Яне не се отказва, започва подписка за вот на недоверие

РЗС недоволни от работата на вътрешния министър
20 юни 2011 13:25,
76
Яне не се отказва, започва подписка за вот на недоверие
Снимка: архив Булфото

Депутатите от РЗС инициират подписка за внасяне на нов вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. 

Мотивите са "провалът на правителството в политиката за противодействие на корупцията, контрабандата, наркотрафика, организираната и битовата престъпност и неприемането на България в Шенген". Изброяват се също "злоупотреба с власт и недопустимо вмешателство в съдебната система“.

Лидерът на РЗС Яне Янев е изпратил писмо до парламентарно представените партии без ГЕРБ с покана за разговори за внасяне на вот на недоверие към кабинета.

От РЗС смятат, че подобна формулировка е в състояние да  обедини усилията на всички парламентарни сили извън групата на ГЕРБ, включително и независими депутати.

Още по темата

"Убедени сме, че при такъв вот на недоверие по-разумните народни представители от ГЕРБ също биха се замислили дали партийната лоялност може да бъде винаги над съвестта им", се казва в писмото.

В него се посочва също, че всички парламентарни групи, до които то е адресирано, под една или друга форма напоследък са се разграничили от политиката на МВР и са констатирали, че некомпетентността и личните пристрастия на Цветан Цветанов са в  основата на проблемите в областта на вътрешния ред и сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: вот на недовериеРЗС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
9
 
! Отговори
А.Чобанов преди 12 години
- Какво е вашето мнение за съдебната система у нас и прав ли е според вас посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, като твърди, че имаме два вида съд единият за богатите, другият за бедните?- Съгласен съм с посланик Уорлик. Опитът ми на журналист показва, че при неоспорими факти за злоупотреби срещу силните на деня реакцията на правоохранителните органи и на съда е защитна, а не нападателна. Изпълнителната и съдебната власт дружно се бранят против опитите да бъдат осветлени кражби и злоупотреби на властта и силните хора на деня.Погледнете какво стана с разследването на премиера по случая "Мишо Бирата". Във всяка демократична европейска страна той щеше да е подведен под отговорност за злоупотреба с власт и възпрепятстване на работата на държавните контролни органи. А какво да кажем за данните от американските доклади, че Борисов е участвал в трафик на амфетамини, на горива и пране на пари? Какво да кажем за данните за Първанов, че се е възползвал от корупцията в армията? За аферата "Петрол срещу храни"? А данните за корумпираност на Румен Петков, на Румен Овчаров, за групировката ***, за Васил Божков, за енергийната мафия... ОЛАФ в прав текст казва в една от грамите "Свалете Божков!" всички злоупотреби с еврофондове водят към него.Може и да няма за какво, има презумпция за невиновност, но как да разберем къде е истината? Къде са проверките на прокуратурата питам? Наредихме се заедно със Саудитска Арабия и Македония сред страните, които се опозориха с отричане на сериозността на данните от WikiLeaks. Но това работи само за вътрешна употреба. Навън ни се смеят. Да не забравяме също, че и инвеститорите четат.
53
8
 
12
 
! Отговори
Валката преди 12 години
Яне Яне, тъпо парче си. *** *** *** и жалък... Ходи си дома и не се излагай повече...
52
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янето е живото доказателство на поговорката "Луд уморе нема" :))Между другото... странно е че все още някой му обръща внимание. О, всъщнсот наскоро имаше гей парад - това обяснява всичко :)
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Убедени сме, че при такъв вот на недоверие по-разумните народни представители от ГЕРБ също биха се замислили дали партийната лоялност може да бъде винаги над съвестта им"Ха така защо се сърди на своите които го напуснаха - съвестта им е заговорила и напускат РЗС.Яне Яне - не може когато имаш интерес само тогава да развиваш такива теории.А в случай че вота успее - Костов, Мартин Димитров , Сидеров трябва да се прегърнат с ДПС, БСП и РЗС за да има някакво мнозинство което да направи правителство
50
4
 
6
 
! Отговори
шашнат преди 12 години
А кой ,,мъж,, има смелост да направи забележка на управляващите,дори и само за да им напомни да не се самозабравят.Защото много хубаво не е на хубаво.
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕйРБ-партията на *** и овчарите
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Сега трябва да очакваме Доган,Мавъра и Сидеров да поискат по някой безмислен вот и тъкмо мандата на парламента ще изтече.Вот се иска ако си сигурен ,че ще събереш 121 гласа.Който поиска вот и го загуби да плаща два дни заплатите на 240 депутата."Хахахаха ... гнусна гейберастка смрадлива ***!Миналият парламент 7 неуспешни вота на недоверие имаше, но тогава всичко беше наред, нали така *** ***?
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Янето.Сега ще е интересно да се види Костов и Маринчо как ще се изхлузят мазно от поредният вот.
46
7
 
11
 
! Отговори
ШАШ преди 12 години
Яне, кой си ти и за какво се бориш? Откак се навря на хората в очите само ше махаш, ше сваляш, ше съдиш, ше гониш, ше разтуряш - създай нещо, бе аланкоолу, покажи, че можеш да изграждаш - поне една магистрала да беше открил, да и срежеш лентичката само, ама тя тъпата ножица се у тебе се пада. Нито си умен, нито си убав, нито си у мъжете. Мани се че само резил събираш
45
1
 
9
 
! Отговори
аман от простаци преди 12 години
Сега трябва да очакваме Доган,Мавъра и Сидеров да поискат по някой безмислен вот и тъкмо мандата на парламента ще изтече.Вот се иска ако си сигурен ,че ще събереш 121 гласа.Който поиска вот и го загуби да плаща два дни заплатите на 240 депутата.Това там да не е детска градина?Ако ще правят тези нещастници шоу поне да се бият с яйца или развалени домати.
44
0
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
POSTAVENOTO LICE NA STANI6EV QNKA LUDATA.NE ZNAM KAK SE NAMIRAT NEPRAVILNO ORIENTIRANITE ILI TRAKTORA GI SABIRA S KOMPROMATI. DVAMATA MISLQT S ZADNICITE SI.POREDNIQ QLOV OPIT DA SE NAPRAVQT NA MAJE I NE RAZBIRAT KOLKO PO SME6NI STAVAT.MNOGO VOTOVE VI PRESTOQT SLEDVA6TITE 10 GOD. DRUGARI.TOVA E EDINSTVENOTO KOETO 6TE MOJE DA PRAVITE IZVAN ZATVORITE.
43
3
 
8
 
! Отговори
татко Карло преди 12 години
Яаааа, Боратино пак се появи ..
42
7
 
11
 
! Отговори
дан преди 12 години
41 - на герберите им е през цветния прашец за грозния ***
41
14
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 12 години
Герберите като видят Яне и се посират от страх и започват да грухтят.
40
9
 
16
 
! Отговори
дан преди 12 години
гаден ***...смляха се да правят опити да пречат на работата на правителството
39
1
 
12
 
! Отговори
ужас и безумие преди 12 години
Гледай електората и си прави извод за избранниците.
38
6
 
15
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Изглежда аверите от гей парада са му подшушнали и той е готов на минутата за вота.
37
3
 
14
 
! Отговори
уффф, преди 12 години
Тая Янка ,пак ли ще ни занимава с ....нищо ?Като си пееш ,кой ли ми те слуша ?
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сладур, на Трактора сладурчето!
35
2
 
19
 
! Отговори
Tepix преди 12 години
Довършете: Луд умора ....