Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви

Лидерът на "Атака" иска да спре пазаруването на депутати
Обновена: 3 юни 2011 18:28 | 3 юни 2011 18:28,
328
Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви
Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров категорично отхвърли твърденията, че за да станеш депутат от неговата партия, трябва да станеш гарант за заем.

В това го обвиниха отцепилите се народни представители Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. По-рано днес те заявиха, че следващата седмица ще сезират прокуратурата по казуса.

Още по темата

По думите им почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“, твърдят те.

Сидеров припомни, че вече е бил внесен такъв сигнал в прокуратурата.

„Беше образувана проверка, тя приключи и заключението е много ясно, че аз нямам никакво отношение по тези въпроси, и второ, че няма никакво нарушение на закона от моя страна”, оправда се лидерът на „Атака”.

„Аз не мога да имам никакво отношение към техни поръчителства или гаранции за заеми”, добави той.

Лидерът на „Атака“ нямал сигнали, че още някой депутат смята да напусне парламентарната група на партията. По думите му всеки е свободен да постъпи както реши.

Сидеров отново постави въпроса за промяна на Закона за политическите партии относно разпределението на държавната субсидия след напускането на депутати от дадена парламентарна група и заявяването на принадлежност към друга.

Той обясни, че с напускането на групата от някой депутат се нанася и удар върху финансите на партията. Сидеров отбеляза, че трябва да се премахне клаузата в закона, която дава възможност напуснал депутат да се заяви към друга партия с тайна декларация в Министерството на финансите.

Според него, докато тази разпоредба съществува, е възможно да се водят разговори с всеки депутат, включително и с народните представители на ГЕРБ.

По думите му това, че субсидията следва народните представители, давало възможност за „пазаруване на депутати“.

„Тук става вече двойно предателство – представяш се за герой, втори път нанасяш удар по финансите на партията, с която тя издържа своя апарат. Една партия има легитимен източник на доходи – това е държавната субсидия. С нея ние поддържаме клубове, поддържаме хората, които работят, и всичко, което е необходимо за политическата дейност”, заяви лидерът на „Атака“. 

Сидеров посочи, че първият депутат, който напусна групата на "Атака", вече е подал такава декларация и в резултат е отрязана сериозна сума от субсидията на партията.

„Това, което научих, е, че той се е записал към БСП, и Министерството на финансите отряза от нашата субсидия 50 хиляди лева от един транш, това, умножено по четири, прави 200 хиляди лева на година, пресметна лидерът на "Атака".

„Ако този човек получава всичките тези пари, вече не го интересуват никакви заплати, комисии“, коментира Сидеров.

Той припомни, че през февруари е внесъл промени в Закона за политическите партии да бъде прекратена тази порочна възможност.

„Ако от ГЕРБ не подкрепят измененията, остава съмнението, че и те използват тази възможност, за да привличат хора“, коментира лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен! Атака! Победа!
306
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, действията на тримата отцепници противоречат на твърденията им за заеми.
305
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заемите на Гумнера са още преди той да стане депутат. Ако наистина беше станал поръчител нямаше да напуска Атака.
304
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо ми триете коментара, казвам само че сте турски сайт, няма нецензурни думи
303
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само лумпената семейна поп-фолк група "А,така" искат етническо напрежение....защото ненормалния им електорат това харесва.
302
2
 
0
 
! Отговори
123 преди 12 години
Докато някои оплюват Атака и Волен Сидеров България постепенно и сигурно се ислямизира. Вървете в Родопите, Лудогорието , Пиринско и вижте минаретата на джамиите и крясъка на имамите. Сбъдват се думите на Караибрахим от "Време разделно", но мюезина не звучи само над Илинденя, а заради безхаберието ни над България! Не е далече времето , когато ще е късно да се върнат нещата. Промитите мозъци , които зоват непрекъснато за толерантност ще променят и името ни официали- ***. Осъзнайте се хора
301
1
 
1
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Болен Лидеров и неговите *** на ***!
300
1
 
1
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Ако феновете на Сидеров ги прекарат да станат гаранти на тъмно тогава няма да защитават тоя психопат но така да си говорат напразно са майстори.Толкова ли е страшно да си признаят националистите че нямате лидер като Доган който да ги води и бъдат значима партия не като сега пудели на Борисов.Не съм турчин но ако Доган се казваше Борисов нямаше да сме на това положение Уорлик да ни управлява и залъка на бедните да изваждат от устата за да плащат за Авганистан,Ирак,Либия....
299
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хайде при янето
298
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Bravo na 293
297
1
 
2
 
! Отговори
Balgaria преди 12 години
Ako nasitina ima Balgari v Balgaria da sprem TERORISTITE ot Ataka
296
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кюпеците да не се обаждат!
295
1
 
1
 
! Отговори
Вирусът преди 12 години
Вирусът "Сидеров" държи в напрежение имунната система на българското общество. Формулирано с езика на програмистите, лидерът на националистите е "системна грешка", а системата май трябва да се рестартира.
294
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кирчо Вертуто намери как да погасява 300 000 лв. заемДепутатът Гумнеров се сдоби с неочаквана популярност в 41-вия парламент. Той беше един от онези народни избраници, които отидоха на парти с надеждата да приберат безплатно "Верту" за 6 бона. Явно Кирил Гумнеров си е представял депутатството по различен начин. Данъчната му декларация от 2009 г. сочи, че към онази дата има два кредита към банки на стойност 125 000 евро и 75 000 лева.
293
2
 
3
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Безумно е, субсидията, която е за партията да може да се сменя! Хората са гласували за Волен и АТАКА, а не за Гумнеровци и прочие!
292
4
 
11
 
! Отговори
преди 12 години
Няма да коментирам изказването на Болен-на всеки разумен човек е ясно чии интереси(освен своите)крепи.Впечатляващи са сумите-200 хиляди лева на година за депутат-225 по 200 хил.-45милиона!И това са само субсидиите за партиите кърмилници.А заплати ,изддръжка на целокупния т.н. парламент и всички,освен дупетатите ,*** в него? Колко ли от парите ни отиват за финансовата пирамида,цинично именуваща се "Народно събрание"?Дори "говорилня" и "пазар" не е- поне 2/3 от" избраните" никога не говорят..
291
2
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
тежка е съдбата на националистите, всичките им лидери се оказват бая глупави. какво трябва да направи човек ако е националист и не е глупав? май освен да се гръмне друго не му остава. както и да е, няма да сме ние българите тези дето ще измислят как се решава "мултикулчърал" проблема, ето вече французи и германци признаха че не става тая работа с толерастия, а те са хора креативни, ще измислят нещо а ние ще го копираме, така ги виждам аз нещата.
290
2
 
7
 
! Отговори
БОТЕВ ПЛОВДИВ преди 12 години
Нацинолаистите в щатите ги наричат патриоти, а в България ги наричат със звучни имена.Като Болен Сидеров.Какво значи сидер по турски.
289
3
 
6
 
! Отговори
Tzvetanov преди 12 години
Колкото повече чета, толкова повече се затвърдява убеждението ми, че депутатите са като облигации, непрекъснато ги разменят. Къде остава човешкото достоинство??
288
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отидете в Сараево да видите новите джамии построени от Саудитска Арабия. Ще ви харесат.