По първокласните пътища няма дупки!

Плевнелиев опроверга една от версиите за ада на "Тракия"
Обновена: 17 юни 2011 10:10 | 17 юни 2011 09:56,
109
По първокласните пътища няма дупки!
Снимка: БТА

Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод една от версиите за трагичния инцидент, при който загинаха осем души, че автобусът се е обърнал заради дупка на пътя.

"Да, пътищата в България не са перфектни, но дали изобщо е имало дупка там, аз дълбоко се съмнявам, тъй като съм уверен от поддържащите фирми, че по магистралите и по пътищата първи клас няма дупки", заяви министърът.

"Ако случайно е имало такава дупка, отдавна компетентните органи трябваше да я посочат. Това, което аз знам, е че няма такова нещо", добави Плевнелиев.

Той заяви, че най-добре е в случая да не се политизира казусът.

Още по темата

"При цялата тази кампания, която в момента се развива за дупките, под ръководството на едни опозиционни партии, тепърва ще се организират стачки и вотове. Най-доброто е да не се политизира казусът, включително и с дупките", призова Плевнелиев.

"Държавата, след като 25 години нищо не е правила, няма да може за месец-два или за година-две да свърши цялата тази работа. Пет пъти повече пътища реконструираме – 3100 кв. линейни километра, пет пъти повече магистрали строим.

На големите европейски държави 20-25 години им е трябвало да си направят пътната мрежа, ние искаме за десет години да го направим. Ще се справим", уверен е най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има неравности и дупки!!!Опитват се да замажат очите пак на хората,асфалта е разрушен на абсолютно много места!!!
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По първокласните пътища няма дупки??????????Този *** на луната ли живее????????Та каква теза развиваха тук преди няколко дни разни гербави ***?!Плевнята това,плевнята онова.Плевнята е същият *** като всички останали герберя.ГОЛЯМ ***.
24
1
 
11
 
! Отговори
s-h преди 12 години
Г-н Плевнелиев истината,че няма първокласен път без дупки и не само дупки а ями дълбоки по40-50 см,а тъй наречените магистрали/те не отговарят на международните изисквания за магистрала/са отврат.Точно в участъка на катастрофата има коловози,кръпки в които като влезеш с висока скорост могат неприятно да те изненадат
23
1
 
15
 
! Отговори
ПОРЕДИЦА преди 12 години
ПОРЕДИЦА ОТ ЛЪЖИ СЕ ИЗСИПА ОТ БАНДАТА НА АЛИ БАБА И ...-ТЕ РАЗБОЙНИЦИ-РАЗБИРАЙ БАНДИТИТЕ ОТ ПП ГРОБ. НЯМАЛО ДУПКИ , АБЕ АЛАН КООЛУ ТИ И ОНИЯ ТВОЙТЕ ОРТАЦИ С КОИТО КРАДЕТЕ ЗА ТОЛКОВА ЛИ ПРОСТИ НИ ИМАТЕ-НИЕ НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ. ПОКАЖИ МИ ЕДИН ПЪТ БЕЗ ДУПКИ- НЯМА ТАКЪВ. ПРЕСТАНЕТЕ СТОВА НИКОЙ НИЩО НЕЕ НАПРАВИЛ , САМО НИЕ. ДОВЪРШИХТЕ ЕДНА МАГИСТРАЛА 20 КМ С 2-3 ТУНЕЛА И СРЯЗАХТЕ 50-60 КМ ЛЕНТИ. ТОВА СА ВИ ПОСТИЖЕНИЯТА С КОИТО ПРОГЛУШИХТЕ СВЕТА . НАЕСЕН ЩЕ ВИ СЕКНЕ ВОЯ И ЩЕ ИМА СБОГОМ ГРОБ
22
7
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Проблемът тук е в заглавието - министърът е говорил за конкретният участък на катастрофата, а не за цялата пътна мрежа. Освен това за пореден път трагедията на хората се използва за политиески цели от опозицията (лека им пръстна загиналите). Проблемът е в заниженият контрол на транспортните фирми. Аз лично съм пътувал с прословутата фирма и никак не съм доволен. Малко са партизански нещата там!
21
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
Вица на седмицата: "По първокласните пътища няма дупки!" или господина не излиза от София или лети.
20
0
 
11
 
! Отговори
Дупев преди 12 години
Ха, ха. Нямало дупки? Трябва да си кон с капаци на очите, тиква или голям картоф за да твърдиш това.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе, да вземе тоя да се разходи до Варна. Да види участъка Нови пазар-Шумен на какво прилича!
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех Плевнелиев защо говориш глупости бе човеко. Защо? Аз се чудя как този автобус не се обърнал по " хубаво " положения асфалт при Пазарджик. Я тръгни по първокласния път от Асеновград до Смолян и мини през Рожен г-н Плевнелиев да видиш кво чудо е. Е вярно отиде там да правиш първа копка ама мина през Пампорово. Как не ви е срам да говорите глупости и да си вярвате.
17
0
 
14
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
"Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми."Мале и тоя най-после се изцепи!Защото бил уверен от поддържащите фирми! Те могат да те уверяват и че няма дупки в Младост, но там си има!
16
1
 
16
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
Прав си Валката, Плевнята не спи, за да карам по хубави пътища - ден и нощ е с фадромата и валяка там на лот 2,3 и 4 после се качва на асфалтополагащата машина и слага асфалта, после отива да набива мантинели и накрая опъва мрежите отстрани. Мислиш ли, че му пука на него за магистралите, има си строителни фирми които си работят и си дърпат пари от държавата. Дошъл да бачка за 2000 лв на месец на ПОЛЗА РОДУ и си е зарязал бизнеса нали.Циркаджии, а ви които им вярвате още по-големи.
15
0
 
9
 
! Отговори
Стоян Г. преди 12 години
То да беше само Пловдив - Пазарджик.
14
1
 
15
 
! Отговори
Стоян Г. преди 12 години
И този министър се превърна в поредния ***. Да вземе да изгори едни 100 л. дизел и да се разходи от ГКПП Лесово до гр. Русе. Само в отсечката с. Веселиново - Петолъчката е осеяно с дупки и неравности. И нали пътят е много гладък и безпроблемен, та затова тираджиите карат с 60 км/ч. Това е част от републиканската и международна пътна мрежа.
13
19
 
9
 
! Отговори
Валката преди 12 години
Абе хора вие май наистина си мислите, че всичко става с магическа пръчица. Плевнелиев сигурно не спи, за да ви нарпави пътищата, а вие пак недоволни. Имайте малко срам. Преднтие като бяха толкова добри зашо не оправиха Тракия 8 години. А и да не забравяме, че вече се избира кандидат за реконструкция на лошия очастък от магистрала Тракия между София и Пловдив... След 3-4 години пътищата ни ще ги приемаме като даденост и ще сме забравили какво е било и пак ще злобеем... Българинът не помни...
12
1
 
29
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Факт е, че пътната настилка в този участък след Плодвив е в много лошо състояние. Всеки, който е пътувал може да потвърди. Това в съчетание със стария и амортизирал автобус = трагедия.
11
2
 
29
 
! Отговори
пътуващ в БГ преди 12 години
Явно, че министър Плевнелиев и неговите поддържащи фирми никога не са пътували по тази магистрала! Ами да се качат за малко и на Хемус, особено в отсечката между Шумен и Варна.. За останалите т.нар първокласни пътища коментарът е излишен!!!!!!!!!!!
10
3
 
5
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Пак спекулации и пак глупости. Уж дупката била м/у дясната и аварийната лента, па спукала лявата гума. Тея за толкова *** ли ни имат ?
9
19
 
7
 
! Отговори
марти преди 12 години
А дали някой от тези,които редовно плюят по Плевнелиев се замислят по какви пътища биха карали автомобилите си,ако все още пътища се правеха само в мечтите на другаря Станишев и то от фирмите на Батко и...Братко???
8
1
 
24
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Министъре, я тръгни от Видин за София през Арчар да видиш дали нема дупки... и края на годината пак ще ми искаш пари за т.нар. винетки, които изобщо не знам отиват ли за ремонта на тия пътища или караме на доизживелица и после ще трябва да си търсиме високопроходими возила
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно в този участък пътят е отвратителен. Следващата седмица във вторник, ако Плевнелиев иска, мога да го прекарам по тази отсечка и да се нарадва на състоянието й. Поддържащите пътя фирми го били уверили???? Че няма да си признаят я.