Руските интереси разделили ГЕРБ и "Атака"

Костов призова управляващите да запазят етническия мир
Обновена: 27 май 2011 09:51 | 27 май 2011 09:40,
90
Руските интереси разделили ГЕРБ и "Атака"
Снимка: БТА

„Атака” ще оттегли подкрепа си от ГЕРБ, ако не се случат руските енергийни проекти. Това прогнозира лидерът на ДСБ Иван Костов пред Нова телевизия.

Според него Сидеров и „Атака” имали пряка връзка с руското посолство у нас и лобират за защита на руските интереси.

"Аз допускам дори и това, че и "Атака" действа в такава посока, да се упражни натиск срещу правителството. Тезата ми е, че "Атака" ще оттегли подкрепата си от ГЕРБ, ако не изпълни исканията Русия за АЕЦ "Белене". Русия очаква България да се поддаде на натиска и е напълно възможно да опитва да го прави чрез Wikileaks”, коментира Командира.

Костов беше категоричен, че отношенията между ГЕРБ и „Атака” след случилото се пред джамията в центъра на София не са просто „раздор", а нещо много по-сериозно.

„В България в момента няма ислямски фундаментализъм, но е възможно да се появи. Ако не обявим пред европейските си партньори, че ние не сме ксенофобска страна, ще имаме големи санкции, ще се влошат отношенията ни и със съседни наши страни.

Още по темата

Възможно е да се превърнем в мишена на терористи. А не може да допуснем това заради някой, който си е изтървал нервите“, отсече Костов.

Той призова мюсюлманите да не се поддават на следващи провокации.

Всеки, който си служи с религията, за да прави политика, нарушава закона. "Атака" безспорно прави това и хората, които са провокирали конфликта, трябва да си понесат последствията, категоричен е Костов.

По думите му голямото умение на властта е да успее да запази етническия мир.

Във връзка с предстоящите избори Иван Костов изрази мнението, че не е реалистично да се случат избори 3 в 1.

Според него обаче има ерозия на подкрепата на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов излъчва нещо стабилно, трудно ще излъжеш Костов, хитър е, лукав е и не се страхува да действа с железни методи. Грешки направи много, но евала за търпението, чака години пак да дойде неговият час и кой знае може и да дочака.
47
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СДС нещо изведнъж взеха да *** *** на ГЕРБ, защото заедно им остава още близо две години власт, а при едни предсрочни избори предизвикани от Атака, няма да могат да влязат въобще в парламента.
46
20
 
11
 
! Отговори
123 преди 13 години
Чета разни коментари про-костовистки и се чудя нима е възможно да има хора с толкова кратка 'политическа памет'.. как не можахте да разберете до сега, че точно тоя черния даде началото на всичко това, което ни набута на дъното във всяко едно отношение:( Кьорави ли сте бееее!!!!
45
3
 
5
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ..... преди 13 години
ПРЕКАЛЕН СВЕТИЯ --И НА БОГА ,НЕ Е ДРАГ....!ПРЕБОЯДИСАНИТЕ *** .....ЩЕ СЕ СКЪСАТ ДА ЛИЖАТ *** НА САЩ ,СЕГА....!!!!АМАН , ОТ ПЛОНЖЬОРИ ПО ЧЕРВЕНИТЕ КИЛИМИ.....ПРОСТАШКИ ИСТОРИИ!!
44
2
 
7
 
! Отговори
Zlobcho преди 13 години
"да запазят етническия мир" - вече ми омаляха ушите да слушам тази изтъркана, Заплашителна и невярна фраза. Защо?1) Изтъркана: от много години това е голямото "абе недейте да правите проблем на тези хора", което води до "щастливи избиратели" и се повтаря от почти всеки "управляващ"2) Невярна: защото няма такова нещо като етнически мир, хора водени от различни виждания, не може да живеят в мир (и не го правят)3) Заплашителна: ако не го запазите, ще има последици, внимавайте - така го чета аз.
43
11
 
6
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Е ти още ли си на свобода?!?!? Прокуратурата кога ще се самосезирате??? Има доклад в ДАНС за далаверите на тоя - какво чакате? Има доклади на американски посланици за далаверите на тоя! Какво още трябва да стане, че да се заинтересовате и възбудите разследване???? Това важи и за другите ни далавераджии в народното събрание! ДОКОГА ТАКА ?????
42
6
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
САЩ - люлката на демокрацията... - ако не бяхя те още щяхя да ни мачкат царе, папи и патриарси...
41
11
 
12
 
! Отговори
Да живеят САЩ и ГЕРБ преди 13 години
Да живее САЩ и Американското правителство! Благодарение на САЩ света съществува! САЩ съдържа в себе си цялата история и потенциал на човечеството!Най-великата Държава в Света - Империята наречена САЩ. Скооро светът ще се обедини и ще стане една голяма световна Америка! Тези които наричат американците *** погледнете се каква безмозъчна и долнопробна балканско-ориенталска *** сте! Всички антимерикански *** ще бъдат отстранени от управлението на държавата!ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК БЪЛГАРИЯ СКЪСВА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С *** РУСИЯ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СЪС САЩ! Крайно време е България да изгради ракетен щит срещу Русия! Всички руски паметници в България трябва да бъдат унищожени!Крайно време е територията и природните богатства на тези гнусни руски *** и *** да бъде дадена на САЩ!Няма нищо по-гнусно от антиамериканските долнопробни и миризливи и *** *** в България! Само с повече американска култура и музика може да се превъзпита това безмозъчно балканско племе, което не е дало нищо на света!Купувайте си американски стоки (компютри, телефони.) и спонсорирайте и рекламирайте американската икономика!ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА СВЕТА Е САЩ!
40
2
 
16
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Иначе ... СТРАШНИЯ ВОЙ НА ДЖАМИИТЕ, ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ !!!Никой няма право, насила и в прав текст да проповядва религията си !Никой няма право, по 5 пъти на ден да смущава спокойствието на гражданите !Никоя друга религия, не използва храмовете си по такъв арогантен начин !
39
17
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Тия ДСБ са един файтон хора - *** и смешниците нямам думи
38
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Костов има грехове, но ако трябва да съм честен по-класен политик в България няма. Знае как се случват нещата, знае как да говори и с Европа, и с Русия и със САЩ, така че хем да сме добре, хем да не се слага. Дразни ме нещо в него, но ако продължават другие да се излагат така наесен ще гласувам за него, в крайна сметка по симпатия видяхме докъде я докарахме..
37
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 13 години
Аз пък ще ви кажа какво се случи:ДПС започна да ерозира и Ахмед Доган вдигна телефона и каза: "Волене, дай да направим един театър, за да сплотим моя и твоя електорат. Плащам в брой." И Волен отговори: "Речено-сторено."
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сидеров и Доган трябва да делят една стая на четвърти километър
35
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иван Костов е гениален политик, сравним със Стамболов!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ТУРЦИТЕ ДА СИ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ И ИЗПОВЯДАТ РЕЛИГИЯТА СИ,НО НЕ МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ С ПАРТИЯ ДПС ,ЕТО ТОВА ЯДОСВА БЪЛГАРИТЕ
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки политик се изказва в полза на нечии чужди интереси кога ще се появи такъв който да защити мене българина а не спокойствието на *** !
32
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЕЗ КОСТОВ НЯМА ДА МИНЕМ, САМО ТОЙ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СЕ ОПЪНЕ НА РУСНАЦИТЕ ЗА БЕЛЯНЕ И ДРУГИТЕ ИМ ЕНЕРГИИНИ ПРОЕКТИ, ИЗГОДНИ САМО ЗА ТЯХ. ТРАГЕДИЯТА НА НАШИЯ НАРОД Е В ПРОСТОТИЯТА И ОБЛЪЧВАНЕТО ОТ КОМУНИСТИТЕ. КОГА ХОРАТА ЩЕ ПРОУМЕЯТ, ЧЕ КОСТОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ВАРИАНТ ЗА ОТЪРВАВАНЕТО НА СТРАНАТА НИ ОТ РУБЛАДЖИИТЕ - РУСКИ ШПИОНИ И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ ПУТИНОВИТЕ ОЛИГАРСИ. ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКИ А НЕ РУСКО-АЗИАТСКИ, КЪМ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
31
8
 
7
 
! Отговори
ферит преди 13 години
1.)Етническите караници са подстрекавани от външни централи, но едва ли е Русия. Всъщност това са караници не на етноси, а на водачи на етноси, помежду си атовете се ритат, магаретата теглят. 2.) Не познавам Атака, но е добро искането да се забрани шума на висок глас, от минаретата, пък ибло и от дискотечни куполи, защото си ев рява и няма нищо етническо, а - човешко. 3.) В тия ваши караници на кого да угодите, ти Костов на чоя страна си? Размахваш зависимостта от руски енерг. доставки като пъклено знаме към нас, едва ли не ще умрем от това? Е, преди СССР ни даваше петрол, пълнеше танкерите над бруторегистър тона и в спедиционните листи се пишеше за 110000 бруторегистър/тона че има 100000 тона, а на практика го препълваха до горе .Тогава ти, комсомолско секретарче не ревеше нещо въобще не се чуваше? Така изкара образование наготово, намърда се в партийки да смучеш наготово, оплю и българия и всички преди теб в името да си на власт? Смени СДС с ДЗСБы ОДС? Май твоята истина е ясна борба за власт и кокал. И какво те плаши толкова тая Русия че не мога да схвана? Армия ли идва? Колкото до зависимостта, ако не вземеш петрол от Русия, ще го вземеш от Ирак, Либия, Мексико.. А дали ще ти е по-изгодно? Ако Русия ти построи централата на взаимозигодна цена (което специалистите да му пресмятат!) тогава каков ти пречи, че е от РУсия? В бъдеще населението се счита че ще нарастне още. И понеже вашите игри отвратиха българите и много емигрираха, то тук останаха ***, такива като мен дето си харесват родината, навлецио т цял свят, българотурци, които сме на същия хал заедно, та ще ни трябав и ток, защото планирам да си упя електромоббил някой ден и да не се грея на дърва, Зимата, а на ел. ток, с акумулираща печка, а той е скъп. Да те попитам нещо: като нямаме собственни кладенци на петрол, на диаманти, на газ, освен малкото които откриха, то как ще захраниш икономиката ни? Все от някъде ще внасяш. А и ако Русия не ни притиска с монополното си положение на доставчик към високи цени над пазара, това ще е полезно и за лбългария и РУсия, защото ще имаш гарантиран доставчик, при обикновенни пазарни цени. Тоест, няма да се чудиш от къде да внасяш непрестанно. Ами ти, какво си създал Костов? Какво предприятие направи за поризводството, където да се отвори работа? Ти и преди си беше на мекото и топлото като секретар, сега си също такъв че се натискаш все на кълка и ум да даваш? Аз също мога да давам ум и не по-зли от теб разбирам от доста науки, включителон и икономика (соц. и свободен пазар) и считам, че ще бъда доста по-ефективно полезен от теб например в Парламента, за държавата. Ти какво си създал като министър, освен да рушиш и приватизираш?
30
12
 
25
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
За кой ли път Костов се показва като напълно изграден, умен и ерудиран държавник. Ако ББ има поне малко мозък в главата, ще се вслушва в съветите му и няма да сбърка.А на фашистите-комунисти, за които всеки който не е ориентиран към Съветския Съюз (сега Русия) им е омразен, ще кажа. Русия е велика страна, но се управлява още от диктатори. Няма място в демократичната общност докато не се реформира.
29
3
 
8
 
! Отговори
истината преди 13 години
БРАВО НА 26 ПОСТ.ТОВА Е ИСТИНАТА.ЗА ТОВА Е НУЖНО НАЕСЕН ДА СЕ ДОУНИЩОЖИ БСП-БКП.