75% от съседите ти бият шута от блока

Това е противоконституционно, абсурд е, скочиха сините
Обновена: 7 юли 2011 17:10 | 7 юли 2011 17:02,
421
75% от съседите ти бият шута от блока
Снимка: архив Булфото

Собственик на апартамент може да бъде изгонен от жилището си, ако не по-малко от 75 на сто от съседите в кооперацията решат и гласуват за това на общо събрание.

Това предвиждат промени в Закона за етажната собственост, които депутатите приеха на второ четене.

Синият Лъчезар Тошев веднага възропта срещу закона и настоя, че изваждането на собственик с решение на общото събрание е нарушаване на конституцията и гарантирането на частното право на собственост.

По думите му съседите могат да го осъдят, но да го лишат от право на собственост, не могат.

"Това не е в тяхното право", отсече той.

Избраниците ни се заиграха най-много кога и при какви обстоятелства се провежда общо събрание на етажната собственост.

То може да бъде свикано от всеки собственик или ползвател в неотложни случаи или ако е минала повече от една година от последното проведено събрание.

Това ще става чрез покана, поставена на видно място на входа на сградата, но не по-късно от 7 дни преди датата, а в спешни случаи – 24 часа по-рано.

Ако насрочената сбирка не може да се осъществи в определеното време поради липса на кворум, се отлага с един час. Решенията се смятат за законни, ако са представени не по-малко от 33 на сто от живеещите, записаха окончателно депутатите.

В приетия днес закон е записано още, че за надстрояване, пристрояване, както и за промяна в предназначението на общите части на жилищните блокове е необходимо съгласието на 100% от собствениците.

Депутатите приеха още да има т.нар. щатен домоуправител. Правомощия ще му се възлагат след решение на собствениците и обитателите с гласовете на повече от 50%.

Той ще получава възнаграждение и не е задължително да живее в съответната кооперация.

Депутатите задължиха домоуправителя да предоставя информация на общините за вписаните кучета в книгата на етажната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
1
 
18
 
! Отговори
Дон Хуан преди 12 години
Един комшия шиба жената на другия комшия и този другия иска да изгони ебача от блока, но лошото е, че всички в блока *** тази жена, което означава, че рано или късно изгоненият ще бъде рогоносецът.Егати закона!
353
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие луди ли сте???И в сега действащия Закон за Етажната собственност го има това ! Нищо ново не приемат! Може би просто начин да стане ,защото сега го има ,но е невъзможно.Що за мнения напълно манипулиращи и най- вече неадекватни? Като не знаете нещо ,имате нет - четете преди да поствате коментари!Редно е да може да изгониш някой ,който тормози всички и с това намалява цените и на техните имоти. Кой ще купи жилище във вход с луд дето стреля децата например?
352
1
 
9
 
! Отговори
Димов преди 12 години
347 анонимник, за коя Европа говориш.Защото никаде по света не могат да те лишат от правото на собственост, какви са тия комунистически глупости.Дай да национализираме всичко.
351
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери! Никой не иска да работи и в спецсъда! не щат да са маши в ръцете на мафията!:) Кво ша праиете!?
350
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА РОМСКИТЕ ГЕТА КОГА ЩЕ ИМА ЗАКОН? ЗА ТЕХНИТЕ КОНЕ, КОИТО ОПСИРАТ ЦЯЛА СОФИЯ? ИЛИ ТЕ НЕ СЕ ЗАКАЧАТ ЗАЩОТО СА ЕЛЕКТОРАТ?!?!?!
349
1
 
10
 
! Отговори
бай хой преди 12 години
а така! намериха начин да се справят с това, че почти всеки в Бг има собствен недвижим имот. с тоя закон се дават права на маймуните, и те, понеже са маймуни, ще използват правата си, а да се саморазправят помежду си. така след 5 г. 50% няма да имат собствено жилище. а предложеното е противоконституционно - ок, може и да имат право да те изгонят, но трябва да ти платят жилището по АКТУАЛНА ПАЗАНА ЦЕНА. не може някой си да те лиши от собственост, при това не евтина.
348
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта на тези от ГЕРБ е да настройват хората едни срещу други. Целта е българите да се мразят. Разделяй и владей! А ромите които живеят в гета никой не ги закача и никой не прави закони за тях!
347
2
 
6
 
! Отговори
TheMadHatter преди 12 години
До 341: Остави телефон и си приготви някой лев и няма да го видиш повече :)Така като те слушам не ти трябват полицай, а психиатри, но апартамента си е негов не може да го гоните ПИШЕ ГО В КОНСТИТУЦИЯТА...
346
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
347 - Аууууу! Това в коя Европа е! Бъдещата! На ГЕРБ ли!?:)
345
2
 
1
 
! Отговори
тттттттттт преди 12 години
тттттттт
344
1
 
6
 
! Отговори
мразя ГЕРБ преди 12 години
Целта на тези от ГЕРБ е да настройват хората едни срещу други. Целта е българите да се мразят. Разделяй и владей! А ромите които живеят в гета никой не ги закача и никой не прави закони за тях!
343
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно прасе ми рече:"Омръзна ми, човече,да ме обнадеждаваш, че нищо страшно няма!Познавам те отлично и е неприличнов очите да ме мамиш - ти виждаш в мен салами!!!
342
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Радвайте се, че все още не е станало като в Европа - който собственик не си плати задълженията по подръжка на жилището и данъците до 2 месеца, бива изгонван от жилището си и губи правата си на собственик.
341
4
 
1
 
! Отговори
Дам преди 12 години
Иначе е малко прекалена мярка ,макар ,че в нашия вход се обсъжда. Имаме инженерка ,живееща сама в двустаен , с леко психическо отклонение. Не е плащала за нищо от години и това не и пречи да оставя *** пред вратите на който в момента и е неприятен. Или да подава жалба след жалба до полицията и да разкарва половината вход да пишат обяснения пред следовател. От полицията казаха че са длъжни да работят щом има жалба ,нищо че е от луда... Ако и кажеш нещо налита на бой .
340
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ***! БЪЛГАРИЕ=***!
339
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ***! БЪЛГАРИА=***!
338
1
 
2
 
! Отговори
до 337 преди 12 години
В Индия са идин милиард и 100 милиона...1милион отгоре не е нищо,то това е едно индийско село...Може да ги пратят на някое индийско гробище и да се издържат от тревата на гробовете и от просия,която е занаята на 50 % от индийците!
337
0
 
12
 
! Отговори
Кочо преди 12 години
Очаквайте след парламентарната ваканция най-новите творения на парламентарната *** - Декрет о мире и Декрет о земле.!!!!!!!!!!!!
336
4
 
5
 
! Отговори
Комшийката преди 12 години
Нашия съсед например заплашва играещите деца пред блока с пушка, псува седящите комшийки на пейката, пуска сирени през терасата си, отряза пейката с флекс, изля туба нафта върху градинката, и наряза гумите на една кола... - в момента го предупредихме с официално писмо, ако има повторно прояви от него ще сме принудени да подадем колективна жалба в районното. А те какво ще правят - незнам! Ние искаме тормозът да свърши и спокойно да си стоим пред входа до градинката.
335
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** от ГЕРБ пак се ***! Не за първи път!