЕрват
11
0
 
11
 
! Отговори
Наглоооост преди 13 години
'''.........Според Попов в документа са описани злоупотреби за стотици милиони левове при строителството на АЕЦ Белене................''============================================================Стотици милиони, четете хубаво защо няма пари за пенсии............
10
0
 
20
 
! Отговори
ЗНАЧИ Т.ПОПОВ .... преди 13 години
...си е изпял всичко , само и само за да отърве кожата, включително и за АЕЦ-Белене...!Майната му на доклада, Т.Попов знае повече от това ,което пише там!Май ще има снваляне на бели *** и червени прашки....преди изборите...ха,ха,ха,....!
9
4
 
12
 
! Отговори
ГЕРБерите червенки преди 13 години
Бойченце - време е за оставки. Покажи им как да го направят...
8
0
 
21
 
! Отговори
МУТРИТЕ преди 13 години
Скрие ли се подобен доклад - то се знае,че действащите лица в него са за доживотна присъда,заедно с босовете им!
7
7
 
11
 
! Отговори
ха ха ха преди 13 години
Доклада е предаден през 2009г *** го изкарват чак сега,точно преди изборите.Ха ха ха,поредния герберски кьорфишек.Боко смешни сте вече бе.Аре чиба у сялу Банкьъ.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този доклад НЯМА да излезе на бял свят,защото корупцията е страхотна,а главните герои в тази корупция се знаят кои са и на кого под чадъра се крият!
5
2
 
20
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
От времето, когато за една торба цемент се влизаше в затвора, до времето, когато чужди фирми строят у нас магистрали и какво ли не, тези, които бъркат в кацата с меда и си облизват после пръстите се научиха да крадат.Легално, и с документи.Спокойно, народе, осъдени пак няма да има.Всичко е документално препипано и изрядно.Не вярвате?Няколко имена за невярващите: Масларова, Доган, Мургина, и хиляди знайни и незнайни , изсмуквали кръвчицата на милата ни Родина....
4
1
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 13 години
А ДАНС и ВКП к'во правят?!Защо го бавят?Или трябва да отлЕжи до СЛЕД изборите...Дали НАИСТИНА е даден този доклад в ДАНС и ВКП, или пак се опитват да ни БАЛАМОСВАТ?!Представяте ли си... доклада е предаден на Бойко през 2009 г. и до сега...НИЩО!?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В тея панелки,колко ли милярда са загробени?
2
3
 
22
 
! Отговори
Вътев преди 13 години
Лелей, нидейти така бе хора! Нали Р.Овч. също трябва да живеи, комисионни му трябвят!
1
1
 
22
 
! Отговори
banish преди 13 години
ААА, не вярвам...! Крали били не знам какво били...! ТЕ не са такива....!!!И сега чакай прокуратурата да се задейства. А дано ама надали...!