Царя за зловещото отрицание на ценностите

Случилото се пред "Баня Баши" е позор, заяви Сакскобургготски
Обновена: 1 юни 2011 11:07 | 1 юни 2011 11:06,
214
Царя за зловещото отрицание на ценностите
Симеон Сакскобургготски заклейми случилото се пред джамията. Снимка: Булфото

„Това, което се случи неотдавна пред Баня Баши джамия в София, не може да се нарече с други думи, освен зловещо, чуждо на природата на българския народ и позорно за страната ни“.

Тази твърда позиция изрази бившият премиер на страната Симеон Сакскобургготски на личния си сайт.

Според него толерантността към вярата и етноса на другия винаги е била естествено състояние за нацията ни. „Толкова естествено, че даже не се нуждае от обяснение“, пише Царя.

По думите му търпимостта към изповядваната от нашите сънародници религия е едно от нещата, с които България от десетилетия е печелила уважението на другите народи.

„Ние сме дали не един пример в миналото си какво означават толерантност, солидарност, човещина. Без дори да се замислим, просто като част от нашата същност.

Затова позорният акт пред мюсюлманския храм в столицата ни е отрицание на всичко, което сме – ние, нашите ценности, лични биографии, нашата вяра, общата ни история. Той е ехо на тоталитарния диктат, когато със сила контролираха живота ни, сменяха имената на роми и мюсюлмани, поругаваха гробове и храмове.

От това страдахме всички –  християни, мюсюлмани, роми, арменци, евреи“, категоричен е бившият премиер.

Според него за всеки, който е живял или пътувал в мюсюлманските държави, е много чуждо и наразбираемо подобно отношение, „нямащо нищо общо с цивилизованото и адекватно поведение“.

„Тревожно е, че заради една малка група хора България получава нежелателни укори в чуждестранните медии. Отзивите и коментарите засягат доброто ни име и е много жалко, защото сме възприемани като толерантно общество, в което всички религиозни общности живеем в мир и разбирателство.

Отдавна вече не сме изолирани от света, затова е важно какво мислят и другите за нас. Това ли искаме да мислят за нас? Какво ние самите искаме да мислим за себе си?“, пита риторично Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
16
 
! Отговори
Цар ли ? преди 12 години
И на кого и от кога е цар ? Този човек , може да бъде САМО редови член или коалиционен партньр на БСП.
111
20
 
3
 
! Отговори
Жечко преди 12 години
Царю, благодарим ти, че преди 10 години натири Костов! Ти ни спаси, Ваше Величество от смърт тогава. На сега отново надига глава българомразецът! Спаси ни отново, Царю, молим се горещо! Ти си единствената ни надежда и занрила!!!
110
2
 
26
 
! Отговори
Марио Спасов преди 12 години
Позор бе твоето завръщане, лъжлив корумпиран немски плъх!
109
2
 
25
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Доживяхме и мадридския кокошкар да ни учи на ценности..... И спрете да го наричате цар. Ако той е цар, аз съм Папа.
108
2
 
18
 
! Отговори
Цар преди 12 години
Самият "цар" е зловещото отрицание на ценностите.Откакто се върна България тръгна още по-мощно надолу.Да се скрие някъде и да не се появява поне
107
2
 
1
 
! Отговори
Иво:до 93 преди 12 години
Патриоте!Ти нормален ли си?В кой век живееш!Като си такъв бабаит в петък ще бъда пред джамията и ще гледам за човек с мотика, кирка, пила или трион.Бати смешника!
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А га яде кифтетата /опа милионите/ ни рива.Тогиз де ти ти беше патриотизма?
105
1
 
19
 
! Отговори
Плюя "царю" преди 12 години
Горския цар сам по себе си е най-зловещото отрицание на ценностите. Учител на ББ по лъжи и манипулации. Плювам аз на него.
104
5
 
5
 
! Отговори
айде царю преди 12 години
стига си лъгал и ти , за какви бг. ценности си станал да говориш,че ги е имал българина ! Хайде не прехвърляйте вината за възродителния процес само върху комунистите ! Целият "толерантен" бг. народ се радваше на това нечовешко деяние ,радваше се на земетресението в Турция ,не сме ги забравили тези неща ,знаем какви са българите и всичко това се случи в края на 20 век , а не преди 200 г. когато навсякъде е имало безчинства ! Кво сте станали да прехвърляте всичко върху комунистите ?!
103
1
 
12
 
! Отговори
800 ДНИ преди 12 години
Ще ви оправи за още 800 дена дъртия КОМАРДЖИЯ дето продаде ордените на баща си от покера!Морален бил ама къде ??ХАСАНЧО да му припикае кратуната плешива барем му лъсне некой косъм
102
1
 
4
 
! Отговори
до т.нар."патри преди 12 години
"Патриоте", преди да вдигаш лозунги и пушилка из форумите, прочети стихотворението "Патриот" на Христо Ботев! Е те такъв "патриот" си и ти...Налягай си парцалите... мен турци не ме газят! ако ти си се навел достатъчно и си показал разни части на тялото си на неподходящо място - твой проблем!Не се пробвай, провокаторе......
101
1
 
11
 
! Отговори
предлагам 2 преди 12 години
Този кой го пита. Защо не отиде да го обрежат и уважат пред джамията на килимчетата!
100
3
 
8
 
! Отговори
Ехо преди 12 години
Симеончо Сакскобоургготски е пекенеза на пожарникаря Борисов. Каквото и да каже е прислужник командван със щракване на пръсти! Лае срещу Атака.
99
5
 
4
 
! Отговори
монархист преди 12 години
Симеон I Велики е български владетел, управлявал България от 893 до 927 гН.В. Цар Симеон II е роден на 16 юни 1937 г.
98
2
 
12
 
! Отговори
AYYYYYYYYYYYYY преди 12 години
Лъжец,никоя западна медия не ни упреква,напротив потресени от наглостта на турците да посегнат на бг депутат и ни вземат за ***,затова и не ни искат в EC u шенген.шистов газ е опасен за населението и земята и го добиват само в определени държави където народа е слабоумен,само харчи храната на света която не достига.Боко ви е преценил дали сте за шистов газ или не.Тоя пак търчолята защитава,има ли в Испания турска партия и новини бе стар пръч.Всички до един навън
97
2
 
14
 
! Отговори
ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
Симеон Хасан цар на българите Ха честито
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Симео̀н I Велѝки е български владетел, управлявал България от 893 до 927 гН.В. Цар Симеон II е роден на 16 юни 1937 г.
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Позор е крадливата му грозна мутра!
94
14
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Пак *** са налазили форума. Като гледам правописа и начина на изразяване, очевадно, това са мнения на полуграмотни хора, максимум с основно образование. Нормално да плюят по Царя и НДСВ. Тяхното правителство стимулираше можещите и знаещите, а простаците затъваха все повече. Затова и няма да спрете да говорите глупости. С кое от казаното от Царя не сте съгласни? Или подкрепяте *** от Атака? То сигурно е така де, на акъл сте на едно ниво.
93
2
 
18
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятелю Сакскобурггота,Ще ти кажа какво е срам...:1. Срам е да се титулувате с титлата Цар, след като тази титла не е озаконена, както е по канона, от Патриарх!2. Срам е синовете ти да откраднат БТК за 187 000 комперсаторки и годишната и пелалба..., кой знае защо не потърсена от теб като премиер.3. Срам е с едни и същи документи да крадеш два пъти държавна гора.4. Срам е да искаш собствеността на "Интендантството...", това е все едно фамилия Живкови да поиска имотите на УБО.