75% от съседите ти бият шута от блока

Това е противоконституционно, абсурд е, скочиха сините
Обновена: 7 юли 2011 17:10 | 7 юли 2011 17:02,
421
75% от съседите ти бият шута от блока
Снимка: архив Булфото

Собственик на апартамент може да бъде изгонен от жилището си, ако не по-малко от 75 на сто от съседите в кооперацията решат и гласуват за това на общо събрание.

Това предвиждат промени в Закона за етажната собственост, които депутатите приеха на второ четене.

Синият Лъчезар Тошев веднага възропта срещу закона и настоя, че изваждането на собственик с решение на общото събрание е нарушаване на конституцията и гарантирането на частното право на собственост.

По думите му съседите могат да го осъдят, но да го лишат от право на собственост, не могат.

"Това не е в тяхното право", отсече той.

Избраниците ни се заиграха най-много кога и при какви обстоятелства се провежда общо събрание на етажната собственост.

То може да бъде свикано от всеки собственик или ползвател в неотложни случаи или ако е минала повече от една година от последното проведено събрание.

Това ще става чрез покана, поставена на видно място на входа на сградата, но не по-късно от 7 дни преди датата, а в спешни случаи – 24 часа по-рано.

Ако насрочената сбирка не може да се осъществи в определеното време поради липса на кворум, се отлага с един час. Решенията се смятат за законни, ако са представени не по-малко от 33 на сто от живеещите, записаха окончателно депутатите.

В приетия днес закон е записано още, че за надстрояване, пристрояване, както и за промяна в предназначението на общите части на жилищните блокове е необходимо съгласието на 100% от собствениците.

Депутатите приеха още да има т.нар. щатен домоуправител. Правомощия ще му се възлагат след решение на собствениците и обитателите с гласовете на повече от 50%.

Той ще получава възнаграждение и не е задължително да живее в съответната кооперация.

Депутатите задължиха домоуправителя да предоставя информация на общините за вписаните кучета в книгата на етажната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
1
 
6
 
! Отговори
относно герб преди 12 години
Не са се събрали няколко противници на герб,рейтинга му пада постоянно..
333
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,чак пък да се гонят..един хубав бой оправя работата :)
332
0
 
8
 
! Отговори
Питанчо преди 12 години
100% от българите ще гласуват да се изгонят 100% от *** извън пределите на България. Възможно ли е да бъде прокаран такъв закон и ако не е , с какво той е по- различен от този, който са приели на второ четене герберастите за етажната собственост?
331
0
 
8
 
! Отговори
Дам преди 12 години
Няма начин съседите да ти вземат имота. Просто за три години може да гласуват да не живееш във входа , което е неприложимо . Може да нямаш къде другаде да живееш , тогава съседите ли ще плащат наема щом са те изгонили? И ако се върнеш след месец ,какъв ще е начина да те изгонят пак? Полицията не може да се намесва в такива случаи. Има вече такива изгонени , това го имаше и в предишния правилник и на практика не ставаше. Същото е с глобените или неплащащите. Делото се влачи години и накрая -нищо.
330
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-*** закон не бях чувал!
329
3
 
3
 
! Отговори
ДО 328 преди 12 години
Великите учени и философи са социалисти...Айнщайн Дерида...А политическата философия на ГЕРБ е консерватизма....Консерватизма и капитаризма ги обичат само прости хора,който не са философи и интелектуалци ,а ***!!!
328
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
328 - То теб Господ толкова те наказал, че моята намеса не е нужна:))))
327
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука са се събрали двама трима противници на ГЕРБ и вдигат врява като за 20-30 човека. Спокойно! На изборите ще се види колко сте!
326
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ***! БЪЛГАРИА=***!
325
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майната му на закона! Той че няма да се спази е ясно, но пък хубавото е, че това е поредният пирон в ковчега на ГЕРБ! Кеф!
324
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тези *** закони? Кой *** ги гласува? На депутатите трябва да се вземат всичките безотчетни пари и то с обратна дата!
323
9
 
0
 
! Отговори
гербер до 327 преди 12 години
ела да ме малтретираш бе отворко!
322
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро ще има малтретирани гербери! чувствам го! Той вече Велчев и Найденов бягаха да не ги бият, ама сега вече нещата отиват на зле! ще страдат!
321
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички папардаци в панелки: Да вземате да си продавате панелните дупки и да отивате да си гледате старините в близко село. Там няма да ви тропат отгоре, няма да ви пикаят на входа на къщата. Ще си гледате доматки , пиперче... някое прасенце.. ще почувствате малко живот. Не цял ден да ми стоите в дупките си и за 1 час да излизате да си купите кисело мляко, а съседа в 22 часа като забумти с баса, да му се нервите понеже ежедневието ви е смачкало. Марш на село, папардаци без работа!
320
0
 
1
 
! Отговори
до 322 преди 12 години
Разбира се че ще се жалваФАШИСТ ГЕРБОВЕЦ...
319
1
 
2
 
! Отговори
TheMadHatter преди 12 години
До 281: Ти оргии не искаш, но питай жена си дали не иска ;)
318
1
 
0
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
До 297. *** това все на теб ли го правят.
317
2
 
0
 
! Отговори
до 312 преди 12 години
Жалвай се ако щеш и у Вартбург!
316
7
 
2
 
! Отговори
27 преди 12 години
ГЕРБ,вие пак ще бъдете избрани,българите сме с вас,безродниците,комунистите и турците само пискат...
315
2
 
1
 
! Отговори
до 314 преди 12 години
И идва наш ред -ние комунистите.ДА живее Социализъмът ,той е пътеводна звезда,претседател Мао ще ви води,оставете му се , на изборите ще се намирате на ръба на бездънна пропаст,изберете ли нас,това ще е съдбовно за вас и ще направите значителна крачка от ръба напред!!!