Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи

Шефката на НОИ нямало да се пенсионира
Обновена: 16 май 2011 14:42 | 16 май 2011 11:58,
279
Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи
Христина Митрева. Снимка: НОИ

Управителят на НОИ Христина Митрева не смята да подава оставка, както поиска премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на института.

Фактът, че Митрева е в пенсионна възраст, по никакъв начин не означава, че тя трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, заявяват още от НОИ, цитирани от БНР.

Премиерът Бойко Борисов поиска шефът на НОИ да подаде оставка заради заложени грешни приходи в бюджета на осигурителния институт.

„Не считам, че се справи добре с работата”, аргументира се министър-председателят, като напомни, че вече е в пенсионна възраст.

Запитан как ще я пенсионира, ако тя не иска, той обясни, че като лидер на най-голямата партия в парламента ще събере мнозинство, което да гласува отстраняването на Митрева.

Процедурата по освобождаването на управителя на НОИ изисква това да стане от парламента, защото е избираема длъжност с мандат.

Митрева все още не била разговаряла с премиера Борисов.

Още по темата

62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г. Тогава тя е назначена за главен актюер в института.

С идването на кабинета на ГЕРБ Митрева бе поканена от социалния министър Тотю Младенов за негов заместник. През март 2010 г. тя бе избрана от парламента за управител на НОИ, след като тогавашният шеф Сотир Ушев подаде оставка.

С връщането на Митрева в НОИ гръмна скандал – тя бе обвинена в конфликт на интереси, тъй като се водеше консултант на социалния министър, за което получаваше възнаграждение от 700 лева месечно.

Митрева си навлече общественото недоволство и когато се разбра, че е получила от обезщетения за неизползван платен отпуск 31 000 лева, точно когато правителството умуваше как да се справи с проблема с отпуските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: НОИХристина Митрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
1
 
! Отговори
ХА СЕГА преди 12 години
БАБЕТО МУ Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИ.И НА БАТЕ БОКО СЪЩО-КОЙ ОБАЧЕ ДА МУ КАЖЕ,ПЪК САМ НЯМА ДА СЕ СЕТИ.МИ КВО ПРАИМ ТОГАЗ-ТЪРПИМ.САМО СЕ СЕТЕТЕ КАКВИ ГИ НАДРЪНКА НА ОТКРИВАНЕТО НА "ЛЮЛИН"-ТОЧНО ТАКА-САМО ДЯНКОВ Е ПО-КРАСИВ-ДАЛИ ДА НЕ ГО НАПРАВИМ ПРЕЗИДЕНТ,ЧЕ ТО ТАМ НА ВЪРХА И "ХУБОСТ" СИ ТРЕБЕ,АМА ОТВСЯКЪДЕ.ДА ,АМА НЕ НАРЦИСИЗМЪТ НА БОКО НЯМА ДА РАЗРЕШИ ДРУГ ДА Е ПО-ВИСОКО ОТ НЕГО-НИЩО,САМА ТРЕБЕ ДА СЕ СЕТИ ,ЧЕ У ВИСОКИТЕ КЛОНИ САМО ГАРГИТЕ ШЕТАТ.
265
0
 
3
 
! Отговори
Alexa преди 12 години
Голямо плюене на пенсионерите, замислете се че всички натам сте тръгнали... а това че младите знаели езици и компютри... ами след последните ми назначения ето какво се случи - пенсионирах една жена и на нейното место 2 млади вече 6 месеца и още не могат да насмогнат да вършат работата която тя сама е вършила, уж компетентни, .. това са глупости, аз съм на 31 и смятах че поколението след мен е още по продуктивно, но уви... определено много ги мързи... и никаква самоинициатива, повечето са така.
264
2
 
2
 
! Отговори
ХИКС преди 12 години
На десетки хора им се наложи да си купуват образованието, за да могат да се пенсионират, финансирайки НОИ. През това време такива като Митрева, която, според мен е над 65 годишна, седят и заемат място на други, по-млади, плащаме им от бюджета и заплатите, и осигуровките. Нахалстват за права. При тази ситуация с безработицата и раждаемостта, трябва и морал.Пенсионерите трябва да се оттеглят от работните места. Тотално, без изключение!
263
2
 
3
 
! Отговори
към 260 преди 12 години
Така е и в Кодекса има достатъчно възможности. Там, където работех, останаха ченгетата и роднините, независимо от пол и възраст. Нещата са много прости, но са в ръцете на тези, от които не можем да се отървем.Както за БАН, и тук Дянков е прав, колкото и да не е симпатичен.Аз имам против вечните синдикални лидери - най-недемократично седят едни и същи вече над 20 години. Извинявайте, "но със стари к...и нов бардак не става"
262
0
 
5
 
! Отговори
и папа преди 12 години
Остана му след като стане президент, да стане папа и...ако се откаже от този пост, може да се опита да стане и Бог.Всъщност, може би той оттам тръгва.
261
3
 
1
 
! Отговори
до № 8 преди 12 години
..."Следва това че Боце няма да е падишах-император, това следва. А ще си е просто премиер до края на мандата."... ГРЕШИШ, ЗАЩОТО ЩЕ ГО ИЗБЕРЕМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ЗНАЧИ ЩЕ Е ИМПЕРАТОР!!!
260
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо как ще я пенсионира? Има ли навършени години и стаж, работодателят / парламентът гласува/ я уведомява писмено за това и толкова.
259
1
 
2
 
! Отговори
1711 преди 12 години
Тези, които измислят законите , ги правят така, че да не се отнасят за тях.Възрастните хора, като тази, макар и знаещи, са консервативни и незаинтересовани за това, което става по света. Защото на тях им е все едно. Важното е да вземат заплата три пъти повече от тавана на пенсията, по-дълго време.Искам си изчислената пенсия!Всички да си плащат осигуровките! И не се крийте задциганите - цялата администрация виси на гърба на народа!
258
2
 
8
 
! Отговори
нищо преди 12 години
ново, поредната неудобна "калинка", трябва с някого да си измие финансовия министър оцапаните части, пък и да сложи някой дето не може да мисли, а само да изпълнявате си я сложиха там, просот не предположиха че може да има собствено мнение, там им е проблема
257
5
 
9
 
! Отговори
pipi преди 12 години
Не че Христина Митрева ми е много симпатична,но искат да я махнат,защото отново в прав текст им каза,че всички държавни служители, МО,МВР ,съд и прокуратура трябва да си плащат вноските,както беше решено в т.н. антикризисна програма.Тези,които не си плащат вноските за здраве и за пенсия са с най-високите държавни заплати и следователно и с най-високи пенсии.Оситуровките следва да се превеждат в НОИ от бюджета,но явно това не става и ето от къде идва дефицита и искат да изкарат Митрева виновна.
256
8
 
3
 
! Отговори
епеуо преди 12 години
Закостеняла комунистическа номенклатура . Като захапе кокала ,не пуска до смърт.
255
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ами да се промени кодекса на труда,който позволява това.ние младите с висше образование докога да чакаме тези пенсионери?.нека си отиват да си почиват.
254
0
 
6
 
! Отговори
оле преди 12 години
Ех,кокал,ех,сладък !
253
2
 
6
 
! Отговори
sas преди 12 години
В тази държава има достатъчно умни млади хора, така че госпожата да не се мисли за незаменима.
252
2
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Нека дъртата *** да си ходи!
251
3
 
7
 
! Отговори
дявола преди 12 години
Аиде Бойко аиде *** даси одиш у уборо че усра яко дворо с твоята Христинка
250
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Права е жената. Какъв е Борисов, че ще се произнася за нейната работа?
249
0
 
4
 
! Отговори
абе преди 12 години
Нямаше ли изобщо да закриват НОЙ... В момента НОЙ работи вместо да се напишат две програми и да се закрие институцията. Нямат разписани правила , нямат ясни процедури.... просто институция за глоби
248
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
срам ме е да се нарека българин!такива лакомии и кръволоци нямат край!легнали и лочат от лойта като тази ***!няма ли край бе Българио!
247
0
 
1
 
! Отговори
навахо преди 12 години
Дяволско изчадие! АНАТЕМА!!!