Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи

Шефката на НОИ нямало да се пенсионира
Обновена: 16 май 2011 14:42 | 16 май 2011 11:58,
279
Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи
Христина Митрева. Снимка: НОИ

Управителят на НОИ Христина Митрева не смята да подава оставка, както поиска премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на института.

Фактът, че Митрева е в пенсионна възраст, по никакъв начин не означава, че тя трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, заявяват още от НОИ, цитирани от БНР.

Премиерът Бойко Борисов поиска шефът на НОИ да подаде оставка заради заложени грешни приходи в бюджета на осигурителния институт.

„Не считам, че се справи добре с работата”, аргументира се министър-председателят, като напомни, че вече е в пенсионна възраст.

Запитан как ще я пенсионира, ако тя не иска, той обясни, че като лидер на най-голямата партия в парламента ще събере мнозинство, което да гласува отстраняването на Митрева.

Процедурата по освобождаването на управителя на НОИ изисква това да стане от парламента, защото е избираема длъжност с мандат.

Митрева все още не била разговаряла с премиера Борисов.

Още по темата

62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г. Тогава тя е назначена за главен актюер в института.

С идването на кабинета на ГЕРБ Митрева бе поканена от социалния министър Тотю Младенов за негов заместник. През март 2010 г. тя бе избрана от парламента за управител на НОИ, след като тогавашният шеф Сотир Ушев подаде оставка.

С връщането на Митрева в НОИ гръмна скандал – тя бе обвинена в конфликт на интереси, тъй като се водеше консултант на социалния министър, за което получаваше възнаграждение от 700 лева месечно.

Митрева си навлече общественото недоволство и когато се разбра, че е получила от обезщетения за неизползван платен отпуск 31 000 лева, точно когато правителството умуваше как да се справи с проблема с отпуските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: НОИХристина Митрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
2
 
6
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Като Ви чета коментарите ме лови срам то толкова жлъч и омраза се сипе ама чак до небето!Не разбирате ли с простите си кратуни че Митрева е само бушона който трябва да изгори за да не си ходи някой министър!Когато е предаван в МС плана на НОИ нали Дянков и Т.Младенов са го съгласували и сега Кр.Стефанов от НАП нададе вой че ги няма проходите!Ами ги няма по две основни причини-безработицата расте и се увеличава дела на сивият сектор т.е. казват че ще работиш на 4 часа и не ти плащат осигуровки
245
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колко здрава е хранилката там. Не пускат друг да припари
244
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Капке, ти за какво си се закъхарила? Твойо младеж нали го уредихме у Европарламента? Трайкай си, че и на теб ти наближава времето за пенция.. да не питаш след някуй друга гудина къде се... гладните.
243
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да си ходи бойко
242
1
 
0
 
! Отговори
k.siderova преди 13 години
I kakvo li tolkova ba4ka tova babe.. slujitelite var6at cqlata rabota !!!!Nali gi znaem takiva kato neq...lapna hilqdarkite, usladiha i se i sega iska o6e i o6e..Dnite i minavat kato pesen.. 6o li trqbva da q pita Boiko, ami ne gi raz4isti vsi4kite lapa4i..da nazna4i mladi hora, obrazovani, dori bez opit, toi se pridobiva.. Obyrni politikata BoikoNapravi mlad parlament i mlado pravitelstvo, mlada dyrjava s 6astlivi hora, uvajava6i sebe si..
241
1
 
6
 
! Отговори
nahalnik преди 13 години
Е да живее свобода на интернет пространството в България,за Цвталинка не могат да се пишат коментари.Спряни мистериозно.Да живее демокрация
240
2
 
8
 
! Отговори
Швейк преди 13 години
тея двамама защо не ги изолират в една стъклена стая да си решат проблема... и да видим кой кого... баба Тинчи или Бойко Мухобойко...ши пада кютек и писъци крясъци, ши му издире учити и ошити, туй укукоренуту бабе
239
1
 
4
 
! Отговори
mitreva преди 13 години
ami ti koga si tragvash???
238
2
 
3
 
! Отговори
до 235 преди 13 години
235,много си точен,така е-всички кадри от ДС продължават да бачкат в СИСТЕМАТА НА МВР,дори и на 75 години!Писал си за 700 лв. пенсия,но си забравил да пишеш,че са взели 20 З А П Л А Т И ТАРИКАТИТЕ ПРИ ПЕНСИОНЕРАНЕТО И ТО КАКВИ ЗАПЛАТИ...! Н А ТЕЗИ,КОИТО ЗАЩИТАВАТ ТАЗИ МУХЛЯСАЛА БАБИШКЕЛА,ЩЕ ПОЖЕЛАЯ,ДА НЕ ГИ УЖИЛИ,КАКТО УЖИЛИ 60%-70% ОТ НАРОДА!
237
0
 
3
 
! Отговори
бабушка преди 13 години
ти се оттегли и аз след тебе.
236
6
 
6
 
! Отговори
Chico преди 13 години
Ами от какво да й пука на бабушкерията, комунист срам няма. Затова само шута и аут
235
5
 
4
 
! Отговори
Rad преди 13 години
Такова ще е винаги дереджето в бугаристан докато на възлови места във всяка област стоят само бивши комунисти. Гербавата комунизация продължава
234
4
 
5
 
! Отговори
Sin преди 13 години
Тая ненаситна комунистка сигурно с памперси ходи. Докато управляват комунисти винаги на борсата ще са младите, а дъртофелниците с пенсийки и заплатки
233
7
 
5
 
! Отговори
Какво й е твърдото.. преди 13 години
...на тая мухлясала бабичка, ....?!Червения комунистически съсухрен *** ,ли.....?Я, да ходи в пенсия и да не подяжда хляба на младите....!КОМУНИСТ--НАКСИТА НА ВЛАСТ И ПАРИ ...НЯМА!ГРИЗЕ ГИ САМО ,АЛЧНОСТТА ,ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА....ТЯ ЩЕ ГИ УМОРИ!
232
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
обаче Митрева се окажа много твърда, евала и правим затова че се опълчи на Бойко, а и е симпатична, сигурно като млада е била доста хубаво гадже
231
2
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 13 години
С пенсионери тарикати е пълна държавата-пенсионери от МВР и Армията работят в ГД изпълнение на наказанията и ГД Охрана....а и къде ли не-милиони левове от нашите пали изтичат за гладните *** на тези тарикати...да отидат да садят компир, а не да взимат-700л пенсия и 3-4000 лв заплата....егати държавата....
230
3
 
10
 
! Отговори
*** преди 13 години
Неприятно бабе, а каква приятна изненада. Само така! Да види Бойко как се уволнява истински мъж.
229
4
 
5
 
! Отговори
БГ. ПОЛИТИКА преди 13 години
СМЪРТ ЗА ХОРАТА БЕЗ РАБОТА.СВОБОДА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ.
228
2
 
15
 
! Отговори
до Мимето преди 13 години
Миме,ако сме озлобяли и затъпяли,то е заради такива ЦЪРВЕНИ бабета като това бабе!Кой ти каза,че тя ТОЛКОВА ЗНАЕ?!Да не би да си е приближена,та толкова я защитаваш?!
227
17
 
10
 
! Отговори
mimeto преди 13 години
Абе хем сте ***, хем прости,хем вулгарни и невъзпитани. Не можете да и стъпите на малкия пръст на тази "баба", както я наричате и затова умирате от яд и завист: типично по български. Млад да дойдел-добре, ама какво знае той? Трябва не само диплома, а и опит, които някой да му предаде, някой като нея, който знае и може. Е тази завист и злоба ни мори отколе и тя ще ни погуби.