Депутатите взимат повече от Борисов. Не може!

Дянков чака анализ за допълнителните им пари
Обновена: 6 юли 2011 21:23 | 6 юли 2011 21:20,
268
Депутатите взимат повече от Борисов. Не може!
Снимка: Булфото

Финансовият министър Симеон Дянков е поръчал специален анализ и чака резултатите за допълнителните пари, които получават народните представители, съобщи самият той при посещението си Бургас.

Дянков обясни, че анализът ще съдържа сравнителни характеристики за дейностите и отговорностите на различни министерски длъжности с тези на депутатите, а както и парите, които получават за това.

"Според мен не е редно депутатите да получават повече, примерно от министър-председателя, както в момента се случва. Трябва да има някакво градиране на това колко работиш, какви са ти правомощията, колко са ти задачите и смятам, че един министър-председател, министър на финансите, министър на екологията, който и да е министър, има доста повече отговорности от средния депутат", аргументира се Дянков.

Финансист №1 бе категоричен, че върху всеки получен доход у нас се плащат данъци и народните представители не трябва да правят изключение от това.

Въпросът с облагането на тези средства обаче ще бъде коментиран допълнително след изготвянето на анализа.

В началото на седмицата лидерът на РЗС Яне Янев размаха плик с 1400 лева, които стана ясно, че всеки депутат получава ежемесечно за експертна дейност, и тази сума не се облага с данъци. Така в крайна сметка един народен представител си докарва на месец около 5 бона заплата.

Скандал с допълнителните възнаграждения на депутатите породиха и публикуваните данни на Сметната палата за доходите на избраниците за миналата година, от които стана ясно, че разполагат със завидни средства, както и скандалът с консултантския хонорар от 131 хил. лева на Лъчезар Иванов.

Дянков взе отношение и по повод нападките на Мария Капон, че в митница София се вихри корупция и се плащат по 8 хил. лв. на камион, след което парите се разпределят в партийни каси.

Още по темата

"Това, за което говори Мария Капон, са чисти глупости“, отсече финансовият министър.

"Проверил съм, при нас няма такъв сигнал, нито напоследък, нито преди година, както се говореше. Не познавам г-жа Капон, но тя явно иска да привлече повече интерес към себе си", заяви Симеон Дянков.

Той допълни, че е доволен от работата на митниците и засега не се предвиждат промени там. Финансовият министър даде висока оценка и на шефа на Агенцията Ваньо Танов.

"Преди два дни ми се отчетоха. За първото полугодие на тази година приходите са с 522 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата 2010 г. Освен това  има 80 млн. лв. повече спрямо плана за тази година. Нещата там вървят добре", категоричен е Дянков. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
3
 
30
 
! Отговори
777 преди 12 години
"Сетила се Мара, че на *** й камара"Нали 2год. си финансов министър, къде гледа бе мухльо_Ама налии ГЕРБ/ерчатата си гушкате безотчетните пари, мълчиш си, нали!
198
0
 
16
 
! Отговори
към 188 преди 12 години
Ако направим сравнение депутатската заплата е 4пъти по-голяма от минималната. За България при МРЗ от 240лв. депутата би трябвало да получава 960лв., министъра - 1440лв., а министър-председателя - 1920л. Може би тогава щяха да помислят за нормална МРЗ !?! А при сегашната ситуация дори 30лв. ръст при над 25% инфлация им се струва едва ли незаслужена награда. При условие, че за да оцеляваме са нужни 520лв. на човек месечно, каква функция изпълняват тези 240лв. ?? Кого ли го е грижа?!??
197
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ме гледашш българинооо вдигайй се до като не е къснооо Бунт Бунт на оръжиее!!!!
196
5
 
19
 
! Отговори
Герберче преди 12 години
Знам че ние сме най-големият гаф в историята на България. Знам че ние докарахме страната до дъното на Европа. Но ние ще победим отново. Някой ще попита защо.Защото всичко годно и интелигентно се изнесе в чужбина и тук останаха само нашият любим електорат-***,чалгари,диви селяни, грозни силиконови пачаври,дебелогъзи мутри и некадърни простаци с основно образование. Те ще гласуват за нас отново.
195
1
 
1
 
! Отговори
Костов до 201 преди 12 години
Е аз имам 3 чанти.
194
18
 
5
 
! Отговори
Крадеца Комун преди 12 години
Комуни,мислете му:Спецсъдилищата започват работа на 1 януари 2012 г.Честито на БСП,ДПС и на КОСТОВ.
193
11
 
3
 
! Отговори
Крадеца Комун преди 12 години
Една чанта никога не е достатъчна! Влез в клуба на БСП.
192
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Дянков
191
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на "малката пица" и увисна корема...Общо взето - добре охранен женкар!
190
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков е много на място, прав е,МИ ПРАВ Е РАЗБИРА СЕ ,НЕМОЖЕ ДА СЕДНЕ,ТО ОТ ЛЪЖИ И КРАЖБИ ГНОЕН ЦИРЕИ И ЗЛОКА4ЕСТВЕН ХЕМЕРОИД МУ ИЗЛЕЗЕ НА ГЪЗО ЛАКОМ.СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ ГИ НОСИ С ПОЖЕЛАНИЕ 100 ПЪТИ ПО ТОЛКОВА ДА МУ ЛЪСНАТ И НА ЕЗИКА.
189
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РОЖБИТЕ НА БКП ОТ ГЕРБ БИХА ПО КРАЖБИ И ЛЪЖИ СВОИТЕ СЪЗДАТЕЛИ КОМУНИСТИТЕ .
188
18
 
10
 
! Отговори
Самбазон преди 12 години
Стига плюхте. Изказването на Дянков е много на място, прав е за всичко.
187
2
 
13
 
! Отговори
4-ти километър преди 12 години
Здравейте герберасти и клоакайорски коалиционни партньори! Не познаваш Капон? Мнооого зле. За тебе. Не съм и бил фен, но до сега не съм я чувал да говори празни приказки и глупости, за разлика от теб.
186
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв СРАМ за Червените Крадци.Бивша Мутра-Комунист,както го наричат те,ги разката от всякъде.Мутра разби тъпите комунистически мутри.САМО ГЕРБ
185
10
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
Дянков пари няма да даваш.Достатъчно са крали от народа.Да връщат им кажи.Дянков-Ама на кой да кажа?ББ.-Как на кой ...!!??-на Станишев, Доган и Костов.
184
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 г.крадоха и не се наядоха,но ГЕРБ ги спря...сега парите ни са за ПЪТИЩА,ЗА АСФАЛТ,КОЙТО НЕ СЕ ЯДЕ И НЕ СЕ КРАДЕ,ПАРИТЕ СА ЗА НАРОДА И ТО СЕ ВИЖДА.НЯМА КОМУНИСТ-НЯМА КРАЖБА-златно правило
183
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОТКРАЙ ВРЕМЕ СИ СЛУЖИ С ПОДЛОСТ, ИНТРИГИ, ЛЪЖИ, КЛЕВЕТИ... ЕЙ ТИЯ ТРИМА НЕЩАСТНИЦИ, КОИТО ПИШАТ 90% ОТ "КОМЕНТАРИТЕ" В ТОЗИ И ДРУГИ ФОРУМИ, СА ЧАСТ ОТ МАФИОТСКИТЕ МАШИНАЦИИ НА БИВШАТА ДС И ОТРОЧЕТАТА И... Претенциозно са се нарекли "Идея за България", а единствената им идея е да изкарат пари за хляб като драскат пасквили по форумчета... Пишат се дисиденти, ама винаги са служили на някого и помагали за опоскването на Родината... Дали им плащат от БСП, Трактора или Бен Ладен... за тях е все тая... Отдавна са им ампутирали съвестта...... още КУКЛОВОДИТЕ ИМ УМЕЛО ИЗПОЛЗВАТ МАНИЯТА ИМ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ВЕЛИЧИЕ, ЗА ДА ГИ УПОТРЕБЯВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ТИЯ ЛУДИ СЕ ИЗЖИВЯВАТ ПОЧТИ СЕРИОЗНО КАТО НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ЗА УПРАВНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ. ЗАТОВА ИТАКА ЗЛОБЕЯТ СРЕЩУ ГЕРБ И БОЙКО - КАК МОЖЕ ДА ИМ СЕДНАТ НА МЯСТОТО!? ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТИЯ ЕКЗЕМПЛЯРИ СА НЕКАДЪРНИ В ПИСАНЕТО И ПРОПАГАНДАТА. ЗЛОБНИТЕ ИМ "КОМЕНТАРИ" ИМАТ ЕФЕКТА НА БРАДВИТЕ ОТ РЕКЛАМИТЕ - САМО ВДИГАТ РЕЙТИНГА НА ВЛАСТТА. НО НА МЕН МИ ПИСНА ОТ ИНТРИГИ И ЧЕНГЕТА В ТАЯ ДЪРЖАВА! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ПРЕЗРЕМ ТИЯ И ДА ПОЧНЕМ НАЧИСТО! ИМАХМЕ ШАНСА ДА ОВЛАСТИМ ЕДИН ЩО-ГОДЕ ЧИТАВ, ПОЧТЕН И РЕШИТЕЛЕН ЧОВЕК... ДА МУ ПОМОГНЕМ ДА ПОМЕТЕ МОШЕНИЦИТЕ И ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ! ЕЙ ГИ НА! ПОКАЗВАТ МИ КАК НЯКОЙ ОТ ВЛАСТТА ОТКАЗАЛ ХОДАТАЙСТВА... АМИ! ЕВАЛА! НАЙ-ПОСЛЕ СЛЕД 60 ГОДИНИ СЕ ОТКАЗВАТ ХОДАТАЙСТВА. ТОЛКОЗ СА ОБЪРКАНИ ТИЯ ***, ТА МИ ГО ПОКАЗВАТ КАТО КОМПРОМАТ.. А СЛУГИТЕ ИМ ПРИГЛАСЯТ... АМА ИМА И НОРМАЛНИ ХОРА, ЕЙ! И СМЕ НАЙ-МНОГО!
182
5
 
4
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 12 години
Дянков пари няма да даваш.Достатъчно са крали от народа.Да връщат им кажи.Дянков-Ама на кой да кажа?ББ.-Как на кой на Станишев, Доган ,Цецо тебе самия бе Дянков.
181
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Специален анализатор!Абе тоя пицар и от пици не разбира...
180
3
 
7
 
! Отговори
FRANCE преди 12 години
Отавна сам на във франция и нямам представа за заплатите в България..но тук например минималната заплата е 1440 евро; Депутат =6000,министър =9000, сарко =12000 на месец..Смятайте вие колко пъти взимат повече от минималната заплата на българина