Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков

България няма да види Шенген, отсече депутатът
Обновена: 3 юни 2011 10:16 | 3 юни 2011 09:38,
148
Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков
Снимка: БСП

Много съм скептичен, че през есента ще влезем в Шенген, и то заради организационни и властови причини, заради некадърност и корупция, заяви пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Румен Петков.

Още на 1 юни той обяви, че ще сезира прокуратурата заради избягал от самолет арестант.

Това е пореден груб гаф на страната ни, подчерта Петков и разказа, че става дума за задържани в друга държава по силата на европейска заповед за арест двама български граждани, от които само единият слиза от самолета.

„Никой не може да си обясни как се е случило това – израз е и на некадърност, и на корумпираност“, смята бившият министър.

По думите му недопустимо е да не бъде изпратен конвой при подобни случаи и човекът, чиято отговорност е политическа, трябва да си отиде. Петков заяви, че не е възможно да не е ясно кой е отговорният човек.

„Какво означава да оставиш външната граница на ЕС неохраняема? Какво означава да ти поверят арестант и той да избяга“, реторично попита бившият вътрешен министър.

По думите му не може шефът на Агенция "Митници" да говори за контрабанда от порядъка на 1 милиард. Румен Петков визира изнесените в четвъртък данни на международна конференция, че 30% от пазара на тютюневи изделия са нелегални. 

"Партньорите ни спират за Шенген, защото сме икономическа заплаха за Европа покрай контрабандата на цигари", каза в тази връзка Румен Петков.

Резултатът според него е, че България няма да види Шенген, и това било най-тежкият политически провал. МВР трябва да бъде реорганизирано, категоричен бе Петков.

Според него има още два недопустими случая – на избягала в морето гемия, както и на загинал служител на границата и хванати негови колеги с алкохол в кръвта.

Още по темата

Петков обеща, че ако се окаже, че всичко това не е истина, лично ще си подаде оставката като народен представител.

"Ако се окаже истина обаче, нека Цветанов и компания да освободят местата", обобщи той.

Относно кандидатурата на Меглена Кунева за президент Румен Петков коментира, че левицата трябва да излезе със силна номинация на предстоящия вот.

„Този вот ще повлияе и върху местните избори. Не казвам, че двойката за президентските избори трябва да е чисто партийна, такава не би ни довела до пълен успех. Трябва обаче да е двойка, която е ляво и социално ориентирана“, подчерта червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пак не е изтрезнял,*** му майката,няма свестни политици и това си е.
104
4
 
14
 
! Отговори
На кой да вярвам? преди 12 години
Американската виза на депутата от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков е била анулирана въз основа на законов текст, забраняващ допускането в САЩ на чужденци, замесени в престъпна дейност. Това става ясно от нота на САЩ до българското Министерство на външните работи. Става дума за чл. 212 (а) (2) от Закон за имиграцията и националността (Immigration and Nationality Act).
103
4
 
11
 
! Отговори
u4indolskiq skopec преди 12 години
RUMENE NAMALI MALKO SINTETIKATA BE.KATO TOPOGRAVSKA KARTA SI STANAL V GLAVATA.VATRE NE E OSTANALO NI6TO KATO NA TEZI DETO TE PODKREPQ6T.
102
6
 
14
 
! Отговори
шотокан преди 12 години
Много пъти съм казвал и писал, че лицето Руменчо Петков е нагло момченце, произлизащо от кучилото на А.Луканов и е престъпник по природа. Очаквам това да се докаже някой ден, но не очаквам да влезе в затвора заради делата си.
101
5
 
15
 
! Отговори
една от русе преди 12 години
ееееееееееееееееее, много зъл тоя пикльо, бе!
100
5
 
12
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Румене пийни едно не говори глупости
99
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПИШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШ
98
4
 
10
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
DA, CVETANOV 6TE SI OTIDE KOGATO VIE VSI4KITE NAGLECI VLEZETE V ZATVORITE I NQMA PRASTAPNOST.ZA SEGA 6TE TRQBVA DA TARPITE I DA PLA6TATE NA GOCEVITE SADII.
97
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като влезем Щенген, какво толкова ще станече ще можем и там да си показваме простотията ...Какво ти МВР да освобождава, то с тея тикви като правителство, то направо няма държава
96
3
 
11
 
! Отговори
флашбек преди 12 години
Днес стана известно, че САЩ отнемат американската виза на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от БСП Румен Петков. Отнемането на визата му е най-тежкия дипломатически шамар, понасян някога от бивш министър и настоящ политически функционер; ситуацията може да бъде сравнена само с отказа на американските тайни служби да си контактуват с ДАНС, докато Алексей Петров беше сивият кардинал на тази агенция.
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румене - обади ми се притеснен Цветанов и пита , днес ли да си подаде оставката ?или може в понеделник ?- да не не се разсърдиш ако отложи за понеделник .
94
3
 
14
 
! Отговори
УУУУУУУ преди 12 години
Този има наглостта да говори, ФОНТАН-ЗАПАЛКОВВВВВВВВВВ
93
5
 
13
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Другари защитници на румен Петков и Тройната коалиция, коментирайте моля ви помилването на Цветелин Кънчев и поправката "Ванко-1". ама да не коментирате в стил "На Цветанов апартаментите и на Цветелина банката". Коментирайте конкретно тези неща, после ако искате ще коментираме каквото вие кажете.
92
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аее бегай си пий уйскито с галвите,радетелю на престъпноста.
91
1
 
9
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
KOMUNISTI4ESKA NAGLOST !!! DRUGO OPREDELENIE NE MOGA DA DAM ZA TOZI ALKOHOLIK,DILAR NA BSP I NE ZNAM KAKVO O6TE.VE4E STE ISTORIQ NE RAZBRAHTE LI DRUGARI?
90
2
 
1
 
! Отговори
ДО 82 преди 12 години
Прав сте, че не знаете дали съм или не комунист.Такова животно за мен няма!Аз съм РЕАЛИСТ!А това 77 дори може би не знае какво означава!
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мочко говори за "ГАФОВЕ" Тоя кърти нагломера
88
2
 
8
 
! Отговори
А. Кутев преди 12 години
Каква бригада червени защитници съм спретнал, а? Кво ще кажете? Направо червен ескадрон! Ще има топли службички, за тя като вземем властта, а тия дето са против нас им знаем IP-тата.... НЯМА ДА НИ МЪТИТЕ ВОДАТА! По сценарии един мандат управляваме, половин мандат почиваме!
87
4
 
11
 
! Отговори
Червена запалка преди 12 години
Няма по-нагли същества от ДС Комунистите !Ще те хвърлят за храна на свинете и после ще пледират за хуманност.
86
5
 
10
 
! Отговори
един от всички преди 12 години
Този път Рум. Петк. е абсолютно прав. Ние никога няма да влезем в Шенген...докато Рум. Петк. е в политческия живот.