По първокласните пътища няма дупки!

Плевнелиев опроверга една от версиите за ада на "Тракия"
Обновена: 17 юни 2011 10:10 | 17 юни 2011 09:56,
109
По първокласните пътища няма дупки!
Снимка: БТА

Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод една от версиите за трагичния инцидент, при който загинаха осем души, че автобусът се е обърнал заради дупка на пътя.

"Да, пътищата в България не са перфектни, но дали изобщо е имало дупка там, аз дълбоко се съмнявам, тъй като съм уверен от поддържащите фирми, че по магистралите и по пътищата първи клас няма дупки", заяви министърът.

"Ако случайно е имало такава дупка, отдавна компетентните органи трябваше да я посочат. Това, което аз знам, е че няма такова нещо", добави Плевнелиев.

Той заяви, че най-добре е в случая да не се политизира казусът.

Още по темата

"При цялата тази кампания, която в момента се развива за дупките, под ръководството на едни опозиционни партии, тепърва ще се организират стачки и вотове. Най-доброто е да не се политизира казусът, включително и с дупките", призова Плевнелиев.

"Държавата, след като 25 години нищо не е правила, няма да може за месец-два или за година-две да свърши цялата тази работа. Пет пъти повече пътища реконструираме – 3100 кв. линейни километра, пет пъти повече магистрали строим.

На големите европейски държави 20-25 години им е трябвало да си направят пътната мрежа, ние искаме за десет години да го направим. Ще се справим", уверен е най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
17
 
! Отговори
Пътуващ преди 12 години
Аве ей к***т нещастен, министърче скапано, ти до Пловдив не си ли пътувал с кола? Или в големия правителствен мерцедес не се усещат дупките преди Пазарджик? Нямало дупки? Верно ли? Отсечката от Горно Вършило до Пазарджик е като ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ, и на шестокласен път не прилича, иначе него фирмите го "уверявали". No Shit, ние сме слепи явно!
45
4
 
24
 
! Отговори
furious преди 12 години
Лично съм готов на собствени разноски да повозя в личния си автомобил г-н Плевнелиев, НО на всяка по-серизнаа неравност при движение със 130км/ч, ще го тропам по главата с дървен ***!!!Ако е съгласен, мисля че г-н Борисов ще може да ме открие и да се свърже с мен, за да осъществим този проект!
44
1
 
21
 
! Отговори
Blur преди 12 години
Г-н Министре,не само дупки,а и с бабуни са нашите магистрали.Не се прави на РR икона,ами се разпореди на твоите мишоци да оправят гърбиците по магистралите,защото ще изгинем.Возили ли са те скоро по Хемус да видиш за какво подскачане става въпрос?
43
3
 
20
 
! Отговори
Нели преди 12 години
Щом няма дупки по първокласните пътища тогава "Хемус" трябва да е коларски път!
42
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо критикувате ГЕРБ за тия дупки? Да не би да са се образували сега?От СерГея търсете сметката, защото когато са се образували, той не ги е запълнил както трябва! Какво ви е пак Бойко виновен?
41
15
 
7
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 24Аланкоолу,не искам да ставам адвокат и да защитавам никого,но когато плюеш като подивял срещу някого,в случая срещу Плевнелиев,то поне малко се замисли дали точно Плевнелиев е най-виновния за състоянието на пътищата в България???И дали по времето на ГЕРБ се въведоха винетките???Защото звучи лицемерно и нагло бившите тъпоглавци,които толкова години само лапаха и...консултираха да излизат и да казват това,за което точно те носят най-голяма вина!!!
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Преди да дойде Бойко пътищата бяха слънце и за две години всичко се прецака..."Добре бе 33, тройната коалиция е виновна . Сергей Санишев е виновен. Признаваме си.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По първокласните пътища няма дупки!"Не знам колко класен е пътя, който започва от Дунав мост и минава около Русе ама е пълен с дупки. Правиха го фирми на Божков миналата и по-миналата година. Не знам коя категория е пътя по самия мост, пам пък в дупките може да заседне лека кола. Ех, другарю Плевнелиев, дай да се лъжем за нещо друго, а не за пътищата, че всеки ден са ни пред очите.
38
1
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Абе ти не знаеш ли чие е Пампорово АД ?
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Държавата,след като 25 години нищо не е правила..."Добре ,че дойде ти,та всичко да ни е наред с гъэът напред!Защо такива, като този *** си мислят, света започва от тях?
36
4
 
29
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Министър Плевнелиев е напълно прав - по пътищата има само незначителни неравности по настилката. Дупка е тази неравност, която отговаря на военните стандарти за защитни окопи срещу танкове, самоходна артилерия и тежка военна колесна техника.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев, нали беше експерт, а не политик. Това е типично политическо изказване, не е нужно ти да коментираш причинта за катастрофата, това е работа на разследващите органи. И децата в България знаят, че у нас няма път без дупки и че фирмите си вършат работата през пръсти. И ти почна като Цветанов за горнооряховските лекари, дай сега да повлияем на следствието, за да не окаля Герб, пък шофьора да го обвиним предварително за виновен.
34
3
 
13
 
! Отговори
an преди 12 години
АМИ ДРУГАРЯ РЛЕВНЕЛИЕВ ДА СЕ КАЧИ НА ПСЕВДО МАГИСТРАЛАТА ОТ ПЛОВДИВ ЭА СОФИЯ; И ОЩЕ В ПАРВИТЕ КИЛОМЕТРИ ЩЕ МУ ИСПАДНАТ ПЛОМБИТЕ. ТАКИВА ДУНАВСКИ ВАЛНИ НЯМА И ПО РЕКА ДУНАВ.
33
3
 
13
 
! Отговори
Нели преди 12 години
"Да, пътищата в България не са перфектни, но дали изобщо е имало дупка там, аз дълбоко се съмнявам, тъй като съм уверен от поддържащите фирми, че по магистралите и по пътищата първи клас няма дупки", заяви министърът.Аз пък дълбоко се съмнявам, че министърът има представа за състоянието на магистралите и пътищата първи клас!
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди да дойде Бойко пътищата бяха слънце и за две години всичко се прецака...Това ли твърдите поддържниците на БСП НДСВ и ДПС? И вие поддържниците на предните и по-предните и вие ли така твърдите?
31
3
 
8
 
! Отговори
баси преди 12 години
той и Лечков каза че в Сливен практически нямало дупки. Само дето скоро една кола падна в дупка два пъти по голяма от колата, а едни тинейджъри си направиха офис в друга. А по едно време беше засадено дърво в една дупка на централния площад пред паметника на Хаджи Димитър. Иначе дупки практически няма. Тея от ГЕРБ са си плюли в устите.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
‎5 милиарда лева годишно отиват само за заплати на 300 000 държавните служители и нито един от тях, "не погледнал" фирмата, че е нередовна от всякъде, защото нали "време нямат" горките и са все "малко на брой". Цялата работа ще свърши и с назначаване на още чиновници. Няма начин да не отвори поредната агенция "за контрол", с офисите му, със служебните му автомобили и една шапка пари за началниците и така яко ще "контролират", че при следващата подобна случка сигурно ще уморят цяла детска градина. Най-вероятно ще накиснат шофьора както направиха с автобуса на Пампорово АД с който се издавиха децата в река Лим. Тогава сръбското следствие откри, че проблема е бил в неизправния автобус (Според сръбското следствие причина за катастрофата е била техническа неизправност) и заради него са паднали в реката, но тук нашето каза, че автобусът бил наред... И си го вкараха човекът за години в затвора, за да не плати Пампорово АД обезщетение за убитите деца. А тая фирма, като гледам без лиценз, фалирала, с криминално проявен и за издирване в Европа, но въпреки това никой не само не я е барал, а дори напротив с протекции. Понеже не си плаща за автогара, като ги изгонят от там, моментално още следващия ден им звънят от София да ги пуснат обратно. Те тия работи не стават, ако не си много-много яко вързан с някой горе. И като гледам само турци началници - това 95 % е някой от фирмите на Доган. На никой горе във властта не му пука за умрелите плебеи, ще нагласят нещата, ще накиснат шофьора и готово. Бойко Истината ще си развали дослука с Доган заради "някакви си умрели"?! Едва ли!На мен обаче ми е интересно поведението на шофьорите - 3 месеца не им давали заплата, а те бачкат ли бачкат, вместо да напуснат и да набият някого за довиждане. Покорна глава сабя не я сечала. Да бе, да! А сега да видим - единия умрял, другия в затвора. Умрелия, дето 3 месеца не е вземал заплата имал и 3 щерки - И сега, ни пари, нито него го има - Щерките му директно в публичния дом да бачкат пак за някой горе и да му вадят пари, защото иначе глад. Ако починалия бе напуснал поне - като не му плащат и без това с месеци, щеше поне да е жив! А сега всички лицемери ще леят крокодилски сълзи - уж им е голяма мъка, а на маса ще му се присмиват. Да е........ и тъпака поговорка за главата и сабята и овчия му *** народ дето я измислил! Който е ***, служи за мост.
29
0
 
6
 
! Отговори
nnnnnn преди 12 години
Ямбол-Елхово 15см дупки на места на този международен път.
28
0
 
9
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
Валката и още нещо, къде е поддръжката на пътищата - включва косене на банкетите, рязане на храсти, рязане на дървета в планинските райони, изкърпване на дупките, коригиране на банкетите, за да се подобри отводняването на пътя и ред други дейности, за да има наистина един добър път. Тези неща не се правят вече 2 години - познай защо. Всички пари се насочват единствено към АМ, а след това? Когато останалите пътища съвсем се доразбият всички само по АМ ли ще караме.Смешници.
27
2
 
4
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Този участък от магистралата от години е с дупчици, неравности и бабуни.Само, че няма как от тези неравности да се преобърне автобус ...освен ако не е карал с 200 и не е бил грохнал.