Ямбол и Сливен – нищо ново под слънцето

ГЕРБ подкрепи и двамата действащи кметове
Обновена: 22 авг 2011 15:26 | 22 авг 2011 13:05,
101
Ямбол и Сливен – нищо ново под слънцето
Лечков - Славов. Колаж: Dnes.bg

Ямбол

Досегашният кмет на града Георги Славов е очакваният кандидат на ГЕРБ за втори мандат.

Според опонентите му той е "слаб управленец, разсипал града за четири години", визирайки водените срещу него съдебни дела.

Изпълнителната комисия на управляващата партия пък смята, че сегашният кмет на Ямбол има успешен мандат.

Сред успехите му те нареждат решаването на въпроса с ромския блок 20-ти, изграждането на тласкателния водопровод, спечелените проекти за канализация на най-стария квартал на Ямбол, възстановяване на двата парка в града, пречиствателната станция, подмяната на водопровода и ремонт на настилката по две улици с интензивен трафик. Всъщност това е и обект на едно от делата, за който получи и осъдителна присъда от 5 г. затвор за длъжностно престъпление, ощетяване на община Ямбол и набавяне на облага за частна строителна фирма.

Бургаският апелативен съд отмени присъдата и върна делото за преразглеждане на първа инстанция от друг съдебен състав.

Другото дело, което се води срещу Георги Славов и е в съдебна фаза, е за чистотата и озеленяването в града. По две от делата ямболският градоначалник получи условна присъда от 1,5 г, която обжалва, и оправдателна присъда за ремонт на спортна зала "Диана".

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по друга обществена поръчка.

Георги Славов твърди, че е невинен, обвиненията срещу него били „кухи“. Той смята, че атаките срещу него са заради нарушаване на лични, корпоративни и политически интереси на определен кръг от хора.

Сегашният кмет на Ямбол и кандидат за втори мандат,  ще продължи да работи, за да довърши започнатото от първия мандат  и решаването на  проблемите на града, ако отново получи доверието на ямболци.

----------

Биография:


Георги Иванов Славов е роден на 29.09.1965 г. В Ямбол. Завършил е МГ „Николай Лобачевски“ в родния си глад и висше образование в ТУ, София със специалност- инженер по електорнна техника и микроелектроника. Притежава следдипломна квалификация „Робототехника“ и специализация по „Иновационна политика – мениджмънт и маркетинг“. От 2000 до 2007 г. има частен бизнес. Преди това е работил като супервайзор на „Хеброс банк“, Ямбол и хоноруван асистент по информационни технологии в Полувисш учителски институт – Ямбол. Семеен, с две деца.

 

Сливен

И Йордан Лечков получи подкрепата на ГЕРБ за трети мандат в града на сините камъни.

Самият той смята, че ще спечели местните избори наесен още на първи тур, защото свършеното от него нямяло как да остане незабелязано.

85% от социалните проблеми в общината са решени, твърди Лечков.

През третия си мандат сливенският градоначалник смята да фокусира вниманието си върху доизграждането на подземната и надземна инфраструктура, както и решаване на проблемите  в селата на общината.

Кметът на Сливен се гордее с изградената спортна база в града, а най-важната задача, която стои пред него, е завършване на т.нар. "Воден цикъл".

Лечков нееднократно е заявявал, че не се срамува от работата си през двата мандата като кмет, защото направената ревизия за 20 г. назад  не е констатирала нарушения.

Въпреки това обаче срещу Йордан Лечков се водят много дела, в които той е обвинен за нанасяне на щети на общината, за сключване на неизгодни сделки, за престъпления по служба и набавяне на имотна облага за различни фирми, за злоупотреби с общински имоти, за отправяне на заплахи и клевета.

И тъй като сливенските магистрати си правят отвод, техни колеги от Стара Загора гледат делата. Старозагорският окръжен съд оневини Лечков преди време по обвинение за търговия с влияние.

-----------

Биография:

Йордан Лечков Янков е роден на 09.07.1967 г. в гр. Стралджа. Завършил е Средно политехническо училище по машиностроене в Сливен и НСА „Васил Левски“ със специалност треньор по футбол. През годините играе за отборите на ФК „Сливен“, ЦСКА, "Хамбургер", Германия, "Олимпик Марсилия", Франция, "Бешикташ", Турция. Бронзов медалист от Световното първенство по футбол – САЩ'94. Слага край на футболната си кариера през февруари 1998 г. През юни същата година започва бизнес кариера в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. През 2003 г. печели местните избори за кмет на Сливен, а през ноември 2007 започва втория си мандат на поста. Лечков е заместник – председател на БФС, президент на футболен клуб „Сливен“, председател на фондация „100-те войводи“, един от основателите на гражданско сдружение ГЕРБ. Семеен, с двама сина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
4
 
! Отговори
Соления преди 12 години
Лечков е ***
98
1
 
12
 
! Отговори
magadan преди 12 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МУТРИ НА ГЕРБ СА ИЗДИГНАТИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И КМЕТОВЕ.ДЯВОЛА ДА БЪДЕ С ТЯХ И ДА ГИ ВОДИ ПО ГРЕШНИЯ ПЪТ.
97
1
 
19
 
! Отговори
знам преди 12 години
За лечков само знам,че сливенци кански реват от него,ограби им хубавия град.За нашия Георги славов могат да се кажат само лоши неща.Толкова добре сепредстави в кражбите,че през мандата повече престоя в съда,по-малко в общината.ПРЕДЛАГАМ ВИ УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ,ТЕЗИ ДВАМАТА НАГЛИ КРАДЦИ И ДРУГИ ТАКИВА,КАТО ТЯХ ДА ИЗМЕТЕМ ОЩЕ НА 23 ОКТОМВРИ.ПРИГОТВИЛИ СМЕ ИМНОВИ РАИРАНИ КОСТЮМЧЕТА,ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА ДА СИ СВЪРШАТ ДОКРАЙРАБОТАТА.СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА ОСТАНАЛИТЕ УПРАВЛЕНСКИ МУТРИ.
96
1
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
hahaha likaprelika edinia baron drygia kradec i izmamnik ot selskite targashi i dvamata ot gerb a kvo stava za ostanalata paplash ot mafiata.kato bojkov cherepa koito pere parite ot praveneto na magistralite.
95
1
 
2
 
! Отговори
do 94 преди 12 години
10000000000
94
9
 
4
 
! Отговори
. преди 12 години
Кметът на Ямбол беше съден, защото отказа да приеме рушвета на местни мутри. Иначе свърши повече работа от предишните 3 мандата взети заедно!
93
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 12 години
Ей това е държава, 2-*** човека които ги разследват за мн мн големи кражби искат да продължават с кражбите. Няма другата такава хубава държава!!!
92
4
 
7
 
! Отговори
кмета преди 12 години
по голям некадърник и крадец от георги славов не се е случвало в ямбол неговите хора не го харесват и неработят с него пък какво да очакват гражданите от него чудя се дали всички *** в ямбол свършиха че до него се стигна
91
5
 
7
 
! Отговори
поздрав от Ямбол преди 12 години
Аз съм доволен от този кмет и най-вече че той е единствения който се реши да сабори 20 блок .Затова много благодаря на Славов, че премахна този блок в който живеяха много *** които даже живееха незаконно там, а за водата и тока, кой ги плащаше а за мръсотията да не говорим...Славов е направил и доста много други хубави неща, но на някой е неугоден, затова го плюят. Ямболии ги знаят тия работи, знаят кой стои зад всичко това мафиоти и затова пак ще го изберем, не ни трябват некадърници.
90
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На изборите ВСИЧКИ ПРОТИВ лечков .Да го изпратим като ***!
89
27
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
Йордан Лечков е най добрия кмет за Сливен
88
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно няма каква по-голяма мръсотия да се каже за някого от "подкрепен от ГЕРБ". Като се вижда на какви корумпирани мошеници и крадци облягат властта си, явно е валидна поговорката "краставите магарета и през 9 баира се подушват".
87
15
 
4
 
! Отговори
Германец преди 12 години
И двамата кмета ми изглеждат много почтени и неподкупни. Добре сте си ги избрали, със здраве да си ви управляват още дълги години!
86
5
 
10
 
! Отговори
101-я Войвода преди 12 години
Прокуратурата е ясно,че е безсилна да се справи с господата.Трябва тези+всички провинили се и ощетяващи държавата и гражданите управляващи да се съберат на "як купон" и изневиделица да се появи Андерс Брейвик...
85
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилно са ги сложили заедно на снимката. Това са двама далавераджии, които работят в комбина и си правят тънки сметки ако ги изберат за кметове, как по-хитро да продължат да пълнят джобовете си за сметка на гражданите на Сливен и Ямбол.
84
8
 
17
 
! Отговори
Ванко преди 12 години
Тези двамата са едни от най-безцеремонние гешефтари, които историята на БГ познава. ГЕРБ се доказаха като партия която фаворизира мошенници.
83
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ дават подкрепата си на стойностни хора.
82
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Koйто рита ТОПКА с рапона - печели дохоностно местенце!
81
28
 
4
 
! Отговори
ваня преди 12 години
Според мен всеки кандидат на Герб е силна личност и фаворит за своя град, а още по-силно е предимството ,ако до момента са били на този пост-кмет на града,успех им пожелавам!
80
25
 
5
 
! Отговори
Милен преди 12 години
ГЕРБ подкрепят само личности, които са доказали, че могат да управляват общините си подобаващо, така, че определено Лечков и Славов са добър избор!