След доклада на Брюксел: Край на даренията за МВР

ЕК постави под въпрос безпристрастността на полицията
21 юли 2011 21:30,
56
След доклада на Брюксел: Край на даренията за МВР
Снимка: Архив Булфото

След забележката от Брюксел МВР слага край на даренията и спонсорирането. Така повече няма да се поставя под въпрос безпристрастността на полицията, изразена в доклада на Европейската Комисия.

Педи около два месеца bTV съобщи за списък с 12 луксозни коли, които да не бъдат спирани, защото собствениците им спонсорирали МВР. Списъкът бил разпространен в няколко караулки в столицата.

Още по темата
След това се оказа  изтече информация, че МВР приема дарения от осъдени и разследвани бизнесмени, а даренията към ведомството рязко са се повишили след идването на ГЕРБ на власт.  Само за първите три месеца на годината пък силовото ведомство, което е и с най-големия бюджет (около 1 млрд. лв.), е събрало рекордните над 6,5 млн. лв. от дарения.

Вътрешната проверка за чадър над спонсорите обаче не откри съществени нарушения. Министър Цветанов отказваше да спре да приема дарения до вчера, когато му е било наредено.

"Ние не можем да компрометираме системата заради дарения от един-два милиона лева", категоричен бе премиерът Бойко Борисов. Той твърди, че когато е бил главен секретар в МВР, не е знаел за тази практика. По думите му очевидно това е ставало по политическа линия.

Покрай разкритията дори финансовият министър Симеон Дянков се учуди за какво са й на полицията дарения, при положение че МВР разполага с 1 милиард лева бюджет.

До момента позицията на кабинета беше, че даренията не обвързват с никакви ангажименти МВР. Сега обаче благодеянията секват, а липсата им ще се компенсира от бюджета, допълва bTV.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gospodin zvetanov koy moje da e sponsor po tova vreme v bg.rabotnizite li s 240lv.pensionerite li s 160lv.ili nyakoy koyto vzema socialna dobavka ot 32lv.i nie mislim ce poliziyata ni pazi ot mafioti a vie ste ortazi.kakvo da kajem bog da ni pazi.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46:ПОЛИЦЕЙСКАТА,господине,ПОЛИЦЕЙСКАТА!когато гражданите управляват държавата-държавата е на гражданите,а когато полицията управлява държаната-държавата е на полицията!ЦЕЛОКУПНЕЯ НАРОД СИ ИЗБРА ТОЗИ РЕД!!!ФАКТ!!!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пореден шамар за корумпирания Цветанов!
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР е министерство харчещо най-голям ресурс , за да върши работата си ! Ако някой си направи труда вникне по-дълбоко в сметките , ще разбере , че повече от две трети от разходите за ГСМ,части идр.консумативи , за да можете вечер да спите спокоъно , че даже и да ви остава свободно време , да плюете по всичко и всички !
50
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
до 51,какво искаш от комунисти ,герб и те са от едно котило,друго не сс правили.
49
1
 
8
 
! Отговори
43 преди 12 години
че нали точно герб се биха в гърдите преди 2 години, че никога няма да правят като предните ? смениха шлагера прекалено бързо на "ми шо само те да могат"излиза че точно за това са се борили да вземат властта, просто да за могат те да грабят, а не за да спрат грабенето...
48
2
 
4
 
! Отговори
Не че е важно преди 12 години
Много ми е чудно че никой не знаел!Повече от 15 години работя във фирма която "спонсорира" МВР с бензин всеки месец. Бензина се сипва в патрулката, а фактурата е на името на фирмата. Така уж за да може патрулката да наминава около наш обект, нищо че е охраняван от СОТ. Щото бенсина не стигал. (познайте в чия кола отива бензина...)
47
1
 
2
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Таз снимка я ползват за много статии май. Господа модератори, обърнете повече внимание на снимките, моля Ви! Очевидно е, че спазвате мисията всяка статия да има картинка, за да се чете повече, но поне слагайте малко по-разнообразни и по-точни снимки, някои са направо ужасяващо непасващи...Преди да ми изтриете поста и да ми сложите бан по IP, моля поне го прочетете внимателно! :-)Айде - със здраве...
46
1
 
4
 
! Отговори
до № 34 преди 12 години
Изглежда ти не си запознат.....не пиши глупости , които не са ти ясни.Прокурурата може да назначи екзпертиза на МВР , но тя се заплаща от бюджета на МВР.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами сега, как ще се купуват апртаменти?
44
2
 
18
 
! Отговори
лекар преди 12 години
Коя държава взима от здравеопазването и дава на полицията?
43
2
 
13
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 12 години
Недно малко дете от детската градина е на ясно че МВР..командва престъноста в България 22 г.Бивш и настоящи милиционери съсипват Милата ни Родинатова Министерство трябва да се закрие веднага каналите за дрога се охраняват от МВР ...Е на това държава му кажи.ВсиЧко което става в държавата е замесено МВР.....МВР СЛУЖИ НА МАФИЯТЯ В България но не ина народа.....
42
2
 
30
 
! Отговори
@ преди 12 години
Българското "общество": "Не е редно МВР да получава дарения, особено от разследвани лица или фирми" Правителството: "Редно е!" Европейската комисия: "Не е редно МВР да получава дарения, особено от разследвани лица или фирми" Правителството: "Добре! Спираме ги!"
41
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само тези сигнали на комунистите в Европарламента показват как действат наглите и продажни комунисти на България. МВР е прибирал пари от 15 години ,но до сега някой да е чул нещо ? Когато те са на власт може всичко ,но когато те не са на власт България ще бъде оплювана извън пределите и за всяко нещо ,което може да кампрометира различното правителство а оттам България...Но кой ти мисли за авторитета на България.Целта на комунистите е властта да е тяхна и на никой друг макар че вече народът ги ра
40
5
 
25
 
! Отговори
с ГЕРБ до тук! преди 12 години
Пичове и Пичолини, айде и *** да включиме, гъзолини и дуперати преди време беше написано , че мое ГЕРБ да са секакви, как ли не ги наричате тук в анонимнито простарнство (***, ***, лужци, крадци, простаци, мошенници и тн и тн), но треа да сме наясно мое те да са секакви, но едно и то мноо важно несто треа да им се признае, всичко това което не са изхарчили, разрушили, корумпирали ще остане за векове да се ползва от населението.за това колкото по-скоро махнеме тези ***, ***, лужци, крадци, простаци, мошенници и тн и тн от управата на Родината толкоз повече неща ще бъдат запазени.с ГЕРБ до тук!
39
6
 
5
 
! Отговори
Тъпаци преди 12 години
Искам да споделя нещо което може да се случи на всеки от БСП.Комшии бяхме с мнооооооого голям човек от тях.Той почна.Сина му и той почина защото не беше стока.Майка му ме извика клатейки се да и помогна защото нямала ток.Една друга вдовица от фашистите на Боко само дето не ми извади очите.Нека поне мъжете от тази скапана партия да подсигурят в безумните си идеи поне жените си.Ахо ихо и посе???????????
38
1
 
4
 
! Отговори
do 30 number преди 12 години
pi4 ti sis super to4ente systo taka pitat zasto Ceco ima 6 apartamenta i ne gi interesuva koga ste kupi po XYZ na4in oste 66dumite ti sa w destkata na TikvataПремиерът каза, че .... оттук нататък няма МВР да взема бакшиш ...САМО ЧЕ бРЮКСЕЛ ПИТА Г-Н пРЕМИЕРА НА БЪЛГАРИЯ - ЗАЩО МВР ДОСЕГА Е ВЗЕМАЛО бакшиши и то тлъсти,това питат от Брюксел - защо досега са вземалии не питат и не чакат обещания - че за в бъдеще ще се поправи МВР-то
37
1
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Защо трябва така срещу ***?Я си птедстави,че е някакво хлапе и за да си запази къшея хляб се престарава.Не ,че е оправдание,но поне е обяснение!Напсувай поне работодателя на *** за да изкефиш всички във форума.
36
5
 
20
 
! Отговори
не ви ли е срам преди 12 години
А ЩЕ ВЪРНЕ ЛИ ЦЕЦО С 6-ТЕ АПАРТАМЕНТА ДАДЕНИТЕ ПАРИ ЗА МВР ИЛИ ЩЕ ЦЪФНЕ С ОЩЕ НЯКОЙ ДРУГ ИМОТЕЦ.С ГОЛЯМО ПРИСКЪРБИЕ ПО БТВ МУТРАТА,ПРИТИСНАТА ОТ ДОКЛАДА НА ЕС ОБЕЩА, "ДАРЕНИЯТА" ЗА МВР ДА СПРАТ,НО ДУМА НЕ ОБЕЛИ ЗА ВРЪЩАНЕТО ИМ.ПРИ БЮДЖЕТ ЗА ВЪТРЕШНО ОТ 1 МИЛИАРД ЛЕВА,ОТ КОИТО 130 МИЛИОНА ЗА СЛУХТЕНЕ,ЗА К'ЪВ СА ИМ ДАРЕНИЯ. ОТ Т.НАР.ДАРЕНИЯ ЛИЧНО ЦЕЦО И БОЙКО ГУШАТ МИЛИОНИ. В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ДЪРЖАВИ ТАКИВА ДАРЕНИЯ СЕ ВРЪЩАТ,ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЧАСТНИ ФИРМИ СЪС СЪМНИТЕЛЕН БИЗНЕС,НО МУТРАТА НЯМА НАЯЖДАНЕ
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кои пари се плащат от прокуратурата ?