Царя за зловещото отрицание на ценностите

Случилото се пред "Баня Баши" е позор, заяви Сакскобургготски
Обновена: 1 юни 2011 11:07 | 1 юни 2011 11:06,
214
Царя за зловещото отрицание на ценностите
Симеон Сакскобургготски заклейми случилото се пред джамията. Снимка: Булфото

„Това, което се случи неотдавна пред Баня Баши джамия в София, не може да се нарече с други думи, освен зловещо, чуждо на природата на българския народ и позорно за страната ни“.

Тази твърда позиция изрази бившият премиер на страната Симеон Сакскобургготски на личния си сайт.

Според него толерантността към вярата и етноса на другия винаги е била естествено състояние за нацията ни. „Толкова естествено, че даже не се нуждае от обяснение“, пише Царя.

По думите му търпимостта към изповядваната от нашите сънародници религия е едно от нещата, с които България от десетилетия е печелила уважението на другите народи.

„Ние сме дали не един пример в миналото си какво означават толерантност, солидарност, човещина. Без дори да се замислим, просто като част от нашата същност.

Затова позорният акт пред мюсюлманския храм в столицата ни е отрицание на всичко, което сме – ние, нашите ценности, лични биографии, нашата вяра, общата ни история. Той е ехо на тоталитарния диктат, когато със сила контролираха живота ни, сменяха имената на роми и мюсюлмани, поругаваха гробове и храмове.

От това страдахме всички –  християни, мюсюлмани, роми, арменци, евреи“, категоричен е бившият премиер.

Според него за всеки, който е живял или пътувал в мюсюлманските държави, е много чуждо и наразбираемо подобно отношение, „нямащо нищо общо с цивилизованото и адекватно поведение“.

„Тревожно е, че заради една малка група хора България получава нежелателни укори в чуждестранните медии. Отзивите и коментарите засягат доброто ни име и е много жалко, защото сме възприемани като толерантно общество, в което всички религиозни общности живеем в мир и разбирателство.

Отдавна вече не сме изолирани от света, затова е важно какво мислят и другите за нас. Това ли искаме да мислят за нас? Какво ние самите искаме да мислим за себе си?“, пита риторично Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
7
 
2
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Изразените мнения от повечето форумци не са мнения на умни хора,не знаях че освен *** сме и само човешка тор за съжаление.Затова скоро и държавата ни вече нама да я има.
131
2
 
7
 
! Отговори
абе тоя вече е преди 12 години
прочетен вестник ! След 10-15 г. ще се радвате на цар Киро ! Бут шукар !
130
2
 
9
 
! Отговори
уффф преди 12 години
Пародия на цар!
129
1
 
10
 
! Отговори
НАЛИ преди 12 години
Тоя чемшир ,още ли е в БГ ?
128
11
 
2
 
! Отговори
със стил преди 12 години
Както винаги е точен и коректен.И днес още повече си личи какви *** са тези,които не го оставиха да си довърши работата,а докараха на власт крадци и некомпетентни простаци.Управлението на Царя,това че ни вкара в ЕС и въобще стила му на поведение са единствените хубави неща,с които може да се похвали България през последните 70 години.
127
2
 
20
 
! Отговори
ГНИИ В АДА преди 12 години
ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ КОИТО ТИ *** *** ОТКРАДНА, ДЪРВЕНИ БАЛТОНИ НА ТЕБ И ЦЯЛАТА ТИ РОДА ДА СКОВЕШ, ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ И *** ПО БЪРЗО .
126
1
 
21
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Монарх е английската кралица.Може ли да си представи някой кралицата да оглави партия, да се явява на избори, да става министър председател?
125
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Този отвратителано *** урунгел трябва да замлъкне завинаги, доброволно или насила.
124
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къв ЦАР си ти бе?народа не иска да те чуе бе боклуктоя го мразя с цялата си душа
123
2
 
8
 
! Отговори
олигофрен преди 12 години
Дами и господа, ние сме големи критикари? Аз не виждам Симеон с какво е толкова велик? Но на снимката зад него, аз виждам една ухилена физиономия, която се кефи максимално. Но на какво? Сигурно е получил нов пост, повечко парици и сега вероятно някъде отсреща на тротоа.ра е паркиран и новият му Мерджанчо? Във всеки случай нас ни правят на маскари и тука и отвън. И понеже симеончо си е живял царски в целият си живот, без грам полза за българите, то лично нямам причина да му се възхищавам.
122
0
 
12
 
! Отговори
но комент преди 12 години
В момента в който стана партиен лидер, престана да бъде цар.
121
1
 
11
 
! Отговори
prozac преди 12 години
Позорно и зловещо бе това, което ти стори на България, царю честити! И имаш наглостта да говориш?! Искаш ли още имоти? Народе, опомни се! Да не повтаряме грешките си!!! Заради децата си!!!
120
0
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
тоя не ни е цар вече.Смисъла на монархията е да е надпартийна институция,да е авторитет за цялата нация.монарх, който направи партия и започне да се занимава с политика, престава да бъде монарх-цар или крал.защото става авторитет и лидер само за хората от партията си.
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКТО ВИНАГИ ИСТИНСКИТЕ И ВАЖНИ НОВИНИ СА ИЗ ДРУГИТЕ САЙТОВЕ.
118
5
 
1
 
! Отговори
actualno преди 12 години
Коментарът на случващото се в момента е доста навременен и актуален, при управлението на царя, наистина имаше някакъв стимул за развитие.В момента страната и ралични, основни ценности са в регрес.Относно неговото име е наложена безпрецедентна цензура и непрекъснато оплюване на всичко сторено и казано от него.Ако се кандитира за президент, голяма част от пасуващите около 40-50% може и да гласуват!
117
3
 
17
 
! Отговори
ГНИИ В ПЪКАЛА преди 12 години
КОИ СИ ТИ БЕ ***...ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ...7 -МИЛИОНА БЪЛГАРИ ЕЖЕДНЕВНО ЩЕ ТИ СЕ.РАТ НА ГРОБА С ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ , В ЗНАК НА ПО4ИТ КЪМ ГРАБИТЕЛЯ И КРАДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ, МАДРИТСКИЯ КЛОШАР СВИНЯТА СИМЕОН ХАСАН.
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДНЕС Е ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
115
1
 
27
 
! Отговори
хх преди 12 години
Царю ненаситний, и твоето управление и поведение е позор.
114
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпълзя гнидата. Избори наближават.
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
CELTA NA BOLEN - DA E V UPRAVLENIETO, PAK AKO 6TE I BG DA SE RAZCEPI.A BOKO E NA VLAST BLAGODARENIE NA AMERIKANCITE - KATO ZA TOVA PREDADE UPRAVLENIETO NA BG V AMERIKANSKI RACE.MOJE DA IZBROIM ABSOLYUTNO VSI4KI POLITICI NA BG I MOJE DA DOKAJEM 4E VSI4KI SA PREDATELI...........