Плевнелиев: Всеки втори ден ще правим първи копки!

"Нищо не е предизборно", отсече министърът
Обновена: 2 юни 2011 15:06 | 2 юни 2011 15:06,
215
Плевнелиев: Всеки втори ден ще правим първи копки!
Плевнелиев направи първа копка на пътя Смолян–Асеновград в района на Пампорово. Снимка: БТА

„Всеки втори ден ще правим първи копки на пътища”. Това заяви строителният министър Росен Плевнелиев, след като направи първа копка на пътя Смолян–Асеновград в района на Пампорово.

По думите на министъра в следващите два месеца всеки втори ден ще започва ремонта на второстепенни и третостепенни пътища, като поясни, че в сметките не влизат плановите ремонти на магистрали.

„Министерството е спестило 150 милиона лева и по тази причина вместо 30 пътни отсечки ще започне ремонта на 46 трасета”, каза още Плевнелиев.

36 пътя в Южна България и 10 в северната част на страната ще бъдат ремонтирани до края на годината.

„Аз съм единственият министър излязъл пред хората с точно поставени цели и съм казал какво предстои да направя”, така Росен Плевнелиев обясни високия си рейтинг. Той поясни, че в министерството има списък с пътищата за ремонт и задачите, които трябва да се изпълнят по дата.

Още по темата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството разсея съмненията, че първите копки и ударните ремонти се правят заради изборите. „Нищо не е предизборно”, отсече строителният министър.

Стартиралият днес ремонт на пътя Смолян–Асеновград ще развие допълнително туризма в Родопите, защото сегашното състояние на трасето е ужасно.

От общината в Асеновград поясниха, че е отпаднала идеята да бъде изградено трето платно на тесния път, защото това щяло да отнеме 7-8 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
11
 
15
 
! Отговори
до 191 преди 12 години
Агитациите ти и в пенсионерския клуб не вървят.България е на това дередже заради 22-годишния престъпен преход ръководен от ДС-мафията и червената олигархия.Окрадохте всичко,червени ***!
190
9
 
21
 
! Отговори
пълно фиаско преди 12 години
Работата на сегашното правителство е пълно фиаско. България все още трайно е заела всички възможни последни места в Европа. Правителството на пожарникаря не е решението на проблема. То е самият проблем! Шансът за икономически успех е загубен. Крайно време е тиквеният герб да се маха и да бъде заменен с успешно действащо правителство!
189
12
 
8
 
! Отговори
до 189 преди 12 години
Точно един ляв *** е на смяна и цъка по 5-6 минуса ,явно и него го мързи да отвори повече от 5-6 прозореца.
188
12
 
6
 
! Отговори
ха хаххх преди 12 години
Другари , я да се преброим - колко сме на смяна в момента.Кликването на минуси да започне сега .
187
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
186 - Браво! Значи признахте, че агенциите лъжат и вече не можете да се пъчите с над 50% от Мирка *** и 30% от държавната НЦИОМ, която е на подчинение на Цецка Цацева:)) Ненапразно Боко не ще парламентарни избори, а купува депутати!
186
14
 
4
 
! Отговори
НОВИНАР преди 12 години
Браво, добра новина ! На мръсно-червените и на *** никога нищо не им стига !
185
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не не съм въобще тънкообиден , просто е смешно по такъв начин , да залъгвате хората , кое колко се харесва и не.Това са като платените социологически агенции.Които преди изборите даваха почти изравнени резултати на ГЕРБ и БСП , а какво се получи...
184
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
185 - Само физкултурника може да се похвали с такъв доход и то от правни консултации:)) Разликата и при двамата е само една - единият не казва откъде е дохода и кои са лицата, които обслужва в момента:))
183
11
 
2
 
! Отговори
до 181 преди 12 години
Да и хонорара на доган от 2 мнл , стана 1 защото трябваше да го обяват от съда за законен нали.Колко от вас пишещи тук могат да се похвалят с милионен хонорар , в областта в която работят , да не говорим за неща които са очевадно смешни.Философ , консултант на хидро проект.Какво му пречи сега на пожарникаря , да консултира някой проект за космически изследвания да кажем за 10 мнл.
182
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
182 - Па ти за плюсчета и минусчета ли пишеш във форума:) *** много си тънкообиден, че някой не те харесал! Свиквай! Не всеки харесва милиционерите!
181
13
 
3
 
! Отговори
Нередност преди 12 години
Другари защо толкова се стараете в манипулациите.До вниманието на екипа на ДНЕС . БГЗабелязвам , че има несъотвествия с одобренията на коментарите.Забелязах , че два от коментарите ми имаха 6 знака за одобрение , а в момента имат само 2 и съответно 4 такива за другия.Докато негеативните допускам , че може да бъдат неопределен брой , как ТЕЗИ С ПОЛОЖИТЕЛНО ОЦЕНЕНИ НАМАЛЯВАТ.
180
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
180 - Избрано е най-евтиното трасе, а обекта от 41 млн стана 24млн! Грешни са ти данните! Но това е ГЕРБ! Лъжа, лъжа и пак лъжа:) Ама дотук:)
179
12
 
3
 
! Отговори
do175 преди 12 години
Цанков камък е пример за вашите договори и крайно платеното от народа + 2мнл консултански на хидроинжинер Доган.Обърнете внимание на пътя около обекта, цена договорена - цена платена......Преди изборите през 2007 г. лидерът на ДПС Ахмед Доган заяви, че той и ДПС имат заслуга за инвестициите в хидровъзела. Освен пари от "Цанков камък" лидерът на ДПС Ахмед Доган спечели и хиляди гласове.През 2008 г. за първи път се заговори, че обектът се забавя с 18 месеца и се оскъпява с 12%.Решението за издигането му е било в последния момент, затова са използвани стари проекти, които не са осъвременени. Именно от некачествените проекти цената му скача 2 пъти и половина.Изветрели скали и тектонски пукнатини изскочили в основата на язовирната стена при строителството. Това наложило препроектиране, допълнителни изкопи и бетон и довело до удължаването от 18 месеца.Най-голямото набъбване е при пътя Михалково- Девин и идва от това, че е избрано най-сложното и скъпо трасе заради язовира. От 41 млн. евро по проект той струва 120 млн. евро. Имало е общо 4 варианта за трасе, а е избрано най-скъпото.
178
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
177 -Цанков камък - договорено и патено три пъти по-евтино:) Ха обориме де, като ще сме произволни:) Цена на Белене по договор - 3,9 млрд, признато от руснаците и Боко Цървуля:) Точка:) България има вече крайно негативен опит с мафията и Боко Цървуля е нейното продължение, признато дори от американците:)
177
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червенушките,Идете да поплачете на рамото на Гея и оставете професионалистите да работят.Плевнелиев е класи над всеки един от министрите на Тройната.
176
12
 
0
 
! Отговори
до 175 преди 12 години
Вашите договорени цени ги знаем .... Цанков камък , договорено и крайно платено 3 пъти по скъпо.Когато поискаха КРАЙНА ЦЕНА ЗА БЕЛЕНЕ със всичките анекси и клаузички и инфлационни надбавки Путин каза .....6.3 МЛРД ЕВРО. ТОЧКА........България има крайно негативния опит, с "Цанков камък" например, когато се обява една цена, а с анекси се добавят нови суми, които 2 - 3 пъти понякога надвишават цената в договора. Истинската цена на централата не е такава.
175
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде на първите копки! Няма значение, че били за ремонт:) Той пътя Асеновград-Смолян досега го нямаше:)
174
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
174 - 12-13 млрд ги направи Боко, защото калкулира неговата комисионна! Цената по договор е била 3,9 млрд! Това го каза и Боко и руснаците:) 3,9 млрд поДОГОВОР:)
173
14
 
3
 
! Отговори
Хаххахха преди 12 години
Така си е ...Всичко е започнато от Столетницата ...3 пъти правиха копка на АЕЦ БЕЛЕНЕ , ако случайно вземе да се построи , да знаете че е започната от БКП или БСП зависи как се погледне. Идейно от БКП , първа копка БСП . Всички благодарности към тях.Ако не се построи никога , ГЕРБ са виновни защото не са довършили почти готов проект , за който са оставали само да се платят някакви си 12-13 млрд лева.
172
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правите, правите... ден по ден и копка по копка собствените си гробчета копаете... самозакопахте се нещастници. Радостното е, че си отивате безвъзвратно и заради безхаберното ви и нагло управление има надежда този народ най-накрая да прогледне и да престане да вярва на фалшиви "месии" като Тиквата...