Яне не се отказва, започва подписка за вот на недоверие

РЗС недоволни от работата на вътрешния министър
20 юни 2011 13:25,
76
Яне не се отказва, започва подписка за вот на недоверие
Снимка: архив Булфото

Депутатите от РЗС инициират подписка за внасяне на нов вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. 

Мотивите са "провалът на правителството в политиката за противодействие на корупцията, контрабандата, наркотрафика, организираната и битовата престъпност и неприемането на България в Шенген". Изброяват се също "злоупотреба с власт и недопустимо вмешателство в съдебната система“.

Лидерът на РЗС Яне Янев е изпратил писмо до парламентарно представените партии без ГЕРБ с покана за разговори за внасяне на вот на недоверие към кабинета.

От РЗС смятат, че подобна формулировка е в състояние да  обедини усилията на всички парламентарни сили извън групата на ГЕРБ, включително и независими депутати.

Още по темата

"Убедени сме, че при такъв вот на недоверие по-разумните народни представители от ГЕРБ също биха се замислили дали партийната лоялност може да бъде винаги над съвестта им", се казва в писмото.

В него се посочва също, че всички парламентарни групи, до които то е адресирано, под една или друга форма напоследък са се разграничили от политиката на МВР и са констатирали, че некомпетентността и личните пристрастия на Цветан Цветанов са в  основата на проблемите в областта на вътрешния ред и сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: вот на недовериеРЗС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
yane sledva6tiyat parlament nyama da te vidim.kakto i ataka martin4o i kostov tsiganina
73
0
 
3
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 12 години
В момента по Канал 3 излъчват запис на .... вчерашният конгрес на РЗС! Доста силна реч на Янев!Някой да е чувал или чел новина за такова събитие в друга медия?Не, разбира се!
72
3
 
5
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Месеца си минава а гейовете само си искат вот на недоверие и товае после Сергеей говори правителството какво прави един закон неса приели само циркове гледаме вот сега пък друг гей се появи бе то много ги има в тоя парламент
71
2
 
6
 
! Отговори
Виц преди 12 години
Доган към Яне: - Яне, честито ти булка, честито ти сватба ! - Благодаря соколе.- Ти пробвал ли си вече жената на другото място ? - Знаеш ли колко е хубаво ?- Ееее, не не още страх ме е, ще вземе да вземе да забременее.
70
4
 
10
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Яне вчера ходил ли е на гей парада...изглежда ми като човек който е смукал цяла нощ
69
9
 
4
 
! Отговори
FBI преди 12 години
samo R3C , Ataka van ot Parlamenta
68
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Герберите са толкова прости,че дори не могат да обиждат като хората.,,Великите,, мъжкари с половин дете на глава от населението.Но за нова обида се иска грам акъл и понеже го нямат,бучат като развален грамофон едно и също.
67
4
 
8
 
! Отговори
Радио Ереван преди 12 години
Радио Ереван попитало Янето дали мъж може да забременее.Янето отговорило:"Не мога да ви кажа със сигурност,защото все още продължавам с опитите".
66
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне в теб ми е надеждата!
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HORATA V BALGARIQ VSEKI DEN SE NADQWAT NQKOI DA POOPRAVI NE6TATA V DARJAVATA , NE RAZBRAHA 4E TOVA SA SAMITE TE!! POMOGNISI ZA DA TI POMOGNE I GOSPOD !!
64
1
 
2
 
! Отговори
willi преди 12 години
Eto do kade vodi idiotizma vizte ja janka i ako vi xaresa zna4i ste palna patalogija.
63
2
 
3
 
! Отговори
ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ преди 12 години
МИ ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ КАК ЦВЕТАНОВ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА КАТО БОЙКО МУ ОТНЕ ПРАВОТО ДА РЪКОВОДИ СРС-ТА ?? ЦЕЦО СИ ЗАМЪЛЧА И ГИ ОСТАВИ ДА ИМ ГЛЕДА СЕИРА. ЗАТОВА ЦЯЛОТО МВР СТОИ И ПЪРДИ ПО ЦЯЛ ДЕН ОТ БЕЗДЕЙСТВИЕ ОТ ТОГАВА. РАЗБИРА СЕ ТОВА Е ДОБРЕ ДОШЛО ЗА ЯНЕ.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AMI V BALGARIQ TRQBVA DA SI MNOGO LUD MNOOOGO MNOOOGOO !!!
61
4
 
7
 
! Отговори
шимба преди 12 години
луд умора няма!!!
60
5
 
12
 
! Отговори
адаш преди 12 години
Янето прилича на Кире Либерало от Перник. Онзи беше само луд, без да е ****ал. Та Кире Либерало беше регистрилал неговата Либерална партия със зелената бюлетина и на всеки избори го даваха по БНТ да чете директно в ефир политическата програма на партията. Изявлението го завършваше с крилатата фраза (директно в ефир!) "Жено слагай салатата, след половин час съм дома"!Кире Либерало поне беше комично забавен, Янето (а.к.а. Янка) е трагично жалък.
59
4
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
герберите като видят Яне, бягат, че не се знае може да им направи неприлично предложени.Те там са си мъже....а Яне пък се на там се движи....защо ли?
58
6
 
12
 
! Отговори
дг преди 12 години
Айде, Яне пак на фронта....абе спри се...стига подписки....дай поне нещо ново да се посмееме това сме го гледали....тия в РЗС малко да помислят и те....ако има с какво разбира се...
57
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до тъпите комунисти четете и се просвещавайте.от вас нищо не става
56
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тъпите гербери , четете и се просвещавайте , вярно че Б.Б. ви прати да ставате овчари ,но няма все глупави да си стоите.
55
10
 
9
 
! Отговори
А.Чобанов преди 12 години
- Какво е мнението ви за управлението на ГЕРБ и какви са слабостите на министър-председателя?- В нормална държава на Борисов мястото му щеше да е в затвора заедно с Маджо, Маргините, Божков, ***, сикаджии, висаджии, Алексей Петров и други оцелели силови босове. Гражданската апатия и простотията на българите много умело се използват и от великите сили, за които не е важно дали управлява "*** син", а е важно да управлява "техен *** син", както е казал Рузвелт за диктатора Сомоса. Борисов го държат на каишка с компромати за тъмното му минало и от Изток и от Запад. Мнението ми за ГЕРБ е, че това беше проект за пълна и окончателна амнистия на престъпните олигарси, което се и случи. При това се случи перфидно, хитро, с паралелно компрометиране на идеите на класическата демократична десница, чрез изземване в куха реторика на нейните теми: лустрация, прозрачност, справедливост... Реторика без реални действия, или действия точно наопаки. Борисов е някаква балканска карикатура на батман, който лети напред-назад по опънато въже между руското и американското посолство. Напоследък надделяват американците. Видяхме как Уорлик доведе "кучия син" на каишка в парламента. В интерес на истината това е по-добрият вариант, но най-добрият лакмус за това какво се случва зад кулисите и кой печели в състезанието по "дърпане на батман с компромат", ще е решението за АЕЦ Белене. Като цяло обаче жална му майка на националното ни достойнство и на европейския ни идеал с такъв зависим премиер.Безнаказаността на олигарсите имаше определена цена. На западните партньори трябваше да им се дадат някакви гаранции за нормалност. Това са няколкото "бели врани" в правителството: Плевнелиев, Младенов, Трайков. В тях е слабостта на олигархичния проект ГЕРБ. Силно се надявам, че тези министри ще имат сили да се противопоставят на кохортата на Златев, Божков и *** в обозримо бъдеще. Но пък не виждам такова бъдеще да се случи с Борисов като премиер.