Не им желая подкрепата, отвърна Борисов на Сидеров

Премиерът не изключва предсрочни избори
Обновена: 25 май 2011 09:52 | 25 май 2011 09:51,
462
Не им желая подкрепата, отвърна Борисов на Сидеров
Можем да управляваме, сигурен е Борисов. Снимка: БТА

Не изключвам сценария предсрочни избори или избори 3 в 1, заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов.

Можем да управляваме и ще продължим да го правим, категорично заяви министър-председателят, като допълни, че няма да допусне "всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ" или да пречат на управлението с "някакви игрички".

„Доволен съм, че сме гарант за сигурността на България“, отсече премиерът.

Той изрази категоричното си несъгласие с действията на „Атака“ пред джамията в петък.

Според него това, което правят в момента хората на Волен Сидеров, е да „наливат вода в двете мелници – на ДПС и на „Атака".

Премиерът напомни, че „Атака” е по-стара партия от ГЕРБ и от ГЕРБ не искат да са им настойници.

„Имаме достатъчно подкрепа и от независимите депутати, и от такива депутати, които ще проявят здрав разум. Наблюдавам събитията и в зависимост от тях ще вземем решение какво да правим, коментира Борисов, като допълни, че в края на август – началото на септември ще се произнесе по важни теми.

Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него, заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че оттук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ.

„Няма друг луд, който във финансово-икономическа криза, най-тежка в света, да направи правителство на малцинство, само заради България да си жертва партията, кариерата и всичко, заяви премиерът.

„Не им прави чест преди година и половина да заявяват, че най-важното е да има правителство и ще го подкрепят, а сега, когато наближават изборите, едва ли не и за първия сняг да ни обвиняват. Не им желая подкрепата“, категоричен е Борисов.

Премиерът отново заяви, че е нямало да състави правителство, ако РЗС, Синята коалиция и „Атака” не са излезли да кажат, че го подкрепят след изборите 2009 г.

Още по темата

„РЗС се извъртя на шестия месец, Синята коалиция се извъртя на първата година, сега „Атака” се извърта след година и половина“, каза премиерът и попита – защо това не е станало преди две години.

„Днес оставки няма да има, защото ще решаваме по-важни неща“, коментира Борисов по повод рокадите в кабинета.

По повод смяната на министъра на транспорта Александър Цветков премиерът заяви, че имал по-добър кандидат за този пост.

„Това е лична причина – когато началникът ти не те харесва и има по-добър на този пост – това е лична причина. Всеки министър, за който намеря по-добър на негово място, ще бъде сменен“, отсече Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
5
 
8
 
! Отговори
Атака преди 12 години
"Свестните у нас считат за луди,глупецът вредом всеки почита:"Богат е", казва, пък го не питаколко е души изгорил живи, ...Светът, привикнал хомот да влачи,тиранство и зло и до днес тачи;тежка желязна ръка целува,лъжливи уста слуша със вяра:мълчи, моли се, кога те бият,кожата да ти одере звяръти кръвта да ти змии изпият,на бога само ти се надявай:Боже, помилуй грешен съм азе,думай, моли се и твърдо вярвай -бог не наказва, когото мрази "това обеснява цялата ситуация днес
412
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОЛУУТО ТЕ ИЗДАВА ЧЕ СИ ОТ ПЛОСКИТЕ МОЗЬЦИ МАМИНО СИНЧЕ ИЗМЕНИХТЕ И НА ДОЦЕНТА СЕГА НА ЗАБВЕНИЕ
411
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боклуциииии, ГЕРБ са боклуциииии! Срам ме е, че гласувах за тях! Хем виждах, че не стават, но уж имаше някаква надежда за по-добро. А те се оказаха по-големи крадци и мошеници дори и от хората на Симеончоолу /НДСВ-то/
410
6
 
11
 
! Отговори
баш терорист преди 12 години
Бин Ладен е бивш член на Атака!
409
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
terorist nomer 1 v Balgaria- Volen Siderov
408
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
атако хаймани и в сладващия парламент само през крив макорон само мьтите АНТИБЬЛГАРСКИ интереси не оставьта да се избистри водата само Бойко ви е мехлема
407
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано да няма предсрочни парламентарни избори!
406
7
 
6
 
! Отговори
turchin преди 12 години
Az vas balgarite ne moga da vi razbera.Kogato nai posle doide na vlast edno pravitelstvo sastaveno ne ot politici,a ot specialisti vie ne ste dovolni.Kakvo ne vi haresva che strojat magistrali,che se boriat sreshtu prestapnosta,che pusnaha sprenite evropeiski fondove ili che vsichki evropeiski slujbi gi hvaliat.Ami vijte kakvo stava v rumania v garcia tam rejat zaplati rejat pensii.Nasheto pravitelstvo kakvo napravi zamrari dohodite kakto napraviha povechte zapadni darjavi.bravo Boiko
405
9
 
14
 
! Отговори
пундьо преди 12 години
тоя *** *** на снимката горе ще загуби изборите катастрофално!!!слушайте ме какво ви казвам..и сини и червени и пшембени и всички ще гласуват против него щото тоя се ***!!!
404
7
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Незнам не би ли стана ясно след този театър че ГЕРБ,БСП,АТАКА,ДПС са едно и също затова и толкова добре и се получава театрото!Нека да ги накажем на тези избори!Време е да изхвърлим ***!
403
5
 
4
 
! Отговори
само Волен преди 12 години
Да аз съм за Волен ,казват че е луд,да но май трябва да сме луди всички,малко трябва да сме луди това помага иначе тези като Борисов и всички други политици не струват.За мен те са продажници и предатели,никой не работи за благото на нашата мила родина всеки идва и си отива с една единсвена цел колкото може повече да открадне.Борисов е също мутра и това го знаят всички и се чудя на този *** народ който му гласува.На *** народ такова му се пада.Народа сега се хваща за сламката и тя е АТАКА.
402
2
 
14
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Хайде бе, нямало алтернатива на ББ...Това може да го каже само човек, който не желае смяна на статуквото. Избори до дупка.... Избори - не вървят в пътя - вън. И оново избори! Дотогава, докато всичко си дойде по местата. Има държави, които с години не могат да съставят правителство, и пак са на светл. год. преди нас ! А и правителството на станишев , както и на борисов бяха изкуствено създадени с едничката цел , влезлите в парламента да не рискуват да отидат на нови избори ,защото...е сещате се.
401
2
 
5
 
! Отговори
do of преди 12 години
***,tova da ne e BSP da vdiga dohodite po vreme na kriza.Somo te mogat da falirat darjavata po tozi nachin.koq evropeiska darjava po vreme na kriza si e pozvolila da vdiga dohodi.Aman ot prosti hora
400
2
 
3
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
аз подкрепата не ви желая само да си взема няколко гласове за мнозинство и останалите зад борда.
399
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TERORISTICHNA PARTIA ATAKA (TPA)
398
0
 
4
 
! Отговори
boy преди 12 години
MILICIONERITE WUN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
397
2
 
3
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Цирк Балкански е в София, кво още се занимаваме с тези от Парламента?В Младост1 шоуто е по-голямо :)
396
6
 
6
 
! Отговори
of преди 12 години
До боку: народът ще гласува срещу теб защото му замрази и без туй мизерните доходи. това е истината. така както изрита тройната коалиция, така и ти ще си отидеш нарцисо.
395
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Не съм сигурен, че ББ ще може да винаги да разчита на гласовете на т.нар.независими депутати. Ще започнат пазарлъци и накрая иска или не иска, Бойко Б. ще се принуди да намери място на колеги на тези отцепници и накрая ще се повтори историята на царя с "таралежите" от групата на Кошлуков. Просто премиерът както винаги пререди ходовете - вместо да се уточни на 4 очи с В.С., тръгна да "общува" с него чрез медиите. Та диригентите на повечето медии тъкмо това искаха... Не бих желал да повтарям една крилата фраза на Л.Пенев, но ми се струва,че сега супата ще я духа не само Атака, а и ГЕРБ. Защото на отцепници като правило не ес разчита - те вече веднаж са се продали, ще се продадат и втори, и трети, и n-ти път.
394
3
 
7
 
! Отговори
Даскалов преди 12 години
: В Холандия, която с пълно право се гордее с вековна традиция на толерантност, страхът от различието също доби антимюсюлманска окраска. Откровено антиислямистката партия на Пим Фортуин, кръстена на неговото име, през 2002 г.спечели 17 % на парламентарните избори. Подобни партии, и то успешни, има също и в Австрия, започват да се появяват в скандинавските страни, а лидерката на Националния фронт на Франция Марин льо Пен, в сравнение с която партия "Атака" си е направо миролюбива организация, в момента е фаворит на общественото мнение година преди президентските избори.Всички тези партии ги има, понеже има хора, които мислят така. Т.е. ще е добре да не се преобръщат нещата: не хората мислят така, понеже ги има тези партии, а точно обратното: тези партии съществуват, защото има такива хора. Може някому това да не се харесва твърде, но това е демокрацията. Останалото, както казва Бойко Борисов, е борба за гласове.