Първанов надскочи Борисов

Президентът изпревари по рейтинг премиера
Обновена: 10 авг 2011 12:45 | 29 юли 2011 14:03,
452
Първанов надскочи Борисов
Снимка: архив Булфото

Кристалина Георгиева (55%), Георги Първанов (49%) и Меглена Кунева (43%) са политиците, към които има най-високо обществено доверие.

Премиерът Бойко Борисов заема четвъртото място сред най-харесваните политици, одобрението за него е 41%.

Това показва изследване на социологическа агенция "Медиана", представено от Кольо Колев. Анкетата е проведена в периода 23-27 юли.

На въпрос "Ако парламентарните избори бяха днес, за кого бихте гласували?", 25,7% от анкетираните са отговорили ГЕРБ, а 20% – БСП, ДПС би получила 6,6%.

За Синята коалиция биха гласували 5,6 на сто и по думите на социолога, тя вече възвръща политическото си здраве.

"Атака" продължава да се "топи" в прегръдките на управляващите и подкрепата й е 2,2 на сто, отчита Колев.

Според него фактът, че проучването се е провело по време на дебатите по третия вот на недоверие, е оказал влияние върху резултатите.

"Най-вероятно президентските избори ще се решат на балотаж", допълни социологът.

Кольо Колев открои трима основни играчи на президентския вот – независимия кандидат Меглена Кунева, номинирания от левицата Ивайло Калфин, както и "енигматичния", по думите на социолога, кандидат на ГЕРБ.

"При тази конфигурация почти без съмнение ще има втори тур", прогнозира той.

Според данните по 38 на сто от анкетираните биха гласували за Меглена Кунева и за кандидат на ГЕРБ, а Калфин е подкрепян от 31%.

По 10 процента биха дали гласа си за синия кандидат Румен Христов и за лидера на "Атака" Волен Сидеров, а 5 на сто - за кандидата на РЗС Атанас Семов.

Социологът уточни, че на този въпрос един човек е можел да посочи повече от един кандидат, както и че все още не може да се прави прогноза между кои кандидати ще бъде балотажът.

9 на сто от избирателите признават, че биха продали гласа си за 100 лева, а 15% биха го отстъпили при 300 лева.

Кольо Колев отбеляза, че в действителност делът на хората, които са готови да търгуват с гласа си, е по-голям и прeдупреди, че има сериозна опасност от деформация на демократичната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
1
 
16
 
! Отговори
Яне Янев преди 12 години
Ако снимката на коментар 17 олицетворява лидера на БСП - започвам да се "АКТИВИРАМ"! ;)
208
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО178 Казваш Калфин бил неглупав и образован,а забравили,че точно той откри в Турция 123секции за гласуване,два пъти повече от колкото в целия останал свят,това нещо да ти говори ,че е турско *** и предател,сигурен съм ,че нито един от горепосоченити няма да бъде избран за президент!!!
207
2
 
19
 
! Отговори
Kerin преди 12 години
Гоце? Абсурд...
206
4
 
21
 
! Отговори
До 187 преди 12 години
А ти какво очакваш? Всичко умно и интелигентно е зминало в чужбина отдавна. Това е основната цел на герб. Да прокудят нормалните хора и да останат с ниско образованите като тях селяни. Тиквената гавра няма край.
205
0
 
15
 
! Отговори
do 178 преди 12 години
Само 10 пъти си копи/пейстнал мозъчната си повърня.
204
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ли с ореол са го снимали, бе, ахахаха :)
203
2
 
21
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Рейтинга на Гоце е е като...медиана;има значение,само за агенция...Медиана.
202
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
по-голяма глупост и лъжа не бяхме чували.ей статистиците не може да ни маниполирате защото народа не е глупав.гоце и кривоустова не са на никой любимци
201
8
 
24
 
! Отговори
шшш преди 12 години
Заблудени народе по голям комунист от ББорисов,Цв Цветанов и Младенов няма,разберете го веднъж завинаги.Б.Борисов - секретар на комсомола,доброволно влязъл в редовете на БКП,милиционерска школа- от това по комунистическо върпитание здраве му кажи.За сведение в тези школи така ги обработваха ,че им оставаше за цял живот.За Цветанов и Младенов .вие си ги знаете по добре от мене ,няма защо да ви ги припомням.
200
6
 
19
 
! Отговори
ДО 196 преди 12 години
*** БЪЛГАРИН... АМА ОТ НАЙ-ПРОСТИТЕ СЕЛЯНЧЕТА ПОВЕЧЕ МИ МЯЗАШ НА ГЕРБЕР.... НЕДОНОСЧЕ
199
1
 
17
 
! Отговори
! преди 12 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ КОМЕНТАР 17 :)))))))
198
2
 
21
 
! Отговори
:) преди 12 години
Гоце, Ела да те цУна бееее циркаджия!!!Мога ли да попитам всички закърмени комунистически чада, кой му позволява на тоя да държи монопола за житото и хляба на страната?! Или те не знаят а..?!
197
2
 
21
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Една обиколка на социологическата агенция "Медиана"из почти всички нервно-психични клиники и диспансери в Б-я показва че рейтингът на другарят Гоце се е вдигнал неимоверно много и е надскочил този на Б.Б. в очите и празните главици на пациентите на тези болнични заведения. Другари това проучване не беше случайно то идва в момент когато ще се отбележи 120 год от раждането на вече почти разпадналата се партия БКП(БСП)която се надява да поживее още поне 2-3 месеца след изморителното драпане до тук.
196
0
 
15
 
! Отговори
нали! преди 12 години
....огледалце ,огледалце ,я кажи на кой му е по-голям.....?
195
1
 
23
 
! Отговори
българин преди 12 години
Къде сте, *** червени от БСП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, Атака (споменавам само бандите, където сте от 90% нагоре), хайде тичайте с кунките омазани да пускате бюлетинката за Гоце, Мегленчето, Кристалинка, Бойко, Калфин, Болен и т.н. Не са ли ви разпределили още от ЦК, ДС, ВКР, РУМНО, ох, пардон, те вече не съществували, сега са повечето в МВР и МВнР. Абе, важното е някой от тия ***, на вас себеподобни, да яхне коня, нали така. Тичайте ***!
194
3
 
19
 
! Отговори
Жалко стадо ! преди 12 години
Българите съвсем са изкрейзили :) Гоце и Боце - дъ бест шукара на българския род :)
193
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вива АБВ!
192
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАМИН КОЛЬО/на партията майка/ се оля!БЛЮДОЛИЗЕЦ и ГЪЗОЛИЗЕЦ са много различни ,но в случая -няма разлика!СЪНИЩА СЪНИЩА ТОЛКОВА ПАРИ ПОТРОШИХТЕ ОКРАДОХТЕ ,А СЕГА КЪРВАВИ СЪЛЗИ ЛЕЕТЕ ЗА ПАМЕТНИКА НА БУЗЛУДЖА!!!!!!!!!!!!ЛИЦЕМЕРИ-ВАШИТЕ НАЗНАЧЕНИ МИЛИОНЕРИ ДА ГО ПРИВЕДЪТ В ИЗПОЛЗВАЕМ!ДАЙТЕ ДАРЕНИЕ ОТ ДЕПУТАТСКИТЕ СИ ЗАПЛАТИ ЗА БУЗЛУДЖАДА ДА АМА НЕ както беше казало едно ченге от СДСПрегърнахте КАПИТАЛА и захвърлихте МАНИФЕСТАСАМО КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ СИ ОСТАНАХТЕ забравих и СЛУЖБОГОНЦИ
191
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реално рейтинга на Гоце едва ли и по висок от на Доган
190
4
 
23
 
! Отговори
дудук преди 12 години
Егати снимката... Къф е тоя ореол хахахахахаха! Дам, БКП владее и ще продължава да владее мозуците на някои хора, че и на рейтинговите агенции...