Не им желая подкрепата, отвърна Борисов на Сидеров

Премиерът не изключва предсрочни избори
Обновена: 25 май 2011 09:52 | 25 май 2011 09:51,
462
Не им желая подкрепата, отвърна Борисов на Сидеров
Можем да управляваме, сигурен е Борисов. Снимка: БТА

Не изключвам сценария предсрочни избори или избори 3 в 1, заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов.

Можем да управляваме и ще продължим да го правим, категорично заяви министър-председателят, като допълни, че няма да допусне "всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ" или да пречат на управлението с "някакви игрички".

„Доволен съм, че сме гарант за сигурността на България“, отсече премиерът.

Той изрази категоричното си несъгласие с действията на „Атака“ пред джамията в петък.

Според него това, което правят в момента хората на Волен Сидеров, е да „наливат вода в двете мелници – на ДПС и на „Атака".

Премиерът напомни, че „Атака” е по-стара партия от ГЕРБ и от ГЕРБ не искат да са им настойници.

„Имаме достатъчно подкрепа и от независимите депутати, и от такива депутати, които ще проявят здрав разум. Наблюдавам събитията и в зависимост от тях ще вземем решение какво да правим, коментира Борисов, като допълни, че в края на август – началото на септември ще се произнесе по важни теми.

Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него, заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че оттук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ.

„Няма друг луд, който във финансово-икономическа криза, най-тежка в света, да направи правителство на малцинство, само заради България да си жертва партията, кариерата и всичко, заяви премиерът.

„Не им прави чест преди година и половина да заявяват, че най-важното е да има правителство и ще го подкрепят, а сега, когато наближават изборите, едва ли не и за първия сняг да ни обвиняват. Не им желая подкрепата“, категоричен е Борисов.

Премиерът отново заяви, че е нямало да състави правителство, ако РЗС, Синята коалиция и „Атака” не са излезли да кажат, че го подкрепят след изборите 2009 г.

Още по темата

„РЗС се извъртя на шестия месец, Синята коалиция се извъртя на първата година, сега „Атака” се извърта след година и половина“, каза премиерът и попита – защо това не е станало преди две години.

„Днес оставки няма да има, защото ще решаваме по-важни неща“, коментира Борисов по повод рокадите в кабинета.

По повод смяната на министъра на транспорта Александър Цветков премиерът заяви, че имал по-добър кандидат за този пост.

„Това е лична причина – когато началникът ти не те харесва и има по-добър на този пост – това е лична причина. Всеки министър, за който намеря по-добър на негово място, ще бъде сменен“, отсече Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Йде предизборни филми Тиквата е сърдита на ексхибициониста волен щото не раздели парите на дпс с него
392
3
 
8
 
! Отговори
STOP NA ATAKA преди 12 години
Депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев обявиха пред журналисти, че напускат парламентарната група на "Атака".На спонтанен брифинг в парламента те се разграничиха от действията на "Атака" от последните седмици, коитопо думите им са недопустими за цивилизована страна.Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение.Валентин Николов посочи, че то е свързано с действията на партия "Атака" и нейното ръководство на Великден при храм-паметника "Александър Невски", на Атонския манастир, в Батак, разправиите с посланици на различни държави и "екшънът" пред джамията в центъра на София (сблъсъците пред джамията "Баня Башъ" на представители на "Атака" с мюсюлмани по време на петъчната им молитва)."Не емоцията, а чашата преля", обясни той. Не може в съвременна, европейска България по този начин да се постъпва, с такива хулигански прояви и да се заклеймяват всички като терористи, ислямисти, добави Николов.Той отбеляза, че тримата не са били уведомени за митинга пред джамията, но и да са знаели, нямало да присъстват.
391
2
 
10
 
! Отговори
glangura преди 12 години
Това са те партньорите на герберите...хвани единия удари другия..Ясно се вижда че всичко следва своя закономерен край..т.е всичко е вече пред разпад
390
7
 
3
 
! Отговори
do 393 преди 12 години
zaradi takiva kato teb veche 20 godini ne mojem da se izmaknem ot tiniata.tozi forum se e prevarnal v sbirshtina na BSP.po dobre mutra koiato pravi magistrali i koiato q hvaliat vsichki evropeiski slujbi otkolkoto komunisti koito spirat evrofondove i potanali do glavata v kurupcia i izmami
389
13
 
30
 
! Отговори
ЛИЛИЯ преди 12 години
БОЙКО НЕ СЕ ПРАСКАЙ МНОГО ЧЕ НА ЕДНИ ПРЕДСРОЧТИ ИЗБОРИ НАПРАВО ЗАГИВАШ. ВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБ
388
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво герберчета днес си заслужавате парите.Като морозовци защитавате ББ.
387
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
райтинга на Волен сигурно вече е два пъти по-голям от тоя на Боко
386
4
 
4
 
! Отговори
до 405 преди 12 години
Тва ми звучи като фраза от някой филм и аз искам да дойде такъв и не харесвам управленето , но кажи ми конкретно някое име кой е този и къде го виждаш не ми говори със заучени фрази щото повярвай ми ако има пред избор ще стане още по-лошо от сега ни риба ни рак ни щука ще е! Кажи ми едно име ,а не общи фрази?!
385
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС, АТАКА И РЗС СА ПРОЕКТИ НА ДС(БКП). ВСИЧКО КОЕТО СТАВА Е ПО СЦЕНАРИЙ, НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ЕВТИНИ МАНИПУЛАЦИИ.
384
11
 
6
 
! Отговори
бгб преди 12 години
радваите се че боико е кален в битките и такива препани камьчета няма да обьрнат каруцата......все едно като цацата дето изяла акулата.АИДЕ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
383
8
 
6
 
! Отговори
Ник преди 12 години
Никога не съм го казвал до момента ама верно ме е срам че има такива прости хора които са ми сънародници , кое от това което казах в пост 401 не е истина?!! И тези дето са ми сложили минуси да кажат за кой мислят да гласуват, да кажат едно име за което смятат ,че трябва да и може да смени сегашното управление което пак казвам , не е успешно, но и друго по-добро не се задава?!!! Избори може да си правим и на 2 месеца и пак нищо няма да се промени в държавата.
382
5
 
15
 
! Отговори
401 преди 12 години
СЛЕД ББ ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ИСТИНСКИ ПОЛИТИК И ПРОФЕСИОНАЛИСТ,КОЙТО НИКОГА НЕ Е БИЛ КОМУНИСТ(МУТРА)...
381
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли странно че Сидеров работи точно по въпросите които спомена Доган в Джебел?
380
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A как звучи мутра-престъпник за президент? Особенно, след ***-агент от Сирищник? Щото на мен ми звучи като морален и интектуален фалит за нацията. Гарантирано от Герб.
379
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко да забрави българин да гласува за него, ако клекне на руснаците за Белене........
378
17
 
15
 
! Отговори
Ник преди 12 години
Тука много хора пишат за смяна на Борисов, ама никой не казва кой да дойде след него и за кой ще гласуват?!! И аз не съм очарован меко казано , но като гледам кандидат *** дето точат лиги за властта отново и предпочтам да си изкара мандата! Всичко друго е дестабилизация на държавата и аз иска да вземаме по 1000 евро заплата да няма безработица и емиграция ама явно в някой друг живот. Но възможностите за избор след него не са по-добри, напротив даже са ужасни! Лошото е че в БГ нямаш избор!
377
1
 
7
 
! Отговори
до 393 преди 12 години
К'в антикомунист си се писал бре лъжльо,като си абслютен комунист?! Запомни едно,който не е бил комунист - никога няма да гласува за комунистическа партия,като БСП(БКП)ДС и нейните *** производни:ГЕРБ,ДПС,АТАКА,РЗС,АБВ,ЛИДЕР и т,н,
376
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Boiko ne se spravq v mnogo otnosheniq, no admiriram tova negovo reshenie! Ne se dyrji kato udavnik za slamka, a ima principi...Shtom ne stava s Ataka, togava 4ao na Volen!
375
7
 
7
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Пак разни изфирясали комундрели стържат тука!Или по-точно платени от *** 20!Някой да не го търся, че му забравих номера, пак пише за магистралите, че не ги ще, и че щял да умре от глад!Ей плебей, а бе как да ти го кажат хората по-ясно, че магистралите се строят севросредства!А магистралите са жизнено необходими, защото всяка година по скапаните пътища се изпотрепват хората, бе простако!1000 души загиват и 10 000 са осакатените!Нее приказката за кофтия материал си е абсолютно вярна!!!!
374
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НСИ отчете нов скок на безработицатаНов скок на безработицата отчете Националния статистически институт (НСИ). Според данните през първото тримесечие на 2011 година безработните лица в страната са 395.5 хил., а коефициентът на безработица 12.0%. В сравнение със същото тримесечие на 2010 година броят на безработните лица се увеличава с 54.5 хил., а коефициентът на безработица с 1.8 пункта. Безработицата се увеличава в по-голяма степен при мъжете в сравнение с жените (увеличението на коефициента на безработица е съответно с 2.4 и с 1.3 пункта), като през първото тримесечие на 2011 г. коефициентът на безработица на мъжете (13.2%) превишава с 2.4 пункта този на жените (10.8%).Безработните младежи (15 24 навършени години) са 67.3 хил., а коефициентът на младежка безработица достига 29.1% съответно 32.0% при мъжете и 25.1% при жените.През първото тримесечие на 2011 г. преобладаващата част (61.7%) от заетите лица 1 784.6 хил., работят в сектора на услугите, в индустрията са заети 928.3 хил., или 32.1%, а в селското и горското стопанство 177.8 хил., или 6.2%. В сравнение с първото тримесечие на 2010 г. най-голям спад в броя на заетите се наблюдава в индустрията с 9.2%.През първото тримесечие на годината икономически активното население в страната на възраст 15 64 навършени години е 3 243.1 хил., или 65.2% от населението в същата възрастова група. В сравнение с първото тримесечие на 2010 година коефициентът на икономическа активност е с 0.3 пункта по-нисък, като намаление се наблюдава само при мъжете с 0.8 пункта, докато при жените има слабо увеличение с 0.3 пункта. През първото тримесечие на 2011 година коефициентът на заетост на населението на възраст 15 64 навършени години намалява с 1.5 пункта в сравнение със същия период на миналата година, като достига 57.3% (59.9% при мъжете и 54.8% при жените). При мъжете намалението на коефициента на заетост (с 2.4 пункта) е по-голямо отколкото при жените (с 0.5 пункта).През периода първо тримесечие 2010 първо тримесечие 2011 година коефициентът на заетост за населението на възраст 20 64 навършени години (показател, включен в стратегия Европа 2020″) намалява с 2.0 пункта и достига 62.6% съответно 65.5% за мъжете и 59.7% за жените.Намалението на заетостта през последната година се отнася в по-малка степен за възрастовата група 55 64 навършени години. Коефициентът на заетост за тази възрастова група е 43.5% през първото тримесечие на 2011 година, или с 0.4 пункта по-нисък в сравнение със същото тримесечие на 2010 година, като намаление се наблюдава само при мъжете. По пол коефициентите на заетост за същата възрастова група достигат съответно 49.8% за мъжете и 38.2% за жените. През първото тримесечие на 2011 година 34.8% (1 727.6 хил.) от населението на възраст 15 64 навършени години е икономически неактивно (извън работната сила).Икономически неактивни са 762.8 хиляди (30.9%) от мъжете на възраст 15 64 навършени години и 964.8 хил. (38.6%) от жените в същата възрастова група. Обезкуражените лица на възраст 15 64 навършени години са 254.5 хил., или 14.7% от икономически неактивните в същата възрастова група, като в сравнение със съответното тримесечие на 2010 г. се увеличават с 28.0 хиляди.През първото тримесечие на 2011 година общият брой на заетите лица на възраст 15 и повече навършени години е 2 890.7 хил., а относителният им дял от населението на същата възраст 44.7%. В сравнение със същия период на 2010 г. броят им намалява със 120.6 хил., или с 4.0%, а относителният им дял с 1.4 пункта. От заетите лица на 15 и повече навършени години 1 508.2 хил. (52.2%) са мъже, а 1 382.5 хил. (47.8%) жени. По образование заетите лица в тази възрастова група са съответно: с висше образование 817.8 хил. (28.3%), със средно образование 1 755.3 хил. (60.7%) и с основно или по-ниско образование 317.6 хиляди (11.0%). През периода първо тримесечие 2010 първо тримесечие 2011 г. най-съществено е намалението в броя на заетите лица с основно или по-ниско образование с 16.0%.