Няма да бавим магистрала "Люлин", отсече Плевнелиев

Има подписано споразумение, изпълнява се, подчерта министърът
Обновена: 12 май 2011 11:11 | 12 май 2011 11:10,
72
Няма да бавим магистрала "Люлин", отсече Плевнелиев
Снимка: Булфото

Няма как да бъде забавено откриването на магистрала „Люлин”, каза строителният министър Росен Плевнелиев.

Министърът беше попитан дали е справедливо искането на кмета на Перник Росица Янакиева, която заяви, че ще подпише Акт 16 за обекта, когато турският консорциум „Мапа Дженгиз” изпълни ангажиментите си.

Още по темата

„Всеки ден означава много за тези десетки хиляди граждани на Перник, които ще получат един съвсем нов начин на придвижване до София. Нека да разделим двете неща – има ясно подписано споразумение между „Мапа Дженгиз” и държавата и общината. По моя информация това споразумение се изпълнява“, категоричен беше министърът.

„Хубавото е, че този път не се притесняваме от политизиране, защото има подписано споразумение. Ако една от точките не се изпълни, веднага ще видим защо не се е изпълнила и какви мерки трябва да се предприемат“, допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 12 години
На нас Българите и 500км. магистрала да ни пуснат пак ще сме недоволни .Е в това ни е проблема
69
0
 
0
 
! Отговори
?????? преди 13 години
Защо тази статия е в графата "политика" ?????
68
2
 
0
 
! Отговори
otvorko преди 13 години
каквото и да кажете, бойко отвори тази "магистрала". хайде да видим другата, между Драгичево и Долна Диканя /около 20 км също/, открита от станишев вместо за Олимпиадата в Атина, за тази в Пекин. пернишкото посмешище янакиева, като вярно пале на гоце и бсп сега се опитва да набере дивиденти, за да скрие кражбите си в последните 16 години. браво на Плевнелиев!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лично познавам проектантите и строителите от "Мапа Дженгиз". Бойко така ги беше натиснал, че им се ревеше! На магистралата се работеше денонощно и имаше толкова много техника и на българските водещи строители, че все едно не си в БГ. А който няма допир с построяването на магистралата, той не знае колко проблеми изникнаха.
66
2
 
0
 
! Отговори
......! преди 13 години
Нищо че турците са взили парите и не са свършили всичката работа-важното е бат Бойко да реже лентички/идват избори/.......!
65
1
 
0
 
! Отговори
... преди 13 години
taksa magistrala shte ima li za preminavashtite po neq?:)
64
3
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Един от ГЕРБ приличаше на нормален човек и той... се срива!Ква магистрала,кви пет лева,кво гледане ВЕДНАГА!
63
0
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
не се карайте заради любимите си партийки.Задава се божествения вятър на възмездието и помен няма да остави от тях.НФСБ
62
2
 
5
 
! Отговори
стигааа преди 13 години
Защо се говори за магистрала? това е отсечка от 18 /ОСЕМНАДЕСЕТ/ километра. Ако всяка отсечка с подобна дължина е магистрала - то от софия до Стара загора имаме към десетина - дванадест МАГИСТРАЛИ
61
1
 
9
 
! Отговори
57 преди 13 години
аз работих на магистрала люлин с мои си самосвал и добре че беше боико борисов да ги натисне турците че щяха да строят магистралата още пет години наи малко от дваисет камиона като ги натисна турците наеха още сто
60
9
 
5
 
! Отговори
до 58-ти преди 13 години
А ти асфалт ли ядеш бе градски ?!?Или на Боко подметките?*** гербераст....Правилно ти е казал 59-ти за строежа на тая магистрала.Тоя вашия "убавец" освен да реже ленти,на започнати от други правителства строежи нищо друго не умее...А и има наглостта да казва "Аз направих..." Как може да сте толкова заблудени това герберастите,не знам!!!
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩЕ СЕ СПУКАТ ОТ ЯД !НА КАВО ЛИ СА СПОСОБНИ ТЕЗИ *** САМО И САМО ДА ПЛЮЯТ!ПЛЮЙТЕ!НИЕ ПОМНИМ КАК НАСЪСКВАХТЕ ПОЛИЦАЙТЕ ДА БИЯТ СТУДЕНТИТЕ СТАРЦИТЕ ФЕРМЕРИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ!КАК ВЛАЧЕХТЕ ПО РЕЛСИТЕ ХОРАТА ИЗЛЕЗЛИ ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ДА ИСКАТ СУБСИДИИ ДА АМА ЕС БЕШЕ СПРЯЛ ВСИЧКО ЗАЩО?ЗАЩОТО КРАДЯХТЕ И С ГЪ ЗА СИ
58
8
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Строителството на магистралата започна през 2007-*** година и по план трябваше да завърши през 2009-та, т.е. за две години. Това не стана, но на ГЕРБ има трябваха още две години, за да я завършат, въпреки че по-голямата част вече беше построена по времето на предишните. Пита се в задачката колко години ще трябват на ГЕРБ за още 20 км магистрала, където и да е? Най-вероятно следващите след ГЕРБ ще казват - 24 години нищо не бе направено, но сега ние за 2-3 години ще опашем България с магистрали.
57
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кумонделът магистрали не яде ! Ми той Бойко ви каза малумници такива да си ходите на село и да садите картофи ! *** кумундели !
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
опа, а аз съм неграмотен, затова го преписвам: "За - човека според делата му!" Според тази пословица всички 'магистрални откриватели' са ла*на! Всички радостни фенове на сегашното и предишно правителство - ***! Това е положението...
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"За - човека според делата му!"Според тази пословица всички 'магистрални откриватели' са ла*на!Всички радостни феноже на сегашното и предифно правителство - ***!Това е положението...
54
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плачете комунисти,бат бойко ви отряза хранилките .
53
1
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 13 години
По принцип би трябвало да си прав, но цената е 9 млн. евро на километър, над 20% са българско финансиране ! Както и да е Третото Правителство успя да я довърши - 11г. за 18 км. :)За това предлагам и Орден на Прерязаната Лента - 1-ва степен Царот, за началото !2-ра степен Станашев за "тежките" усилия !3-та степен Б. Борисов за многократните и надяваме се вече финални откривания :)Да не забравим и Доган Орден Трудова Слава за логистика и комиосионни :)))
52
7
 
12
 
! Отговори
Коко преди 13 години
Ето и кратка биографична справка на "пернишката царица":Росица Янакиева е родена на 7 юли 1954 е. в Перник. Завършила е химия в СУ "Св. Климент Охридски". Започва работа като технолог в "Пектин". Била е директор на Окръжния младежки дом, енергетик на цех в "Топлофикация"- Перник. В продължение на три мандата е кмет на най-големия пернишки квартал "Изток". Депутат от БСП в 40 ото НС. Кандидатурата й за кмет през 2007 г. е издигната от БСП и ПБС-Нова левица. Член е на VC на Демократичния съюз на жените. Омъжена, с две деца.P.S. Мисля, че и на децата е ясно от къде идва проблемът!
51
9
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Идат избори и е добре хората да се замислят какво се случи с обещаваното от ГЕРБ пред две години. Тогава обещаваха, че най-важното ще е усвояването на еврофондовете, малко по-късно обещаха, че ще ни построят магистрали. Какво се случи? еврофондовете все така ен се усвояват, а ГЕРБ за тях мълчи вече от доста време, а от многото обещани магистрали, ГЕРБ достроиха почти завършената от предишните магистрала Люлин, а къде са останалите обещани от ГЕРБ магистрали? То мандата им вече е наполовина ....